duminică, octombrie 6, 2024
AcasăNews„Bere la 35 de bani pentru români!“, „Renovăm tunelurile dacice!“, „Anulăm toate...

„Bere la 35 de bani pentru români!“, „Renovăm tunelurile dacice!“, „Anulăm toate datoriile de pe caiet!“ – val de ironii după promisiunile aberante făcute de George Simion

-

Campania electorală a lui George Simion pentru alegerile prezidențiale pare să fi început destul de prost după ce românii s-au apucat să râdă de promisiunile făcute de liderul AUR. Acesta a umplut străzile cu panouri în care primite lucruri nu doar irealizabile, dar și care nu țin de competența unui președinte – precum acela de a face dobânda zero la creditele bancare făcute de oameni. În replică, pe internet au apărut meme-uri în care Simion promite că taie și datoriile făcute pe caiet, la cârciumă.

În acest moment, aproape că nici nu se mai știe, pe rețelele de socializare, care sunt mesajele reale și care glumele făcute după promisiunile lui George Simion. Asta și pentru că, în multe cazuri, ceea ce promite candidatul este la fel de puțin plauzibil ca și mesajele falsificate.

Panou cu promisiuni reale ale lui George Simion

Promisiunile reale în jurul cărora și-a construit George Simion campania seamănă foarte mult cu cele făcute de Dan Diaconescu în 2012, când a reușit, cu sprijinul televiziunii OTV, să bage în Parlament formațiunea Partidul Poporului. Promisiunile făcute la vremea respectivă erau de-a dreptul caraghioase, dar au prins, totuși, la o parte din electorat, devenind al treilea partid din Parlament, cu 14,65% din voturi la Senat și 13,99% la Camera Deputaților. Compus din oportuniști, impostori și personaje care-și cumpăraseră locurile eligibile în Parlament, partidul s-a destrămat înainte de încheierea legislaturii 2012-2016, fuzionând în 2015 cu UNPR, partidul generalului Gabriel Oprea.

Unul din meme-urile care circulă pe internet în care e mesajul inițial e înlocuit cu altul la fel de fantezist

Acum, la 12 ani distanță, Simion a reîncărcat o parte din fantasmele lui Dan Diaconescu. În oferta sa electorală se regăsesc promisiunile: „Case la doar 35.000 Euro pentru Români“, „Tăiem toate dobânzile la creditul tău!“ și „Taxe mai puține pe salariul tău!“.

- Advertisement -

Făgăduieli precum aceea că va obliga băncile să scoată dobânzile de la împrumuturi ori cea că va construi case cu 35.000 de euro sunt imposibil de pus în practică de un Guvern, în timp ce președintele României pur și simplu nu are în atribuții așa ceva.

O altă glumă virală pe Facebook în care sunt ironizate promisiunile lui Simion

Mulți au sesizat minciunile și au început să râdă de „Planul Simion“. Imaginile originale au fost modificate de diverși utilizatori ai rețelelor de socializare, mesajele fiind înlocuite cu altele la fel de plauzibile ca și cele ale liderului AUR, dar mult mai haioase: „Bere la 35 de bani pentru Români!“, „Voi interzice bormașina în weekend“, „Anulăm toate datoriile de pe caiet“, „Panouri solare care merg și noaptea pentru toți românii“, „Abrogăm Legea Gravitației, toți românii vor putea zbura“, „Renovăm tunelurile dacice, vom trece munții decent“ etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

7 COMENTARII

  1. Bun, mergem mai departe….
    Și ce mai??…La 8 clase ale mele mai primesc 4 în caz de necesitate, cu diploma de Bacalaureat inclus în pachet.
    Scrie-ți ideile pe o bară de gheață și-l pui la soare😃

  2. Consult psihiatric pentru toti cetatenii!
    Pastile pentru toti nebunii!
    Alianta pentru Unitate la psihiatrie!
    Prostia Salveaza Romania!

    Elevul Alinei Mungiu face ce a invatat la scoala. Si colegii lui la fel!

  3. PANA UNA ALTA
    aktual24
    Baronul Stanescu vrea coalitie cu PNL si in 2025: „Am o varsta, stiu multe lucruri”

    CLANUL stanescu, UNUL DIN CELE MAI MARI CLANURI DIN romania FEUDALA.
    CLANUL ESTE PROTEJAT DE PARTID, SECURITATE SI „justitie”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -