Angela Merkel, într-o ședință secretă: Germania e pe punctul să piardă controlul epidemiei

1
3911
Angela Merkel și-a avertizat confidențial colegii de partid că Germania intră într-o perioadă foarte periculoasă a epidemiei de coronavirus. FOTO: DPA

Cancelarul german Angela Merkel i-a avertizat pe colegii de partid, într-o ședință cu ușile închise, că Germania e pe punctul să piardă controlul epidemiei de coronavirus și că situația devine amenințătoare. Informația, publicată de Bild și The Guardian, a fost furnizată ulterior de martori oculari, persoane care au participat la discuții.

Afirmațiile făcute de șefa Executivului german pot părea suprinzătoare. Prin comparație cu alte țări, Germania s-a descurcat excelent, până acum, în pandemie. La o populație de peste 80 de milioane de locuitori, nemții au înregistrat, de la apariția virusului, doar 450.000 de cazuri și puțin peste 10.000 de decese. Luni s-au contorizat 12.621 de cazuri, o nimica toată față de Franța, de exemplu, care a avut peste 50.000 la o populație ceva mai mare de 60 de milioane de locuitori.

Guvernul german lucrează cu specialiști de top, care până acum au găsit cele mai bune și eficiente metode de a proteja populația – e adevărat, și cu largul concurs al oamenilor care, în majoritate zdrobitoare, au răspuns pozitiv când autoritățile au făcut apel la responsabilitate individuală și civică.

Avertismentele lansate de Merkel arată însă că acum urmează o perioadă foarte periculoasă. Pe 1 octombrie, Germania înregistra 2.619 cazuri, adică aproximativ același număr ca și România, cu diferența că nemții fac peste 166.000 de teste zilnic, iar noi – în jurul a 35.000.

În spatele ușilor închise, politicienii germani vorbesc despre pericolul care se profilează. Angela Merkel și-a anunțat colegii că pentru Germania urmează niște luni foarte dificile. Bild scrie că Merkel a convocat liderii celor 16 landuri ale țării la o întâlnire pentru vineri, urmând să se anunțe, probabil, noi restricții.

Un apel a venit de la ministrul Sănătății, Jens Spahn, aflat acum în izolare după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus. Ministrul a avertizat că sistemul sanitar riscă să fie copleșit și le-a cerut oamenilor să nu mai asculte conspiraționiștii. Propaganda rusă susține și în Germania curentul conspiraționist, propagând, în linii mari, aceleași teme ca și în România: virusul nu este periculos, Covid e o simplă răceală, de fapt e o uneltire a Ocultei mondiale care fie vrea să vaccineze oamenii cu cipuri, fie vrea să-i înrobească, iar toți politicienii, doctorii și jurnaliștii sunt mituiți ca să execute planul monstruos.

Interesant este că, în timp ce fermele de troli ale Rusiei lucrează asiduu pentru a sabota politicile anti-pandemie în Occident, în interiorul acestei țări Putin a interzis propagarea oricărei teorii conspiraționiste privind Covid-19. Cei care sunt prinși că împrăștie zvonuri nefondate sau îndeamnă oamenii să nu respecte măsurile de precauție în pandemie riscă închisoarea pe lângă amendă.

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Garcea, revoluționarul Securității: „Vă chem în Piața Victoriei! Nu mai suport!”

Ministerul Educației desființează cele două școli doctorale ale Academiei de Poliție – fabrici de diplome obținute prin corupție și impostură

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here