Fanfaronul Boris Johnson, zdrobit în Parlament! Brexit-ul intră în ceață, câștigă teren „Exit Brexit”, adică rămânerea în UE

6
3146

Se întâmplă lucruri spectaculoase pe tema Brexit. Acordul negociat de Marea Britanie cu Uniunea Europeană a fost blocat sâmbătă de Parlamentul britanic, cu 322-306 la vot. E o amânare tactică, până când Londra va adopta legislația prin care s-ar implementa acest acord. Premierul Boris Johnson sfidează Parlamentul și spune că va forța Brexitul la 31 octombrie. Între timp, la Londra, sute de mii de oameni cer un nou referendum, pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

Parlamentarii britanici au decis, sâmbătă, să amâne decizia lor asupra acordului de Brexit convenit de Londra și Bruxelles, ceea ce îl va obliga pe premierul Boris Johnson să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a divorțului, dincolo de data de 31 octombrie.

Parlamentul de la Londra a votat sâmbătă – cu 322 de voturi „pentru” și 306 „împotrivă” – pentru amânarea unui vot asupra acordului de Brexit convenit de Johnson cu UE, până când va fi adoptată legislația prin care s-ar implementa acest acord.

Forțat de Parlament să ceară o amânare a Brexit-ului, premierul Boris Johnson a susținut că nu va face acest lucru. „Nu voi negocia nicio amânare cu UE, nici legea nu mă obligă să fac acest lucru. Poziția mea rămâne neschimbată: nicio amânare, iar eu voi continua să fac tot ce pot ca Brexit-ul să se producă la 31 octombrie”, a spus el.

Boris Johnson și-a exprimat speranța că acordul va fi aprobat săptămâna viitoare, comentând că votul de astăzi a fost „pe aproape”.

Prin adoptarea „amendamentului Letwin”, premierul Boris Johnson va fi obligat să ceară Uniunii Europene amânarea Brexitului dincolo de data de 31 octombrie, chiar dacă legislativul de la Londra votează favorabil până la urmă acordul Brexit.

Autorul amendamentului adoptat astăzi este deputatul independent Oliver Letwin, fost conservator, dat afară din partid ca urmare a poziției sale ferme anti-Brexit.

În 2016, britanicii au decis, printr-un referendum, cu 52% la 48%, să fie prima țară care părăsește Uniunea Europeană.

Prima sâmbătă parlamentară după Războiul din Malvine

Parlamentul britanic s-a reunit într-o zi de sâmbătă pentru prima dată după 37 de ani, ultima oară fiind în 1982, cu ocazia războiului cu Argentina pentru Insulele Faulkland (Malvine).

„Super-Sâmbăta”, cum o numesc britanicii, vine la capătul unei săptămâni agitate, în care Boris Johnson a obținut un nou acord de Brexit, dar a fost abandonat de aliații săi nord-irlandezi, care se opun înțelegerii cu UE.

Johnson are nevoie de sprijinul a 320 de parlamentari pentru a-și trece acordul. Astăzi i-au lipsit 14.

Tot sâmbătă, aproape un milion de oameni au manifestat la Londra pentru a cere un nou referendum, chiar în timp ce parlamentarii dezbăteau soarta ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Protestatarii au fluturat steaguri ale UE și au cerut stoparea Brexitului.

„Aproape toate sondajele arată că acum oamenii vor să rămână în UE. Brexitul e un dezastru național ce stă să se producă și va distruge economia”, a explicat Hannah Barton, o englezoaică în vârstă de 56 de ani, care protesta înfășurată într-un steag UE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu aruncă în luptă și decolteul nevestei guvernamentale. Miza: 3%, adică 10 milioane de euro

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

Nebunia ministrului Cuc, care a vrut să înghețe zborurile Tarom în folosul PSD, a declanșat duelul aspru al piloților

AUDIO. Candidata lui Voiculescu îl acuză pe „Varan”, plângând, că i-a furat banii de campanie și îi șantajează soțul bancher. „Jegul ăsta de om”, „o mizerie umană!”, „viermele ăsta”, spune un colaborator

Ei sunt cei doi primari PSD care s-au dat drept însoțitori de copii pentru a vedea din tribună meciul cu Norvegia!

Pădurarul ucis de hoții de lemne și-a făcut meseria ca un erou. A plecat noaptea de acasă, să-și apere pădurea. A fost bătut, dezarmat și împușcat, refuzând compromisuri care să-i salveze viața

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

Cumpănașu cere bani pentru campanie motivând că-i cheltuie pentru găsirea Alexandrei și pentru a salva copiii noștri! „Echipe de investigatori scotocesc întreaga Europă”

VIDEO. Cumpănașu plânge și suspină. S-ar fi putut vinde pe câteva milioane de euro, dar a crezut, naiv, în donațiile poporului

6 COMENTARII

 1. Ia sa facem o analogie. Daca la noi ar aparea un politician care ar depune eforturi supraomenesti pentru materializarea referendumului din 2009, cel cu disparitia unei camere a Parlamentului, ar fi elegant sa-l numim FANFARON? Caci asta face in UK Boris Johnson: se zbate pentru materializarea unui referemdum votat de popor. Nu guvernul lui a organizat referendumul, alt guvern, dar poporul a fost acelasi. Iar guvernul lui, ca guvern in exercitiu, nu se poate preface ca n-a aflat. Faptul ca unii vor un nou referendum nu-l absolva pe Boris Johnson de obligatia ca, pina una, alta, sa-l transpuna in viata pe cel vechi. Altminteri ar insemna ca toti vechii votanti au fost trasi pe sfoara de o maniera ordinara.

  • Păi, și unde punem granița UE?
   Intre cele două Irlande – nu e bine, împărțim insula-n doua sisteme și e bai.
   Intre Irlanda de Nord si insula britanică? Nici asta nu e bine, ca e..atentat la integritatea UK!
   Atunci?! Vrem afară din UE, dar nu vrem..graniță! ha, ha ! Sau nu știm ce vrem.
   Asta inseamnă să te complici si să-ți cadă complicația-n cap, cât ești tu de britanic cu popor cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here