Acasă Lumea Europa Afară cu PSD din Europa! Austriecii s-au săturat de partidul cu cel...

Afară cu PSD din Europa! Austriecii s-au săturat de partidul cu cel mai delirant discurs anti-UE

Un lider al Partidului Popular (ÖVP), formaţiunea de centru-dreapta condusă de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPÖ, de opoziţie) să depună la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European o moţiune de sancţionare a PSD.
Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (ÖVP), formaţiune membră a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat că România a aderat la UE „pentru o viaţă mai bună”, nu pentru a întoarcerea la „frică şi teroare”.
Aceste afirmaţii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agenţia de presă APA şi de publicaţia Tiroler Tageszeitung.
Social-democraţii din România au adoptat o serie de poziţii care intră în contradicţie cu valorile europene, acuză Karl Nehammer, denunţând „violenţe la adresa jurnaliştilor” şi „ingerinţe asupra sistemului judiciar”. Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democraţi din Austria, Pamela Rendi-Wagner şi Andreas Schieder, să depună o moţiune la Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE pentru sancţionarea PSD, notează Hotnews.

Delirul antieuropean al lui Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă, la Slobozia, că românii au vrut în Uniunea Europeană pentru o viață mai bună și pentru libertate, nu pentru a se întoarce la frică şi teroare.
„Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viaţă mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică şi teroare. Am vrut să intrăm în UE pentru a avea acces la dezvoltare şi a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi. Ne-am purtat și ne purtăm frumos în continuare. Cerem doar dreptul de a fi ascultaţi şi a pune pe masă niște argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi să fie criticat, lovit blocat şi ce spun ceilalţi, care înseamnă o listă întreagă de minciuni, să fie luat de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult că ne dorim şi noi micul nostru colţ de lume?” a declarat Dragnea.

Avertismentul lui Timmermans

Un motiv serios de îngrijorare în Europa este atacul declanşat de puterea actuală de la Bucureşti împotriva valorilor europene. Este exact ce a semnalat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, azi, la Bucureşti.

Frans Timmermans se întâlneşte în această seară cu premierul Vasilica Dăncilă, presată puternic de mafia penală din PSD-ALDE să dea ordonanţe pe bandă rulantă care să şubrezească puterea justiţiei. Acesta este şi motivul pentru care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vrea să discute clar cu Dăncilă, din nou, despre respectarea puterii judecătoreşti.

„Vreau să discut cu reprezentanţii Guvernului român despre recomandările din raportul MCV. Am predat un document primului ministru şi sper ca experţii noştri se vor întâlni curând pentru a parcurge toate punctele. Vrem să ne asigurăm că putem face progrese în ce priveşte domnia legii în România şi vrem să ne asigurăm că lupta împotriva corupţiei nu este abandonată şi continuăm această luptă, deoarece este foarte important pentru viitorul acestei ţări.”

„Problema pentru mine este că, de la publicarea raportului MCV, nu am văzut progrese, am văzut doar un refuz al documentului Comisiei din partea Guvernului român. Vreau să ne aşezăm şi să parcurgem toate punctele din raportul MCV şi să vedem dacă putem să le soluţionăm. În spiritul cooperării, vreau să soluţionăm aceste chestiuni. Dar vreau să fie foarte clar că aceste chestiuni sunt foarte serioase şi vrem se vedem progrese”, a arătat Timmermans într-o declaraţie acordată presei, după ce i-a fost acordată distincţia Doctor Honoris Causa de către Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

CITIŢI ŞI:

Caracatiţa Savonea din justiţie loveşte în protestul magistraţilor independenţi. Şeful Tribunalului Teleorman, pe lista aliaţilor lui Dragnea

Comisia Europeană trece la monitorizarea specială, prin experți, a mutilării justiției române. Timmermans către Dăncilă: „Avem îngrijorări crescânde legate de situația din justiție”

PSD folosește banii plătitorilor de taxe pentru a răspândi informații false pe Facebook. Cine-l poate opri?

Liviu Dragnea, ce artist! Mai rămâne să spună că susţine şi propria condamnare la închisoare

loading...

1 COMENTARIU

 1. Dacă liberal democratul Angliei albe, Liviu Dragnea ar fi american ar cere ca rezerva de aur a României, de 103 tone, să ajungă la Fort Knox nu să se întoarcă la Bucureşti din Banca Națională a Angliei.

  Drumul european al României nu este unul construit de PSD prin legi bune. A venit de la sine prin credință. Prin ideile mari ale Ardealului. Austria face un bine azi dar asta numai după ce de unul singur am redus la tăcere pe Schweighoffer în lupta sa din Ardeal pentru tăierea pădurii din Ardeal pentru binele austriecilor. Pădurea Ardealului şi poporul din Ardeal vândut unui crud duşman care nu a vrut să pună viță de vie pe unde au defrişat.

  Cred în drumul american al poporului român. Cred în dacii mei din romanul Dicomes sau şi Sarmis. Nu voi ucide fiecum după masonul Adrian Năstase. Voi înfiera prin lege soborul de preoți iezuiți care mi-au luat urma. Nu voi lăsa de la mine prin aceea că voi fi păstrătorul ideilor mari de libertate americană. Am sprijinul Moscovei să fac istorie din legi.

  PSD îşi încheie misiunea în 2019. Legea împotriva PNȚCD devine lege anti PSD. Nu concep din 1990 să pierd un război subtil cu formele frumoase de critici şi eros. Văd lumea dacilor din Nardoesia pe mâini bune. Merg înainte ca Mareşalul Ion Antonescu. Cu pripon la gură. Nu merg pe un front de unul singur. Am relații şi frica de necunoscut nu mi-e un imediat.

  Lovendaal Scania? O femeie cuminte. Mi-e drag de oile mele nu de femeile mele.

  11 Martie 2019 ora 19:26

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările