Agramata Maria Grapini a inventat o țară: Letiția! Cinci tipuri de greșeli într-un text de trei rânduri

5
1711
Postarea agramată a Mariei Grapini

Maria Grapini, eurodeputata lui Dan Voiculescu pe lista PSD, este înfiorător de agramată, teribil de proastă, dar și îngrozitor de nesimțită.

Agramată, pentru că batjocorește limba română cu o frecvență amețitoare.

Proastă, pentru că inventează o nouă țară pe harta Europei.

Nesimțită, pentru că, din cei peste 15.000 de euro pe care-i bagă în buzunar în fiecare lună de la Parlamentul European, nu binevoiește să plătească 300 de euro unui student, bun cunoscător al limbii române, care să-i corecteze textele.

Aflată în cursă pentru un al doilea mandat europarlamentar, Maria Grapini s-a lăudat pe Facebook cu faptul că, „inimoasă” fiind, se zbate „să salveze transportul internațional pentru țările din est”. Textul este înfiorător.

„Cativa eurodeputati inimosi din Romania,Bulgaria,Ungaria,Polonia,Letitia, discuta cum sa salveze transportul international pentru tarile din est”.

Îngrozitor!

Analiză pe text

  1. De țara numită Letitia, probabil Letiția, n-am auzit încă. Și înțeleg că e membră a Uniunii Europene…
  2. Virgula dintre subiect și predicat (… Letitia, discuta…) este dovadă de analfabetism cronic.
  3. Lipsa spațiului dintre cuvinte, după fiecare virgulă (… Romania,Bulgaria,Ungaria,Polonia,Letitia…) este o batjocură la adresa gramaticii.
  4. Lipsa diacriticelor, pentru un demnitar plătit lunar cu o avere, arată o indolență dezgustătoare.
  5. Conținutul textului, care include o laudă de sine (… cativa eurodeputati inimosi…), este unul de gâgă.

Pentru o așa creație, un student nu poate lua mai mult de nota 2. Grapini ia mandatul cu numărul 2.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. de ce oare procentul „proastelor” din totalul femeilor din politica românească depășește cu mult procentul „proștilor” din totalul masculilor din politica noastră? 🙁

  2. Maria Grapini săracă sta rău de tot cu bibilica! I-as sugera sa citească cărți de povesti in orele târzii când vine după o zi încărcată de la Parlamentul European unde ne mai da cu tifla. Nu numai ca este agramata dar este de o prostie rar întâlnită la un intelectual ce se recomanda( facultate de textile la Iași ).Nu scăpăm nici de acest specimen dar așa-i in tenis pardon politica de doi bani!

  3. Maria Grapini e conservatoare. Are ideile sale opulente conectate la Europa, de a demonstra că prostia e nimic prin alianță cu nemernicia, iar vina ei nu există. Scrie ceea ce creierul îi transmite. Nefiind o mare doamnă face sex oral din când în când. Poporul ei e minoritar. Şi greșelile din gramatic sunt minore. Nu ne face de trei ori Dan Voiculescu cu echipele lui de fotbal. Eu fac binele, fiecare face binele. Un fel de rău conservator în idei politice. A nu lăsa liberalii la guvernare. Cu PSD la guvernare am pierdut ani din viață. Totul e degeaba de cum oamenii adună ideile. Ideile mestecate în creier adună molozul. Facem greșeli malefice. Ne place auzul.

    Maria Grapini nu e mătușa Maria Cartianu, mama lui Grigore Cartianu din satul Brădiceni. Mătuşa e calmul zilei şi dorul de copiii ei frumoşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here