Americanii s-au oferit să-l evacueze din Kiev pe Zelenski, „ținta numărul 1” a rușilor, dar președintele Ucrainei a refuzat. El a rămas că conducă rezistența împotriva cotropitorilor

3
878
Volodimir Zelenski în fața Palatului Prezidențial, la o scurtă ieșire din buncăr

Guvernul Statelor Unite ale Americii i-a propus lui Volodimir Zelenski să-l evacueze din Kiev, unde se află în pericol, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării sale, chiar dacă este „vânat” de ruși.

SUA s-a oferit să-l scoată din Kiev pe preşedintele Volodimir Zelenski (44 de ani), pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să-și conducă ţara în siguranţă.

Zelenski a refuzat însă oferta americană, pentru a nu-și demoraliza trupele și populația. El a rămas în buncărul său din Kiev, de unde conduce lupta de rezistență împotriva ocupantului rus.

Vineri seara, Zelenski a ieșit vineri din buncărul în care se adăpostește, alături de alți lideri ai administrației, pentru a transmite un mesaj de pe străzile din Kiev.

„Liderul partidului este aici, șeful Administrației Prezidențiale este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski.

Un detaliu istoric: pe 24 decembrie 1989, Departamentul de Stat al SUA a cerut conducerii provizorii a României (grupul FSN condus de Ion Iliescu) să accepte ca Nicolae și elena Ceaușescu, precum și alți membri ai fanmiliei lor, să fie luați în custodie de statul american până când va fi posibilă organizarea unui proces credibil, după instalarea unui guvern reprezentativ, în urma unor alegeri libere. Ion Iliescu, Silviu Brucan și generalul Nicolae Militaru – oamenii rușilor – au refuzat însă oferta americană, pentru că indicațiile venite de la Moscova erau ferme: soții Ceaușescu trebuie executați! Ir a doua zi chiar au fost împușcați, într-o cazarmă din Târgoviște, în urma unei mascarade de proces.

„Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte a Rusiei”

În cursul nopții, Volodimir Zelenski a declarat că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare. El nu acceptă însă să negocieze cu rușii la Minsk, în Belarus, ci a propus Varșovia (Polonia) sau în Israel.

Premierul bulgar Kiril Petkov a dezvăluit vineri că, în timpul summitului extraordinar al UE din aceeași zi, președintele Ucrainei le-a transmis că nu știe dacă-i va mai vedea vreodată.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: «Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte»” a Rusiei, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai spus Petkov.

După începerea invaziei ordonate de la Kremlin, președintele Ucrainei a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, este primul pe lista armatei ruse. „Inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul 1, iar familia meae ţinta numărul 2”, a avertizat Zelenski.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* „Zelenski ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Liderii UE, șocați după convorbirea de vineri cu președintele Ucrainei

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* VIDEO. Putin amenință Ucraina cu 70.000 de ceceni sângeroși, cunoscuți ca „măcelarii lui Kadîrov”

Rușii au intrat în Kiev, se dau lupte crâncene la câțiva kilometri de sediul Guvernului. Moscova pregătește un desant de 10.000 de parașutiști și „decapitarea” conducerii ucrainene

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Ucrainenii au ucis 800 de militari ruși. Alți cotropitori au fost luați prizonieri sau au început să se predea

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

Eroul de pe Istmul Crimeei: s-a detonat cu pod cu tot, pentru a opri înaintarea rușilor. „Ocupanți ruși, pământul acesta va arde sub picioarele voastre!”

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

OPINIE. Războiul lui Putin și vinovăția cetățenilor Lumii Libere

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

* Vitali Klitschko s-a ținut de cuvânt și a pus mâna pe armă! Fostul campion mondial la box apără orașul pe care-l conduce, Kiev

Donald Trump l-a lăudat pe Putin cu doar o zi înainte de invadarea Ucrainei: „E genial, priceput, fermecător. Își iubește țara”. Acum, Trump e „trist” și dă vina pe Joe Biden!

Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

Colonelul Mihai din Armata română, mare admirator al lui Putin. Și pensionar special la nici 50 de ani…

VIDEO. Delirul rusofil al senatoarei Iovanovici (Șoșoacă): „Cine vrea să apere Ucraina este cel mai mare trădător!” / „Rușii luptă pentru teritoriile lor. Nu au făcut jocurile Ocultei”

Planul criminal: „China trebuie să susțină Rusia emoțional și moral. Va avea nevoie de ea când se va lupta cu SUA pentru Taiwan”. Ordinele Guvernului chinez pentru presă au fost făcute publice, din greșeală, chiar de o publicație a Partidului Comunist

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here