Acasă Opinii Ciocăzanu Liviu Dragnea, ce artist! Mai rămâne să spună că susţine şi propria...

Liviu Dragnea, ce artist! Mai rămâne să spună că susţine şi propria condamnare la închisoare

Liderul PSD şi-a ratat cariera de actor. Sau de artist. Altfel n-ar încerca acum să joace fals pe scena naţională.

Azi, a spus că şi el e de partea actorilor care au protestat în favoarea magistraţilor. Aţi citit bine! Şi nu doar de partea lor, ci şi de partea tinerilor judecători şi procurori care au decis să-şi apere în stradă meseria. Şi de data asta aţi citit bine!

Cum şi-a justificat el „susţinerea”? Prin bani, cum altfel. Că a mărit salariile, că a sporit dotările, că a umblat la pensii şi alte cele. A bombănit ceva şi de lege, dar n-a pierdut timpul cu ea, nu-i place asta.

La bani însă se pricepe. Sunt viaţa lui. Banii şi puterea. Să-i cadă Teleormanul la picioare, România chiar. Să-l ştie toate fetele „botoxate” de pe teldrumurile patriei. Să-l dea toţi la televizor ca să se înmulţească băbuţele din Alexandria slobode la gură cu celebrul „Dragnea le-a f…. pe toate, nene!”.

Ştie să facă bani din piatră seacă, din beline, din paveli şi alte braţe ale bugetului naţional. Are talent, nu glumă! Este, în fond, un fel de artist şi el. Sigur, jucând pe scena opusă unor Rebengiuc, Manole, Oana Pellea, Mihai Călin&co.. Dar tot actor vrea să pară.

Unul al SF-ului politic. Sau al romanelor lui Orwell din viaţa reală. E maestrul minciunii spuse fără să-i tremure un fir de mustaţă. Public. Pe scenă. În faţa tuturor camerelor TV.

„Nu vreau să ies ca prostul din viaţa asta”. Este motto-ul sub care a pornit jihadul anti-adevăr, anti-lege, anti-UE, anti-România, la urma urmei.

Iese şi urlă împotriva a tot ce-a iubit până acum în viaţă: Europa, E-uri, multinaţionale, fonduri UE, mâncare din Occident, NATO, americani, social-democraţi europeni, bănci, aur, lingouri. Acum nu-i mai plac. Înainte i-au plăcut. Între timp, a ajuns cu un picior în puşcărie şi a decis să mute pe minciună.

O face zilnic, uneori cu talent diabolic. Aşa a făcut şi azi când a spus că susţine şi el protestele magistraţilor. Râd şi curcile, dar el o spune ţanţoş şi batjocoritor deopotrivă.

Iar argumentul forte e banul. Pentru unul ca el, totul e de vânzare. Inclusiv conştiinţa. Nici măcar n-a dat cine ştie ce fonduri, dar ce contează? Oare cât de proşti îi crede el pe tinerii magistraţi, actori, poliţişti, care apără în stradă justiţia atacată exact de ce-l ce se laudă în direct c-o apără?

Sau cum îşi imaginează că-i poate cumpăra pe judecători şi procurori ca pe şefii de instanţe, plătiţi regeşte ca să condamne protestul colegilor lor dezinteresaţi de îmbogăţirea în meserie? Până unde merge cu jignirea inteligenţei publice?

E umilitor până şi pentru votanţii PSD să audă astfel de şopârle securistice. Mai rămâne să spună că îşi susţine şi propria condamnare la închisoare, nu doar protestul magistraţilor.

Urât joc de scenă! Din care va ieşi pe uşa din dos.

 

loading...

2 COMENTARII

  1. Sigur omul are oarecare dreptate. Câtă vreme judecătorii la presiunea coloneilor SRI îl protejează în dosarele nenprocitoare de la ÎCCJ firesc e ca el să joace cazna de a pleca prin uşa din față de la guvernare. Prin metodele cu care a lucrat diabolic în România omul acesta a demonstrat că e puternic. Mai bun ca Mircea Geoană sau ca Victor Ponta. Nenorocirea celor două teorii politice din 29 Iulie 2012 ajunge omul normal ca să-l suprime într-un fel sumbru prin înțelegerea că socialismul e chiria şi capitalismul e proprietatea. Vina omului care citeşte un ziar e că nu are dinți să muşte dintr-un codru de pâine neagră. Scriitorii se folosesc de glume. Văd obiecte şi marginalizează imagini. Formele pline de monezi mărunte nu sunt adevăr şi nici neadevăr. Iar limitele la care poporul român este supus sunt măsură de calculare a prețului devenire la porumb.

    Omul face ce ştie mai bine. Devine doar vocea unui aur care n-are valoare. A poporului care vrea o anume libertate. A nu fi mai mult orgoliu ca muncă când un normal ar fi zona de prost gust. Nimeni nu face glume mai bune ca Dragnea. Despre fiecare din noi şi numai prin noi. Vocile supreme sunt ascultate numai de eroi. Un pas mai încolo omul citeşte o carte. A sa.

    29 Iulie 2012 ora 24:00

  2. Da, de acord cu tot ce spuneti… atata ca e un foarte prost/ lenes actor amator. Probabil bun pe vremuri la caminul cultural din Gratia (fara sedila), daca o fi existat asha ceva in anii 80-90…Nu e doar la polul opus al unor actori de talie, precum Victor Rebengiuc, etc… ( cum atzi spus, nu mai reiau) ci ar fi la coada unei ierarhii a actorilor amatori din anii acei ani, la sectia Cantarea Romaniei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările