Doar 43 dintre profesori s-au vaccinat până în prezent, a anunțat joi seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Digi 24. Acesta spune că a constatat cu surprindere că mulți dintre colegii din învățământ nu știu să folosească platforma online pentru programarea la vaccinare!
Dintre cei 350.000 de angajați din sistemul de învățământ, s-au vaccinat anti-Covid, până în prezent, sub 153.000, afirmă Cîmpeanu. Ministrul n-a găsit, până acum, o explicație satisfăcătoare pentru reticența profesorilor de a se vaccina. Totuși, vestea nu este surprinzătoare. Ziaristii.com a semnalat încă din lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut, de dinaintea startului în campania de vaccinare, că pe grupurile online ale profesorilor se ducea o furibundă propagandă conspiraționistă și anti-vaccinistă. Sute de profesori din toată țara întrețineau o atmosferă toxică, propagând injurii la adresa autorităților care urmau să organizeze campania de vaccinare și teorii ale conspirației amestecate cu psedo-argumente religioase.
Tenta campaniei era și una pronunțat politică înaintea alegerilor parlamentare, postacii încercând să lege vaccinarea de o presupusă aservire a PNL și USR-PLUS intereselor Ocultei Mondiale. Prin contrast, PSD-ul și AUR-ul erau, evident, unica salvare.
Un sondaj făcut în decembrie de Federația “Spiru Haret” a Sindicatelor din Educație releva, pe 21 decembrie anul trecut, că 56,3% dintre profesori refuzau ideea de a se vaccina. După cum se vede, după 4 luni acest procent se confirmă.
În acest moment se discută posibilitatea ca, la examenele naționale, să fie acceptați doar supraveghetori vaccinați. Miza este și una financiară, pentru că, spune Cîmpeanu, sumele primite de profesorii participanți sunt unele “motivante”. Se discută despre acordarea a 100 de lei pe oră pentru profesorii care vor participa în acest an la examene ca supraveghetori.
„Am constatat că sunt foarte mulți colegi care, că tot vorbim de digitalizare și de predarea online, au dificultăți în a se înscrie într-o platformă. Și nu sunt doar în mediul rural”
Marea surpriză, din punctul de vedere al ministrului este faptul că “foarte mulți colegi” nici măcar nu știu cum să se programeze pe platforma online: „De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă. Și nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană“.
Aici se ajunge la un alt subiect foarte delicat, acela al investițiilor pe care sunt dispuși profesorii români să le facă în dezvoltarea personală și profesională de-a lungul carierei. Studiile arată că, în România, oamenii acordă cea mai mică atenție din Uniunea Europeană acestui subiect.
Dacăăă… NICI PROFESORII NU (MAI) AU (CEVA) MINTEEE…, atunci… NU MAI E NIMIC DE FĂCUT CU ȚARA ASTA, BLESTEMATĂ-PARCĂĂĂ… !!!!!!!!!!!!!!!!
În loc să fie vaccinaţi, li s-a spus să se vaccineze.