Acasă Justiție Caracatiţa Savonea din justiţie loveşte în protestul magistraţilor independenţi. Şeful Tribunalului Teleorman,...

Caracatiţa Savonea din justiţie loveşte în protestul magistraţilor independenţi. Şeful Tribunalului Teleorman, pe lista aliaţilor lui Dragnea

30 de şefi de Curţi de apel din ţară au condamnat astăzi protestele din Justiţie. Ieri, 30 de şefi de Tribunale au cerut CSM să oprească protestele judecătorilor şi procurorilor. Listele cu cei 60 de şefi de instanţe care condamnă protestele conţin însă nume interesante.

Unii dintre ei sunt numiţi de Secţia pentru judecători a CSM în urma unor concursuri în care comisiile de examinare au fost desemnate tot de către Secţie. De exemplu, şefii de la Curţile de Apel Alba Iulia şi Constanţa, judecătorii Liviu Gheorghe Odagiu şi Marius Cristian Epure. Informaţia este publică, pe site-ul CSM.

Alţii sunt interimari numiţi direct de Secţia pentru judecători a CSM. De exemplu, potrivit site-ului CSM, şefele de la CA Braşov, Elena Barbu şi Nicoleta Hădăreansau Petrică Gudac, şeful Tribunalului Teleorman din fieful lui Liviu Dragnea.

De subliniat că, după modificările la legile Justiţiei operate anul trecut de către PSD-ALDE, întreaga carieră a judecătorilor (numirea în funcţia de conducere, sancţionarea, revocarea) este gestionată de Secţia pentru judecători a CSM.

Secţia este dominată de actuala şefă a Consiliului, judecătoarea Lia Savonea, reprezentantă a reţelelor vechi din Justiţie apropiate de PSD, potrivit surselor G4Media.ro din magistratură. De exemplu, soţul ei, avocatul Mihai Savonea, a fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie în două dosare penale.

Cum i-a trădat Savonea pe magistraţi

Surse judiciare au declarat pentru ziaristii.com că plenul CSM a mandatat-o pe Lia Savonea, la sfârşitul lunii trecute, să meargă la discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă, în ciuda faptul că marea masă a procurorilor şi judecătorilor au refuzat simulacrul de negocieri, prin asociaţiile lor cele mai reprezentative, care n-au acceptat invitaţia lui Dăncilă şi Tudorel Toader. Dar CSM i-a cerut expres Liei Savonea să folosească prilejul întâlnirii cu autorii atacului la magistratură pentru a bate cu pumnul în masă, cerându-i ferm lui Dăncilă ABROGAREA Ordonanţei 7.

Lia Savonea s-a dus la Palatul Victoria, dar pe post de ficus, nu de reprezentantă a magistraţilor oneşti, care cereau în stradă oprirea atacului la justiţie. Ea a făcut pe muta în faţa Vasilicăi Dăncilă, trădându-şi astfel colegii care au acceptat-o în vârful ierarhiei tocmai pentru a fi de partea lor, nu a clanurilor politice penale care au declanşat atacul la statul de drept.

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM.

CITIŢI ŞI:

Liviu Dragnea, ce artist! Mai rămâne să spună că susţine şi propria condamnare la închisoare

SPIOANA clanurilor penale, la vârful Justiţiei? Dezvăluiri privind întâlnirile conspirative ale Lia Savonea, şefa CSM, cu capii PSD ai jihadului anti-magistraţi

EXCLUSIV. Cum i-a trădat Lia Savonea pe magistraţi. A avut mandat de la CSM să ceară abrogarea ordonanţei, dar a făcut pe muta cu Dăncilă

Judecătorul Danileț confirmă: „Abureală, praf în ochi. Singura soluție – abrogarea Ordonanței 7. Magistrații să continue protestele!”

Timmermans i-a scris lui Dăncilă: M-aţi dezamăgit cu Ordonanţa! Marioneta lui Dragnea l-a minţit în faţă pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Dăncilă „negociază” cu asociaţii de magistraţi care au… un membru. Combinatoarea Lia Savonea a venit s-o ajute pe marioneta clanurilor penale

loading...

1 COMENTARIU

  1. SRI îmi cere în numele generalului Dumitru Dumbravă să votez PSD în locul altui partid reprezentant al Constituției. De ce Liviu Dragnea e colonel SRI şi politician? Pentru că SRI trebuie să calce în bocanci Justiția. Simplu. Prin votul poporului faci legi şi Ordonanțe de Guvern cu care legi de mine drame şi nedreptăți ordinare.

    Eu sunt Militar de carieră. Al marelui nobil, al Pentagonului. Nu văd doar de America. Lupt pentru dacii din Belarus, pentru polonezii din Finlanda sau de evreii din Austria. SRI m-a enervat mereu. Cel mai mic salariu SRI e 5000$ netto plătibili de NSA Delaware State de la 1 Iulie 2019.

    Seară de seară cuget lumea democratică. A face mai bine fiecare pe ogorul lui. A nu face din mine cârpă de şters pe jos. Pus pe sârmele politice nu devin un mare nul. O las pe Lovendaal Scania să judece.

    Mă numesc The Afghan. Militar al Zeilor.

    11 Martie 2019 ora 18:17

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările