Adelin Petrișor (TVR), ironic cu colegul “Sărmăluță”: „Următorul pas ar fi ca un reporter nemulțumit de locul pe care știrea sa îl are în Telejurnal să se adreseze și el magistraților“

1
7295
Adelin Petrișor

Aberația la care s-a ajuns prin politizarea TVR – omul plasat de Dan Voiculescu la televiziunea publică a dat în judecată instituția ca să-i fie repusă emisiunea în prime-time – a fost remarcată joi public chiar și de una din vedetele postului, reporterul Adelin Petrișor. Acesta a ironizat demersul lui Ionuț Cristache “Sărmăluță”, anticipând că, potrivit acestei rețete, și reporterii nemulțumiți ar trebui să reclame în instanță locul și importanța știrilor pe care le fac.

Adelin Petrișor a scris pe contul său de Facebook că politicienii au băgat televiziunea publică în groapă, iar incompetența cu care a fost condus TVR-ul face ca lipsa conducerii să nu pară chiar atât de gravă.

După demiterea Doinei Gradea din fruntea TVR, emisiunea “România 9”, făcută de Ionuț Cristache “Sărmăluță”, a fost mutată de la ora 21.00 (prime-time) la ora 17.00. Nemulțumit, fostul reporter al lui Dan Voiculescu la Antena 3, adus în era Dragnea la TVR și plătit din bani publici cu 25.000 de lei pe lună, a dat în judecată instituția. El reclamă schimbarea grilei de programe și cere să fie repus în prime-time.

Între timp, Cristache – reprezentat în instanță de avocatul lui Dan Voiculescu – a pierdut procesul. Mai poate face apel.

Ce urmează, stabilirea sumarului de redacție în instanță?

Aberația a fost sesizată corect de Adelin Petrișor. Dacă se poate stabili tronsonul orar al unei emisiuni prin hotărâre judecătorească, de ce nu s-ar face în instanță și ședința de sumar a redacției?

În mod evident, demersul frizează nebunia. Dar ce a făcut Cristache nu este o acțiune logică și normală a unui jurnalist, ci este pur și simplu o manevră politică. Ionuț Cristache, un sărman reporter din redacția Antenei 3, cu puține cuvinte la îndemână și cu un simț al umorului cel puțin infantil (obișnuiește să râdă, în direct, de numele oamenilor, pe care le pocește intenționat), și-a trăit la TVR apogeul carierei – unul la care nici n-ar fi vizat, în mod normal.

El a sărit de la microfonul ținut prin anticamere în fața politicienilor direct în studioul TVR și de la întrebările primite de la conducerea redacției, ca să le pună pe teren, la emisiuni de analiză complicată pe politică internă, dar și internațională.

Însă tot calculele politice ale mahărilor i-au dat această oportunitate. Pentru această avansare la excepțional, grație căreia a ajuns să-și reverse umorile pe postul național la cel mai bun tronson orar și să se tragă de șireturi cu diverse personalități, nota de plată a lui “Sărmăluță” a fost obediența și subiectele servite la comandă.

El a executat foarte fidel politica și retorica Antenei 3, deși e plătit cu 5.000 de euro/lună de TVR. De banii aceștia a râs la comandă de numele lui Joe Biden și Clotilde Armand, a promovat retorica propagandei ruse și a PSD, a atacat Justiția, DNA, NATO, UE, SUA, l-a insultat zilnic pe președintele țării și a mințit clipă de clipă, în izbucniri de răutate și subiectivism pe care cu greu le poți tolera chiar și la un post privat, dar la unul public.

Reacția lui Adelin Petrișor arată că argatul lui Dan Voiculescu stârnește resentimente chiar în rândurile colegilor (formal) de la TVR.

Adelin Petrișor despre procesul intentat de Ionuț Cristache postului național de televiziune

„TVR este un fel de “călărețul fără cap”, după ce CCR a constatat că numirea interimarului este ilegală. Politicienii s-au întrecut pe ei înșiși și au reușit să ducă televiziunea publică undeva unde chiar nu mai fusese până acum.

Nici fostul PDG nu poate face nimic, din moment ce a fost schimbat de Parlament. În fine, vom vedea. Televiziunea Națională a dovedit că e în derivă cu toți șefii la cârmă, deci cât de rău poate fi fără?

În altă ordine de idei, înțeleg că un colaborator a cerut în instanță ca emisiunea să-i fie mutată la ora pe care o avusese inițial, oră care fusese schimbată de Comitetul Director.

Următorul pas logic ar fi ca un reporter nemulțumit de locul pe care știrea sa îl are în Telejurnal să se adreseze și el magistraților. Dacă grila se poate aranja prin Ordonanță președințială, de ce nu s-ar face la fel și sumarul?

Multe scandaluri, intrigi, coterii, mult circ și prea puțină performanță. Și ne mai mirăm că lumea ne vrea închiși…#multalumenecajita

P.S. Potrivit Hotnews, Coaliția s-a folosit de un artificiu juridic și Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au numit-o pe Ramona Săseanu interimar.“

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.