Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri, la Cotroceni, într-o ceremonie care s-a dorit memorabilă, celebrele legi ale „României Educate”, proiectul său de căpătâi pe care l-a fluturat, alături de eliminarea PSD de la guvernare, încă din campania electorală pentru primul mandat. Entuziast și zâmbitor, șeful statului a semnat promulgarea din mijlocul oamenilor săi de încredere și al miniștrilor „celui mai slab Guvern din istorie”, după cum e caracterizat Cabinetul Ciolacu. Doar premierul a lipsit, fiind plecat într-o vizită în Germania.
În grupul din jurul lui Iohannis s-au numărat plagiatori și impostori cu doctorate făcute pe la diverse academiile SRI și ale Armatei. Legile în sine sunt dur criticate de specialiști și privite cu mare reticență de profesorii adevărați, cei cu doctorate luate prin muncă și cu reputație internațională. Între altele, aceste legi promovează o amnistie de facto pentru plagiatorii din mediul academic (îi scapă pe toți politicienii prinși că au furat munca intelectuală a altora) și le întărește puterea baronilor din învățământ, eternizându-i în funcții pe rectorii de universități.
O altă chestiune sesizată de specialiști este oficializarea industriei meditațiilor prin organizarea de examen de intrare la liceu, dar nu după modelul de până în 1991, cu subiecte unice pe toată țara, ci individualizat în funcție de fiecare unitate de învățământ. Acest lucru va face ca la liceele respective să intre cu precădere elevii care au făcut meditații cu profesorii de acolo, astfel încât să fie familiarizați cu tipul de subiecte pregătite pentru examen.
Aceste probleme majore nu l-au împiedicat pe președinte să țină un discurs plin de cuvinte mari, în care și-a lăudat copios realizarea. Iată mai jos câteva fragmente din discursul lui Iohannis.
„«România Educată», proiectul meu de suflet și o prioritate a mandatelor mele, devine acum realitate . Proiectul «România Educată» este, iată, un angajament îndeplinit!”
„Mă bucur să marcăm astăzi, împreună, un moment cu un impact major pentru dezvoltarea societății noastre în viitor. «România Educată», proiectul meu de suflet și o prioritate a mandatelor mele, devine acum realitate prin intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior. Proiectul «România Educată» este, iată, un angajament îndeplinit! (…)
Obiectivul ambițios de a realiza o reformă cuprinzătoare a sistemului nostru de învățământ a însemnat un proces extrem de complex, laborios și de o anvergură fără precedent. De astăzi însă, educația bazată pe valori ajunge, așadar, în centrul interesului public.
Cetățenii cu principii corect conturate încă din școală, cu competențe solide, cu spirit analitic reprezintă coloana vertebrală a unei societăți prospere și evoluate. Avansul rapid al tehnologiei și o piață a muncii în continuă schimbare presupun adaptabilitate, creativitate și gândire critică. Legile pe care le-am promulgat astăzi pun bazele unei Românii care este conectată la evoluțiile secolului al XXI-lea și care beneficiază din plin de oportunitățile viitorului. (…)
Doamnelor și domnilor, ce prevăd, concret, noile legi ale educației și de ce sunt ele așa importante? În primul rând, își propun să rezolve carențele actualului sistem de învățământ, încurajând creșterea calității actului educațional, acordarea de sprijin și respect cadrelor didactice, sunt promovate investiții, cu prioritizarea zonelor defavorizate, se pune accent pe siguranța elevilor.
Legea învățământului preuniversitar include o serie de programe dedicate combaterii violenței școlare, asigurării accesului la hrană pentru elevii din medii dezavantajate, reducerii abandonului școlar și promovării sportului.
Pachetul legislativ va transforma experiența elevilor, care vor avea trasee educaționale personalizate nevoilor proprii și vor fi susținuți să învețe în cel mai potrivit mod pentru ei, limitând astfel fenomenul analfabetismului funcțional.
În ceea ce-i privește pe profesori, mai multe prevederi ale legii se adresează construirii unui nou model pentru cariera didactică, aceasta devenind o opțiune reală pentru tinerii absolvenți. Performanțele și dedicarea profesorilor vor fi recunoscute prin reduceri ale normei în cazuri bine fundamentate și prime acordate în momentul pensionării. (…)
De la noua admitere la liceu la modificările aduse Bacalaureatului și la diversitatea de programe de sprijin și de consiliere, aceste transformări ne oferă șansa de a schimba în bine școala românească.
Și învățământul universitar va beneficia de mai multe reforme-cheie. Cele mai importante vizează reducerea abandonului universitar, dar și alinierea educației universitare la standarde internaționale. (…)
Legea învățământului superior răspunde și nevoii de a garanta că diplomele românești sunt obținute în urma unui parcurs academic corect. Normele de etică și deontologie universitară sunt mai clar stabilite și bine diferențiate de abaterile disciplinare. Vom avea un sistem clar de sancțiuni aplicabile tuturor părților implicate în procesul educațional. (…)
În încheiere, mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea Proiectului «România Educată». Sunt ferm convins că, prin noile legi pe care le-am promulgat astăzi, avem un cadru solid, pe care putem construi un sistem de învățământ pregătit pentru încercările vremii.
Drumul care ni se așterne în față nu este însă lipsit de provocări. Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare.
De aceea, contez pe implicarea și hotărârea dumneavoastră, în special a factorilor de decizie prezenți astăzi aici, pentru a transforma «România Educată» din ideal în realitate. Este responsabilitatea noastră să încurajăm tinerii să-și atingă potențialul și să oferim viitoarelor generații instrumentele de care au nevoie pentru a naviga cu succes într-o lume în perpetuă schimbare.
Rămâne convingerea mea profundă că doar printr-o educație de calitate putem construi o societate care se bazează pe cunoaștere, inovație și progres”.
PLAGIATORI SI IMPOSTORI VENALI CU PRIVILEGII SI SINECURI URIASE, „AFACERI” CU INCREDINTARE DIRECTA, CA DE HOTII NU POATE FI VORBA LA CAT DE CINSTITI SUNT !
Gașca de bandiți bolșevici PCR-USL-AUR în frunte cu Coducatorul Suprem Iubit, nu mai au nici o jenă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tandala e ghinIon iliescu 2.