Alt pericol: COVID-19 se transmite și de la om la animal! Un belgian și-a infectat motanul cu coronavirus

1
12926

COVID-19 pare de nestăvilit! Până acum, s-a știut că se transmite de la animal la om, după ce a fost descoperită principala sursă de infecție: o piață de animale din orașul chinez Wuhan, provincia Hubei, unde se vindeau de la pește până la lilieci în potcoavă, pangolini și chiar organe ale iepurilor sau altor animale sălbatice. De acolo, virusul ucigaș s-a răspândit cu repeziciune în toată lumea.

Vineri, 27 martie, specialiștii au primit o veste care-i face să studieze această tulpină nouă de coronavirus cu o atenție sporită. Iată de ce!

Virologii belgieni au depistat un caz neobișnuit de transmitere a COVID-19 de la un pacient infectat la motanul său. „Colegii noştri de la facultatea de medicină veterinară din Liège au constatat că motanul unei persoane care era infectată cu COVID-19 a luat boala de la stăpânul său şi a dezvoltat simptome şi o infecţie confirmată”, a declarat, într-o conferinţă de presă, virologul Emmanuel André, purtător de cuvânt al echipei interfederale belgiene împotriva coronavirusului, citat de Agerpres.

Reprezentanții Serviciului Federal de Sănătate din Belgia susțin că „acest tip de infecţie este transmis de la om la animal, şi nu de la animal la om; pentru asta e nevoie de un contact apropiat şi cotidian între animal şi stăpânul său”.

Felina a avut diaree şi dificultăţi respiratorii. „A fost un caz izolat, nu este o regulă. Însă autorităţile au decis să adopte o serie de precauţii (de igienă) pentru persoanele care sunt infectate şi care au un animal de companie”, a adăugat André.

În ultimele 24 de ore, Belgia a înregistrat 1.049 de noi cazuri de infecție cu COVID-19. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 7.284, la o populaţie de 11,4 milioane de locuitori.

În două zile, 69 de persoane au murit din cauza coronavirusului, bilanţul total al deceselor din Belgia fiind de 289.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here