miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăNewsPresa rusă, după victoria Maiei Sandu: “Am pariat din nou pe calul...

Presa rusă, după victoria Maiei Sandu: “Am pariat din nou pe calul greșit. Caii noștri rar trec linia de sosire, iar când o fac, se datorează faptului că tancurile le deschid drumul“

-

Presa rusă a comentat cu un gust amar victoria Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din Moldova, iar un post de radio chiar a făcut observația că, în general, taberele susținute de Moscova câștigă doar dacă sunt și tancurile rusești de față, notează RFI.

Rușii spun acum că nu îi interesează prea tare că Moldova ar putea să iasă din sfera de influență a Moscovei. Moldova e un stat mic, foarte sărac, care nu contează pentru că, din punct de vedere strategic, important e ce se va întâmpla cu Ucraina, spun unii analiști.

Pe de altă parte, înfrângerea este usturătoare fie și la nivel simbolic, iar unii jurnaliști ruși se întreabă de ce țara lor pică mereu de parte greșită a istoriei. Într-o revistă a presei făcută de Eurotopics și citată de RFI, la postul de radio Ekho Moskvi s-au făcut următoarele remarci: “Nu trebuie să uităm că Putin, chiar înainte de alegeri, a eliberat ajutoare pentru fermierii afectați de secetă în Moldova. Și că Rusia era gata să elibereze peste 200 de milioane de dolari în credit pentru Chișinău dacă Dodon câștiga.

Am pariat încă o dată pe calul greșit. Caii noștri rareori trec linia de sosire și, atunci când o fac, se datorează faptului că tancurile armatei și tunurile de apă ale poliției le deschid drumul.

- Advertisement -

Dodon nu mai este astăzi țar. Cei aflați acum la putere în Moldova vorbesc cu siguranță foarte prietenos față de Rusia, dar își vor rezerva zâmbete largi pentru Occident“.

Pe de altă parte, publicația Moskovski Komsomolets îl citează pe expertul Alexander Razuvaev, care spune că Rusia n-a pierdut nimic, pentru că Moldova oricum toca banii Moscovei, alături de alte foste republici sovietice. “Vor rămâne mai mulți bani pentru noi”, comentează Razuvaev.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -