Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a fost exclus de la cursurile pentru doctorat ale Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, a SRI, dezvăluie publicația g4media.ro.
Conform sursei citate, Ciolacu (53 de ani) și-a pierdut calitatea de doctorand anul trecut, după ce a demonstrat lipsă de interes, nereușind să-și finalizeze lucrarea în intervalul 2013-2019 și nici să depună o cerere de prelungire a termenului cu încă un an.
Licențiat la Universitatea Ecologică, masterat la “Ștefan Gheorghiu”
Potrivit CV-ului depus la Camera Deputaților, Marcel Ciolacu a s-a înscris în 1991, la 24 de ani, la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București, terminând-o la 28 de ani. La 36 de ani a revenit pe băncile Universității Ecologice, ca să facă “studii postuniversitare de specialitate”, formându-se în “economia dezvoltării locale, managementul relațiilor publice locale, drept administrativ, finanțe publice”.
Apoi a “sărit” din învățământul privat în cel de stat, respectiv la Colegiul Național de Apărare (specializarea “Securitate și buna guvernare”). În 2010 a ajuns, inevitabil, la SNSPA, fosta Academie “Ștefan Gheorghiu” de pe vremea comuniștilor, “școala de cadre” a partidelor, unde și-a dat masteratul în “Bazele sectorului public. Managementul finanțelor publice”.
Despre Ciolacu, acum socotit de membrii PSD “vulpoiul bătrân de care are nevoie partidul”, se știe că și-a început ascensiunea politică în Buzău, în 1990 înscriindu-se în precursorul PSD – Frontul Salvării Naționale. A beneficiat de protecția și sprijinul unor baroni locali pesediști precum fostul primar Constantin Boșcodeală și fostul senator Ion Vasile.
Cum “crește” un lider PSD? La vânătoare cu Omar Hayssam
Între 2008 și 2012, Ciolacu a fost numit viceprimar al orașului, “scutier” al edilului Boșcodeală (primar între 1996 și 2016). La un moment dat, în presă a apărut o poză cu Ciolacu aflat la vânătoare cu Omar Hayssam, afaceristul legat de serviciile secrete care acum e la închisoare, condamnat pentru terorism.
Scandalul, izbucnit în 2015, a dus la îndepărtarea lui Ciolacu din preajma premierului de atunci, Victor Ponta.
Ciolacu și-a crescut puterea, inițial, în epoca Liviu Dragnea, apoi a intrat în conflict cu acesta, fiind acuzat de fostul lider și apropiații acestuia că ar fi omul serviciilor. După condamnarea lui Dragnea, cei care-l acuzau pe Ciolacu în partid au făcut o piruetă spectaculoasă, “reevaluându-l” drept mare speranță a social-democrației și om de bază. A devenit, în mai 2019, președinte al Camerei Deputaților, apoi, după alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut, a fost înscăunat și președinte interimar al PSD, în locul ex-premierului Viorica Dăncilă, fost “om de paie” al lui Dragnea.