Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iași, companie cu capital majoritar de stat, are un salariu lunar de peste 22.000 de euro, dezvăluie producătorul de film și activistul civic Valeriu Nicolae. Nani și-a angajat în cadrul companiei și soția, și fiul.
Acționarul majoritar la Antibiotice Iași este statul român, prin Ministerul Sănătății, care deține 53% din acțiunile companiei. Societatea este condusă de Ioan Nani, ale cărui venituri depășesc 22.000 de euro pe lună.
Nepotismul și-a făcut și el loc: Ioan Nani și-a angajat la Antibiotice Iași și soția (Gabriela Nani), și fiul (Tudor Nani).
Ioan Nani se află în fruntea Antibiotice Iași de 26 de ani. În 1994 deja director financiar al companiei, iar din 1998 a devenit director general.
Ioan Nani a fost candidat PSD la alegerile parlamentare 2008. E singura sa asociere politică, chiar dacă Nani a rezistat la șefia Antbiotice sub toate guvernările.
Cei care-l cunosc spun că e un bun manager, ținând în piață o companie de stat, în timp ce alte asemenea companii au fost falimentate.
Dar salariul – fie el și al unui manager performant – este nesimțit de mare pentru o companie de stat. Iar faptul că și-a angajat și nevasta, și fiul la firma condusă de el este de-a dreptul descalificant.
Dezvăluirea lui Valeriu Nicolae
„Șeful de la Antibiotice Iași trăiește doar din salariu. Și el, și nevasta domniei sale lucrează tot la Antibiotice Iași. În 2009, și copilul tot acolo, că doar statul e ca o familie mai mare. Domnul Nani a făcut 1.280.542 lei de la statul nostru cel bun, care este acționar principal. Adică vreo 22.200 de euro pe lună.
Alexandrescu Dan Octavian este cel mai prost plătit dintre cei din Consiliul de Administrație de la Antibiotice S.A. Mare șef la PSD Urziceni, ajunge în 2017 la ministerul cel mai sănătos din lume. A făcut «doar» 4.500 de euro pe lună din salarii și indemnizația de la Antibiotice SA.
Remarcabilă este, totuși creșterea afacerilor doamnei Alexandrescu. Înainte de funcția cea minunată a soțului, câștigul anual al domniei sale a fost de 37.669 de lei. Trei ani mai târziu, afacerea a crescut de vreo 7 ori, așa că venitul familiei s-a dus la mult la peste 100.000 de euro pe an.
Vrednici sunt.”
Sunt convins ca banditul bolșevic nu dorește privatizarea societății . De privatizare reala vorbesc nu de MEBO cum le place bandiților comuniști sa numească jefuirea României .
Tara bananiera condusa inca de babuinii celor trei buruieni pe post de trandafiri, ce ironie… bravos natiune!!!