Trei batalioane tactice rusești și o unitate de tancuri, cu 2.000 de oameni, sunt încercuite de ucraineni în zona Herson. Rușii au cerut „coridor verde” pentru a se întoarce în propriile linii

1
8043
Echivalentul a 3 batalioane tactice rusești a fost încercuit de ucraineni în zona Herson, în timpul contraofensivei declanșate de forțele Kievului

Peste 2.000 de militari ruși, însemnând efectivele a 3 batalioane tactice, au fost încercuiți de ucraineni în zona localității Visokopolie, din regiunea Herson, relatează The Insider citând surse din armata ucraineană. Rușii i-au căutat pe comandanții ucraineni, cerându-le un “coridor verde”, pentru a ieși din încercuire.

Atacurile armatei ucrainene sunt tot mai intense în zona Herson. Într-una din operațiuni, derulată pe două direcții, Olgino – Kostirka și Potemkino – Novovoznesenskoe, s-a realizat o încercuire a 3 batalioane tactice rusești, care au căzut în capcană împreună cu o companie a forțelor speciale și o unitate de tancuri.

În cursul bătăliei, podul Antonovski, din nordul regiunii Herson, a fost puternic avariat. La fel s-a întâmplat și cu barajul de la hidrocentrala Kahoskaia, din Nova Kahovka, ceea ce a împiedicat armata rusă să mai susțină eficient forțele pe care le are pe brațul drept al Niprului.

În acest timp, ucrainenii au fost la un pas de a încercui alte două batalioane tactice rusești în apropiere de Arhangelsk, după ce au traversat râul Inguleț.

Ofensiva ucraineană este în plină desfășurare în acest moment, iar purtătoarea de cuvânt a comandamentului, Natalia Gumeniuk, spune că „în acest moment, controlăm acele rute de transport foarte importante pentru invadatori” în zona Herson. „Rușii nu pot să se miște în voie, să efectueze manevre și să creeze noi grupuri ofensive”.

Conform unor surse, armata ucraineană pregătește asaltul pentru recucerirea orașului Herson, cel mai important centru economic ocupat de ruși de la începutul războiului, după ce în ultimele ore a respins mai multe atacuri ale inamicilor în zonele Andriivka și Bilohirka.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europa somează România să termine cu șmecheriile prin care favorizează spălarea banilor! Directiva a fost maltratată, la fel ca Legea avertizorului de integritate

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* George Buhnici pierde un prim contract, cel cu BCR, după refuzul de a-și retrage declarațiile sexiste. „Am crezut în a doua şansă, dar este evident că vedem diferit lucrurile”

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here