sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsVIDEO. Cabana de la Vârful Omu, devastată de un urs! Animalul a...

VIDEO. Cabana de la Vârful Omu, devastată de un urs! Animalul a intrat în clădire, în căutare de mâncare

-

Un incident absolut surprinzător a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, la Vârful Omu, din Bucegi, unde un urs probabil înfometat a devastat cabana! Animalul a distrus ferestrele și a smuls bucăți din pereți în încercarea de a pătrunde în clădire, notează Libertatea.

Din fericire, cabana nu e locuită în această perioadă a anotimpului și, tot din fericire, vremea face să nu existe turiști. Totuși, faptul că un urs a ajuns atât de sus este neobișnuit în primul rând pentru că, la altitudinea respectivă, sursele de hrană nu sunt des întâlnite. Singura explicație este aceea că animalul a mai fost și altădată pe acolo și a găsit ce să mănânce, iar acum a venit din obișnuință.

În orice caz, având în vedere că s-a petrecut la această dată (18 noiembrie), evenimentul este și mai neobișnuit, pentru că urșii ar fi trebuit să se retragă deja la hibernare.

Dezastrul a fost descoperit dimineața de meteorologul Radu Manta, venit la stația meteorologică de pe Vârful Omu. Radu Manta a anunțat cabanierul. La sosire, acesta a descoperit că ursul a reușit să intre în sala de mese a cabanei, unde a devastat mobilierul. Apoi, pentru că nu a găsit mâncare, s-a întors în pădure.

- Advertisement -

Contactat de Libertatea, meteorologul Radu Manta a povestit: “Dimineață (n.r. – joi) am văzut urmele ursului. Le-am urmărit și am observat că ursul a provocat stricăciuni la Cabana Omu. A pătruns în clădire, în sala de mese, unde a scos geamul de la ghișeu, probabil în căutare de hrană. N-a găsit nimic și s-a retras. Ursul a dat târcoale și stației meteo de lângă cabană, dar la noi n-a putut să intre. A spart un ochi de geam de la o magazie, dar n-a putut să intre în interior. A urcat pe Valea Gaura și a coborât pe Valea Cerbului. Sperăm să nu mai apară“.

Conform spuselor celor de acolo, în ultimii 10 ani au mai avut loc doar două astfel de incidente la Cabana Omu, care este situată la altitudinea de 2.505 metri. Vârful Omu, aflat în apropiere, are 2.514 metri altitudine.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -