Adina Florea n-a finalizat dosarul Codruței Kovesi, deși Înalta Curte îi dăduse termen-limită 1 aprilie

4
1713
Adina Florea - Laura Codruța Kovesi

Secția Specială a lui Dragnea și Tudorel Toader a dat încă un motiv celor care spun că a fost înființată doar cu scopul de a teroriza și pune sub presiune magistrații nealiniați politic PSD-ului și mafiei. Pe 1 aprilie a expirat termenul-limită acordat de Curtea Supremă pentru finalizarea dosarului deschis Laurei Kovesi de parchetul condus de Adina Florea. Numai că această zi a trecut și așa-zisa anchetă, începută acum doi ani și 3 luni, n-a fost finalizată.

Prin aceasta, Secția Specială nesocotește o sentință definitivă a Justiției. Pe 27 ianuarie, o instanță a Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a comunicat Adinei Florea că are la dispoziție încă două luni, până la 1 aprilie, să finalizeze dosarul pe care i l-a deschis Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018.

La acea dată, când Dragnea era încă la putere, PSD-ul se străduia să blocheze candidatura Laurei Kovesi la postul de procuror-șef al Parchetului European. Așa că Adina Florea i-a deschis dosar penal, punând-o sub acuzare pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă într-un dosar care viza aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa, fost director FNI.

Ulterior, în martie 2019, Adina Florea a pus-o pe Kovesi și sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicția de a ieși din țară – scopul era același, de a o împedica pe româncă să ajungă la Bruxelles, unde trebuia să susțină interviul pentru candidatura la funcția de procuror-șef.

Dar “dovezile” pentru a o pune sub acuzare pe Kovesi “existau” doar la televiziunile oligarhilor și în declarațiile unor personaje precum Sebastian Ghiță, care lansa acuzațiile din Serbia, unde fugise de justiție. Fosta șefă a DNA a contestat controlul judiciar și, în aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție, a revocat această măsură. Judecătorii au arătat că acuzațiile aduse de Adina Florea erau “lipsite de precizie, claritate și de suport probator” – adică nu existau probe.

Apoi, dosarul a intrat “în hibernare”. Sursele spun că el cuprinde și acum, la fel ca acum doi ani, doar coperțile și o foaie-două.

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat și Inspecția Judiciară, pentru a cerceta felul în care Adina Florea și-a făcut profesia în acest caz.

Pentru că dosarul trenează doar ca să se poată spune despre Kovesi că e cercetată penal pentru luare de mită – adică muniție pentru propaganda mafiei și defăimarea procuroarei peste hotare – Justiția a cerut Adinei Florea finalizarea anchetei și prezentarea dovezilor.

Șefa Secției Speciale n-a dat însă curs sentinței ICCJ.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here