Absurd ideologic la Olimpiadă: un judoka algerian a refuzat să lupte când a aflat cine e adversarul său. „Cauza palestiniană e mult mai importantă1”

5
4083
Fethi Nourine (Algeria) pune ideologia înaintea sportului

Fethi Nourine, un judoka din Algeria, s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, categoria sub 73 de kilograme. Africanul a asistat la tragerea la sorți și a văzut că urma să-l înfrunte luni pe israelianul Tohar Butbul. Decizia a fost luată pe loc: refuză să lupte.

Ideologia a produs un nou moment jenant pentru sport, chiar la Olimpiadă. Evenimentul a avut loc în sala Budokan, celebru templu japonez de arte marțiale, unde s-a desfășurat tragerea la sorți pentru concursul de judo.

Algerianul Fethi Nourine a pus pe primul plan naționalitatea adversarului său, israelianul Tohar Butbul.

„Am muncit mult ca să mă calific la Jocurile Olimpice, dar cauza palestiniană este mult mai importantă”, a declarat Fethi Nourine, după ce a anunțat că se retrage din concurs.

„N-am avut noroc la tragerea la sorți”, a reacționat și antrenorul său.

Nu e prima dată când se întâmplă așa ceva. Acum doi, același Fethi Nourine a abandonat, din aceleași motive ideologice, și la Campionatul Mondial de judo, tot înaintea unui meci cu israelianul Tohar Butbul!

Tohar Butbul (Israel)

Un episod similar a fost produs de luptătorii de judo din Iran, care în 2019 au primit o suspendare de 4 ani după ce au trucat meciuri ca să fie sguri că nu vor ajunge să lupte cu cei din Israel.

La precedenta Olimpiadă, cea de la Rio de Janeiro (2016), tot la judo, egipteanul El Shahaby a fost descalificat deoarece nu a vrut să dea mâna cu adversarul său din Israel, după ce fusese înfrânt.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Olimpiada începe bine: România – Honduras 1-0! „Băieții lui Hagi”, antrenați de Rădoi, au câștigat printr-un autogol. Mari surprize: Australia – Argentina 2-0, Mexic – Franța 4-1, Spania – Egipt 0-0

Revoluție în fotbal: FIFA pregătește 5 schimbări radicale în regulile jocului! Autul să se bată cu piciorul, număr nelimitat de schimbări…

Italia e campioana Europei, Argentina e campioana Americii de Sud! Amândouă au câștigat în deplasare – în Anglia, respectiv Brazilia

Câți bani va primi fiecare dintre cele 24 de echipe de la Euro 2020. Italia ia suma maximă oferită de UEFA

Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează David, ceilalți par că rămân pe loc”

Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

Formula în care noul Farul Constanța țintește sus: Hagi 89%, Marica 10%, Iașko 1%. Va avea stadion modern, de 18.000 de locuri

Dacă vrei Liga Campionilor, ia-ți antrenor german! Formidabila ștafetă Klopp – Flick – Tuchel. Chelsea e noua regină a Europei

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

5 COMENTARII

  1. Cum e bă să te bombardeze noaptea israelul și ziua si dai mâna cu criminalii!!..
    M-am săturat de deștepți care fac jurnalism de dragul portofelului!!..zilele astea au murit palestinienii în urma bombardamentelor făcute de jidani si tu vi sa dai mâna cu un criminal!!..toți sportivii din jidania sint militari ,au la activ sute de descinderi si arestări in zonele locuite de palestinieni…practic delegatia israeliană este o delegatie militara imbracata civil..

  2. Păiii…, parcă ĂSTA era… (CHIAR!) SCOPUL (!!!) Olimpiadelor, încă de la DEBUTUL lor, în ANTICHITATE(A-GREACĂ): ARMELE (inclusiv IDEOLOGIILE și CONFLICTELE)… TAC, NUMAIII… SPORTUL VORBEȘTE!!!!!

    ÎNTREAGA delegație a Algeriei ar trebui… TRIMISĂ ACASĂ (!), dacă este să respecți SPIRITUL/MESAJUL-OLIMPIC, daaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  3. Am cunoscut musulmani . Cei mai violenti sant algerienii si iranienii. Adica tari care nu au avut nici un razboi cu Israelul. cand a fost conflictul dintre Israel si Egipt/Siria au dat doar din gura ( ajutor si voluntari IOC, nu au trimis in Egipt nici macar haine si medicamente).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here