„Calea ferată Constanța – Mangalia va fi electrificată și modernizată. Proiectul este inclus în PNRR”

2
1139
Remus Negoi

Una dintre marile rușini ale României secolului XXI este o cale ferată uitată în secolul XIX: Constanța – Mangalia. Neelectrificată, cu o singură linie (obligând trenurile să aștepte unul după altul), cu gări primitive și peroane accidentate.

O asemenea calea ferată deservește litoralul românesc, inclusiv pentru turiștii care vin din nordul Ardealului și călătoresc câte 17-18 ore! Dar sfârșitul coșmarului e aproape, ne asigură Remus Negoi, senator USR-PLUS de Constanța.

Senatorul Remus Negoi spune că tronsonul de cale ferată Constanța – Mangalia va fi electrificat și modernizat în următorii ani. Lucrarea a fost inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care este negociat în această perioadă între București și Bruxelles.

Remus Negoi a anunțar recent că și municipiul Constanța va fi legat de sudul litoralului și printr-o autostradă, și tot din fonduri europene, dar nu din PNRR, ci din bugetul alocat peroadei 2021-2027.

Precizările senatorului Remus Negoi

„Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia

Vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a acestui tronson de cale ferată, care leagă Constanța de sudul litoralului.

Proiectul este inclus în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructura feroviară.

3,896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar.

Concret, cu acești bani vom putea să modernizăm parcul de vagoane si locomotive și să creștem viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar.

Trenurile vor circula fără restricții de viteză pe rutele:

  • București – Craiova
  • București – Cluj Napoca
  • Cluj Napoca – Suceava
  • București – Pitești – Craiova
  • București – Iași.

Pe rutele Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Videle – Giurgiu, Constanța – Mangalia se vor face lucrări de electrificare și modernizare a căii ferate, ceea ce va permite trenurilor să circule mai repede.

Tot cu banii din PNRR ne propunem să îmbunătățim serviciile pentru trenurile metropolitane: orar cadențat, frecvență mai mare a trenurilor pe rutele cele mai solicitate, corelarea cu alte mijloace de transport.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciunile nerușinate prin care Tribunalul Giurgiu motivează eliberarea lui Dragnea. „Și-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială”

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* Documentul anti-Orban cu antetul Guvernului i-a fost fatal Mioarei Costin. Consiliera premierului Cîțu a demisionat la exact 3 luni de la numire

Stenograme DNA: baronul Rădoi a intervenit la doi lideri PNL pentru „a scăpa de ministrul Drulă”. Orban și Violeta Alexandru l-au trimis la plimbare

* Consilierii PSD și PNL au boicotat ședința în care urma să se aprobe rezilierea contractului Sectorului 1 cu Romprest. Clotilde Armand, foc și pară: “Au refăcut USL!“

* Cvartetul Ciutacu-Șoșoacă-Becali-Piperea aduce amenzi postului România TV. Noul CNA nu mai tolerează complicitatea moderatorului cu aberațiile invitaților

Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

* Fiica lui Petre Roman a purtat măști de fițe „Gucci”, contrafăcute de fosta nevastă a lui Ilie Năstase. Țeapă: n-au protejat-o de Covid!

Radu Moraru, amendat pentru fantasmele cu teste anti-Covid prin „bețișoare băgate în fund”. „Vor să ia teste din anus. E sodomizare!”

* Nunta secretă a Simonei Halep. Petrecerea a avut loc în vila de un milion de euro a tenismenei, la Izvorani, pe malul lacului Snagov

2 COMENTARII

  1. Vaiii…, câte văicăreli și cârcoteli…, pe „Facebook”: ba că n-o se facăăă…, ba căăă… de ce se face!
    (C-așa-i rUmânu’ nost: când n-are se văicărește…, când i se dă/face… cârcotește!)

    Când se va termina electrificarea liniei, cu dublarea ei și cu garnituri moderne în serviciu, toți vor simți BENEFICIUL: vara, cel puțin, turiștii vor putea evita aglomerația de pe șosea – până va fi gata Autostrada A4-Sud, Constanța – Cumpăna (nod-rutier)-Mangalia – Vama Veche! – și vor putea coborî în stațiunile din Mangalia-Nord, nu ca din autobuzele și microbuzele de-acum care vin de la Constanța și te lasă-n Mangalia, de unde trebuie să iei altele ca săăă… te-ntorci spre stațiuni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here