În 2024, Bucureștiul va avea Autostradă de Centură, lungă de 100 de kilometri. S-a semnat contractul și pentru sectorul Corbeanca – Afumați (19 km)

2
9453
Inelul interior e actuala Șosea de Centură. Inelul exterior e viitoarea Autostradă de Centură

S-a semnat, miercuri, contractul și pentru execuția jumătății de nord a Autostrăzii de Centură a Bucureștiului. Întregul traseu al Autostrăzii, din jurul Capitalei, în lungime de 100 de kilometri, ar urma să fie dat în folosință în 2024, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Contractul s-a semnat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și asocierea de firme românești SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Lotul Corbeanca (DN1) – Afumați are lungimea de 19 kilometri și ar urma să preia fluxul masiv de trafic care acum sufocă șoseaua de centură: mașinile care vin dinspre Nordul și Vestul țării se scurg prin această “pâlnie” către Autostrada Soarelui, care merge spre Constanța.

În februarie, Drulă anunțase că lucrările sunt deja avansate pe un tronson al A0, iar până la sfârșitul lui 2022 ar trebui să fie gata partea sudică a inelului care înconjoară Capitala.

Partea nordică a rămas în întârziere din cauza contestațiilor după atribuirea lucrărilor.

Anunțul lui Cătălin Drulă privind Autostrada A0 de Centură a Bucureștiului

„A0 NORD LOT 2 – CONTRACT SEMNAT ASTĂZI!

Încă o promisiune respectată.

Așa cum anunțam săptămâna trecută la finalul ședinței de Guvern, CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureștiului (semi-inelul nordic).

Constructorul român – același ca pe lotul 4 al A0 Nord – se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestație pentru tronsonul 2 (între DN1 – Corbeanca și DN2 – Afumați) a fost respinsă recent de Curtea de Apel București.

Contractul pentru cei 19 km ai lotului dintre Corbeanca și Afumați prevede 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție. Aici vor fi construite 2 noduri rutiere + 10 poduri și pasaje.

I-am cerut antreprenorului să dea dovadă de aceeași seriozitate pe care a arătat-o până acum și să urgenteze, pe cât se poate, lucrările pe care le are pe A0.

Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă șantierul. Vom analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) se poate redesena, astfel încât să permită relații mai eficiente de intrare și ieșire din autostradă.

Vreau ca în 2023 A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureștiul și Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureștiului – un proiect pentru care mă lupt din 2016 încoace.

Vom face tot ce ne stă în putință ca fix asta să se întâmple“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 16 din 58 de locuințe sociale pentru tineri, în Sectorul 1, au fost date unor angajați ai Primăriei! Unii au salarii de 5-6.000 de lei

* Fugarul Sorin Strutinsky, capturat în Italia. Afaceristul din gașca Mazăre – Nicușor Constantinescu e condamnat la 10 ani și 8 luni cu executare, dar are toate șansele să scape

* Editura Curtea Veche o ridiculizeză pe Budeanca: „Nu uitați, fătălăilor și amețitelor – o carte mocangeală pentru persoanele vaccinate!”

VIDEO. Afaceristul care l-a bătut pe Marian „Ceaușescu” e om-cheie în gruparea infracțională a primarului Pendiuc (PSD), dar și asociat cu soțul Ioanei Băsescu în afacerea „Moșia Brătienilor”

* TVR a scăpat de sinistra Doina Gradea, Radioul public a scăpat de politrucul Georgică Severin! Parlamentul a votat doi directori interimari, pentru 6 luni

* Comisia Europeană a revizuit masiv, în sus, previziunile despre creșterea economiei României în 2021 și 2022

* Dan Barna: „Dacă va porni urmărirea penală împotriva mea, voi renunța la toate funcțiile. Dar nu e cazul”. Dosarul a fost trimis de DLAF la DNA

* Bucureștenii vor avea tramvaie românești, pe bani europeni. Nicușor Dan a semnat contractul cu Astra Arad pentru 100 de vehicule. Șmenul făcut de Firea cu turcii a fost anulat

* PSD își plasează trompetele pe TV. Codruța Cerva a primit emisiune la postul unui interlop din Caracal. Videochatista Oana Lovin a ajuns la postul lui Pandele, din Voluntari

Vecina Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu, din 2022, atât pentru bărbați, cât și pentru femei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here