Un „blat“ revoltător, avându-i ca protagoniști pe doi dintre oamenii președintelui Iohannis, s-a petrecut în interiorul Guvernului României, unde Ministerul Educației a pierdut intenționat, prin noncombat, procesul cu premierul Nicolae Ciucă. Pentru că ministerul a acționat tardiv în instanță, Ciucă a obținut blocarea definitivă a analizei tezei plagiate prin care și-a luat titlul de doctor.
La Ministerul Educației este titulară controversata Ligia Deca, fostă consilieră pe probleme de învățământ a președintelui Iohannis, iar înaintea ei a fost un alt om controlat de șeful statului, Sorin Câmpeanu. În mandatul acestuia ar fi trebuit făcută contestația la sentința inițială.
Povestea este destul de simplă. Nicolae Ciucă, disperat că a fost prins cu plagiatul în teza de doctorat, a blocat printr-o acțiune în instanță un verdict oficial dat de CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare).
La Curtea de Apel, pe 1 martie anul recut, Ciucă a obținut de la judecătoarea Ionela Tudor suspendarea analizei lucrării de doctorat.
Ministerul Educației era obligat să facă apel la această decizie aberantă, dar a contestat verdictul primei instanțe după ce expirase termenul legal până la care putea fi depusă acțiunea! În consecință, pe 19 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat tardivitatea acțiunii și a respins-o, iar verdictul Curții de Apel a rămas definitiv. Instanța nici măcar n-a mai ajuns să analizeze dosarul pe fond, el fiind respins pentru că nu fusese făcut în termen legal.
Acest non-combat al instituțiilor statului român capturat de clica Iohannis-PSD este cel puțin la fel de scandalos ca și motivarea dată anul trecut de judecătoarea Ionela Tudor, când a admis în primă instanță acțiunea lui Ciucă. Aceasta a explicat că a suspendat analizarea tezei de doctorat pentru că ar avea un impact negativ asupra credibilității partidului (PNL) și pentru că e nevoie de stabilitate! Motivarea judecătoarei de la Curtea de Apel e năucitoare și vorbește de la sine despre halul în care a adus Iohannis justiția din România: „Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului. De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României“.
Mai multe ONG-uri au reclamat la Inspecția Judiciară comportamentul scandalos al judecătoarei, care s-a implicat astfel de partea unui șef de partid în luptele politice, încălcând Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor“. Altfel foarte activă în cazul unor judecători incomozi pentru sistemul oligarhic din România, Inspecția Judiciară a mușamalizat acest dosar, clasându-l. ONG-urile au contestat decizia, dar aceasta va fi judecată chiar de judecători de la Curtea de Apel, colegi cu Ionela Tudor!
Nicolae Ciucă și-a obținut doctoratul în 2003, plagiind grosolan cel puțin o treime din teza sa. Jurnalista Emilia Șercan a demonstrat acest lucru, consecința fiind că Ministerul de Interne condus de Lucian Bode a pornit o acțiune de kompromat împotriva sa, încercând s-o intimideze.
Mai nou, și Lucian Bode – prins de asemenea că a plagiat – vrea să obțină în instanță anularea deciziei emise de Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, după ce, la rândul său, încercat se suspende analizarea tezei de doctorat.
Parcă am fi la Hollywood!!!!
Mămăliga noastră!!
Justiția pentru oameni de bine ! 😂😂😂😂😂
E bine… Stiri pe care nu le veti citi pe presa de slugi de la HN, DIGI24 etc.
Un minister care poate fi comasat cu altele ineficiente.
Tupeul bolșevic.