Șeful Gărzii de Mediu vrea să-i ia locul lui Vlad Voiculescu la conducerea USR-PLUS București

4
449

Se anunță o luptă interesantă în alegerile interne ale USR-PLUS pentru conducerea filialei București, în care e de așteptat să se înfrunte doi oameni cunoscuți pentru activitatea lor în slujba societății civile, Octavian Berceanu și Vlad Voiculescu.

Actualul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a confirmat pentru G4Media că și-a depus candidatura la alegerile pentru conducerea filialei București. Despre Vlad Voiculescu se știe deja că a anunțat, în interiorul partidului, că intenționează să-și depună și el candidatura.

Berceanu s-a remarcat, în ultimele luni, prin rezultatele excelente în lupta contra poluării de toate felurile obținute de Garda Națională de Mediu. Poluarea din București devenise devenită legendară printre locuitorii care simțeau că se sufocă din cauza mirosurilor emanate de la arderile ilegale de gunoi din jurul orașului. Imediat după preluarea funcției de șef al Gărzii de Mediu, Berceanu – care înainte de asta fusese 4 ani consilier general al Municipiului București și activist vechi de mediu – a intrat în forță, cu poliția, jandarmii și comisarii de mediu, în mafia gunoaielor.

Rezultatul raziilor și controalelor susținute a fost instantaneu. Ca prin minune, după decenii în care poluarea păruse un blestem al Bucureștiului, aerul s-a curățat.

O altă consecință a schimbării de atitudine a Gărzii de Mediu față de aplicarea legii a fost scoaterea la suprafață a unui fenomen teribil: importul de gunoi din Europa. În ultimele luni, Poliția de Frontieră și Garda de Mediu au descoperit și returnat în țările de origine transporturi însumând mii de tone de deșeuri pe care firme din România le importau falsificând actele unde erau trecute diverse mărfuri. În unele zile, la frontiere sunt stopate și transporturi de peste 100 de tone de gunoi!

Fenomenul importului ilegal de gunoaie, sub oblăduirea autorităților, luase o amploare uriașă în guvernările PSD. Companii din Occident dornice să scape de deșeurile (adesea toxice) rezultate în urma activității lor caută țări unde le pot exporta. Corupția regimului PSD le-a oferit această oportunitate, România transformându-se în ultimii ani în groapa de gunoi a Europei.

Apariția lui Berceanu la șefia Gărzii de Mediu a schimbat situația, iar acum nu trece zi fără ca vapoare sau autotrenuri încărcate cu gunoaie să nu fie returnate în țările de origine.

AICI puteți citi scrisoarea pe care Octavian Berceanu le-o adresează colegilor din URS-PLUS București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

* Schimbare majoră la TVR: în locul „Corului Corupților” dirijat de „Sărmăluță”, de la ora 21.00 va cânta „doamna Clătită”! Ionuț Cristache o va putea înjura pe Clotilde Armand doar din fața televizorului

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Radu Tudor, plătit de Dan Voiculescu cu 5.500 de euro pe lună. Banii vin doar pe drepturi de autor, deși prestația este zilnică

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* Încă o dovadă că Secția Specială e o bâtă anti-justiție: doi procurori de la DNA Oradea sunt „cercetați” de 19 luni fără a fi trimiși în judecată! Între timp, „judecata” le-a fost aplicată de Antena 3, RTV și PSD

* Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor: “Cu 20 de angajați facem exact aceleași lucruri pe care le făceam cu 80. Cu banii economisiți am făcut un pod”

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* „Șoșoacă belgian” a fost găsit în pădure, după o lună de căutări. N-a apucat să împuște pe nimeni, dar și-a tras un glonț în cap

* Marea rușine a Euro 2020: brutele rasiste din galeria Ungariei. Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappé au fost jigniți grav la Budapesta. UEFA pregătește sancțiuni dure

4 COMENTARII

  1. Foarte bine,merita! Va dati seama cat castigau mafihotii pesedisti din afacerile cu gunoaie ,caci nu transpira absolut nimic cat erau ei la butoane!!! Abia acum ne dam seama cu groaza ca am fost groapa de gunoi a Europei si pesdeii aveau bani din comisioane de puteau sa ramana la guvernare inca 4 ani,daca hotii nu erau scosi de la guvernare de mult hulitul Orban!!

  2. Berceanu nu merita votat pentru ca s-a comportat dubios în lupta cu Mafia gunoaielor din Sectorul 1. Auzi la Berbecean, nu avem aparate sa măsurăm câte bacterii se produc prin fermentarea gunoaielor depozitate pe stradă ! 😂

  3. Foarte bine, mult succes. In USR+ si in intreg aparatul guvernamental condus de „wow”citu doar doi oameni sunt performanti si au cojones: Drula si Berceanu. Voiculescu sa se intoarca singur in vagauna din care a iesit, a provocat pierderi de imagine si suport uriase USR+. In primul rand nu a fost in stare sa vorbeasca in limba romana si a fost un las care si-a delegat pana si dreptul de semnatura secretarilor de stat din Ministerul Sanatatii!

  4. Cel mai CORECT și cel mai BINE pentru coaliția guvernamental-parlamentară de centru-dreapta ar fi ca membrii și susținătorii fiecăruia dintre cele două partide principale, P.N.L. și U.S.R.P.L.U.S., să… își vadă de problemele PROPRIEI (!!!!!) formațiuni și, prin urmare, să… NU se amestece în disputele electorale INTERNE ale partenerei-politice!!!

    Este CARAGHIOS, PENIBIL, ENERVANT și chiar… PERICULOS ca un membru sau simpatizant al unuia dintre partide să-și dea cu părerea (NECERUTĂ DE NIMENI, de altfel!) și să se bage-n seamă comentând care candidat din celălalt partid ar fi mai bun!

    Fiecare să-și vadă de propria ogradă…, în careee… se aud destule onomatopee și undeee… se așteaptă la-cotitură destule ființe, daaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here