Alt „Dragnea”, aceeași rețetă: înaintea alegerilor din 2022, premierul maghiar Viktor Orban anunță ajutoare, creșteri de salarii și reduceri de taxe

2
1136

Aflat pentru prima oară, după 10 ani, în situația de a tremura pentru rezultatul alegerilor de anul viitor, premierul maghiar Viktor Orban promite populației lucruri care le sună cunoscut românilor: creșteri de salarii, reduceri de taxe și ajutoare. Reuters scrie că, în premieră de la venirea partidului Fidesz la putere, opoziția e dată cu șanse reale la câștigarea alegerilor.

Demagog și populist, Orban a fost un model pentru mulți lideri autoritari sau cu înclinații autocratice, precum Liviu Dragnea în România. Și-a ascuns afacerile murdare făcute prin intermediul familiei, camarilei și partidului (inclusiv cu bani europeni) în spatele unei retorici așa-zis naționaliste. A dus la un înalt nivel lupta cu fantomele practicată și în România în perioada 2017-2019. Celor care-l acuzau de corupție și populism le răspundea că sunt puși de Soros să-l conteste – deși el însuși este un produs al miliardarului evreu de origine maghiară.

Face salariul minim de 700 de euro dacă va crește economia suficient. Și, bineînțeles, dacă e votat

A respins constant politica UE față de imigranți, blocând numeroase inițiative la nivel comunitar. Ultimele isprăvi: s-a opus unor rezoluții prin care Uniunea Europeană ia măsuri împotriva Chinei pentru încălcarea drepturilor omului și unei declarații prin care UE se cerea încetarea focului între Israel și palestinieni.

Maghiarii rezonează însă tot mai puțin cu această gargară politică, iar opoziția unită a ajuns din urmă, în sondaje, partidul Fidesz.

Așa că Orban face ce fac toți liderii autoritari regionali când sunt la ananghie: promisiuni. De anul viitor, anunță premierul, dacă Ungaria va ajunge la 5,5% creștere economică, familiile cu copii vor benefica de reduceri ficare majore. Tinerii sub 25 de ani nu vor mai plăti impozite pe venitul personal. Salariul minim va crește, de asemenea, anunță Orban: “Aş vrea să confirm că ne vom asuma sarcina creşterii salariului minim la 200.000 de forinţi (700 de dolari) pe lună, într-unul sau mai mulţi paşi“.

Joi, Orban a mai scos de la naftalină un instrument pe care-l folosește periodic, înaintea alegerilor: formularul privind relansarea economiei după pandemie. Chestionarul le e trimis cetățenilor, care sunt întrebați ce părere au.

Ultimul sondaj de opinie arată că Fidesz are 32%, iar opoziția unită – 33%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

2 COMENTARII

  1. Nu știm cum se traduce în maghiară celebra expresie-zicală… „la même Jeannette, autrement coiffée” (la noi s-a impus traducerea-liberă… „aceeași Mărie, cu altă pălărie”!), dar li se potrivește ANTIliberalilor-și-PROcorupților gen… Dragnea, V. Orban, Netanyahu, ca să nu mai vorbim despre… DICTATORII-DEPLINI tip Putin, Lukașenco sau ăia din Asia, Africa ori America-Latină!

    • POPULISMUL-de-DREAPTA pare a fi una dintre cele două EXTREM-de-PERICULOASE boli… SOCIAL-POLITICE ale secolului XXI (cealaltă este, desigur… POPULISMUL-de-STÂNGA!)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here