miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLumeaEuropaAlba-neagra lui Boris Johnson: a cerut UE să amâne Brexit-ul cu trei...

Alba-neagra lui Boris Johnson: a cerut UE să amâne Brexit-ul cu trei luni, dar nu e de acord cu amânarea! Clovnul nu și-a semnat scrisoarea

-

Premierul britanic Boris Johnson a devenit clovnul Europei. Sâmbătă seara, obligat de votul dat în aceeași zi de Parlamentul de la Londra, Johnson a cerut Uniunii Europene o amânare a Brexit-ului, într-o scrisoare pe care nu și-a pus semnătura.

Prin scrisoarea nesemnată, Boris Johnson a dorit să-și arate opoziția față de orice întârziere privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută în mod normal pentru 31 octombrie 2019, transmit agențiile Reuters și France Presse. Mesajul lui Johnson: vă rog să amânați Brexit-ul, decizie cu care eu nu sunt de acord, dar pe care mă obligă legea s-o aplic!

Noul termen pentru Brexit va fi 31 ianuarie 2020. Așadar, Londra cere o amânare de trei luni.

- Advertisement -

Anterior, Johnson a spus  că ar prefera să fie „mort într-un șanț” decât să  ceară o prelungire peste termenul de 31 octombrie. O lege adoptată luna trecută de Camera Comunelor, intitulată „Legea Benn” (după numele laburistului Hillary Benn, inițiatorul ei), l-a obligat însă să trimită o scrisoare prin care cere Uniunii să amâne termenul până la 31 ianuarie 2020, după ce Parlamentul a refuzat sâmbătă să-i aprobe recentul acord cu UE.

O sursă guvernamentală de la Londra a precizat că Johnson a trimis trei scrisori către Donald Tusk, președintele Consiliului European:

  • o fotocopie a textului pe care „Legea Benn” l-a forțat să-l redacteze, în sensul de a cere amânarea Brexit-ului cu trei luni, document de pe care lipsește semnătura lui Johnson;
  • o scrisoare semnată de Johnson, în care acesta spune că nu  dorește o prelungire a Brexit-ului;
  • o notă a ambasadorului britanic la UE, în care acesta precizează că Guvernul Johnson doar se conformează legii.

„Am spus limpede de când am devenit prim-ministru, precum și astăzi în Parlament, că în opinia mea și a guvernului, o altă prelungire ar dăuna intereselor Regatului Unit și partenerile noștri din UE, precum și relației dintre noi”, a afirmat Johnson în „Scrisoarea a II-a”, publicată pe Twitter de corespondentul la Bruxelles al publicației „Financial Times”.

- Advertisement -

Johnson mai spune, în scrisoare, că este „încrezător” că adoptarea legislației necesare  pentru ieșirea Marii Britanii din UE va fi încheiată înainte de 31 octombrie.

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a confirmat primirea scrisorii de la Boris Johnson. „Voi începe consultările cu liderii UE privind modul în care să reacționăm”, a scris Tusk pe Twitter.

Sâmbătă, Parlamentul de la Londra a blocat avântul pro-Brexit al premierului Boris Johnson, votând cu 322-306 un amendament prin care l-a obligat pe premier să ceară o nouă amânare dacă legislația necesară implementării acordului nu este adoptată până la 31 octombrie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Fanfaronul Boris Johnson, zdrobit în Parlament! Brexitul intră în ceață, câștigă teren „Exit Brexit”, adică rămânerea în UE

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

AUDIO. Candidata lui Voiculescu îl acuză pe „Varan”, plângând, că i-a furat banii de campanie și îi șantajează soțul bancher. „Jegul ăsta de om”, „o mizerie umană!”, „viermele ăsta”, spune un colaborator

* VIDEO. Un propagandist anti-justiție cere, la RTV, ca lui Dincă să-i fie administrată scopolamină, un drog periculos, interzis de ONU și de legislația română!

Pădurarul ucis de hoții de lemne și-a făcut meseria ca un erou. A plecat noaptea de acasă, să-și apere pădurea. A fost bătut, dezarmat și împușcat, refuzând compromisuri care să-i salveze viața

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

Cumpănașu aruncă în luptă și decolteul nevestei guvernamentale. Miza: 3%, adică 10 milioane de euro

Cumpănașu cere bani pentru campanie motivând că-i cheltuie pentru găsirea Alexandrei și pentru a salva copiii noștri! „Echipe de investigatori scotocesc întreaga Europă”

VIDEO. Cumpănașu plânge și suspină. S-ar fi putut vinde pe câteva milioane de euro, dar a crezut, naiv, în donațiile poporului

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Ați putea sa va informați inainte de a scrie, pentru a ințelege ce face Johnson. El a obținut o ințelegere cu UE pentru a inchide aceasta poveste. Dar Parlamentul din UK a folosit un tertip și a refuzat sa voteze daca susține ințelegerea, pâna nu este votata legislația pentru parasirea UE. Astfel l-a obligat pe Johnson sa ceara o amânare pe care acesta a jurat ca nu o va susține. Hai sa nu o mai dam dupa gard, englezii au votat 52-48% pentru Brexit, așa ca trebuie sa se intâmple, altfel ce sens mai are discuția despre democrație?Ca va convine sau nu, asta s-a votat iar Johnson incearca sa livreze ce au cerut oamenii. Ca este clown, urât sau tâmpit, e problema celor care l-au pus acolo, inclusiv cu ajutorul votului pentru Brexit, care a avut o prezența covârșitoare la urne. Ați putea sa lasați un pic propaganda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -