15 greșeli grosolane făcute de Dragnea care au distrus PSD în mai puțin de trei ani. Un partid care a câștigat alegerile a ajuns o epavă politică

4
3040
Liviu Dragnea, PSD
Liviu Dragnea face milioane de euro chiar dacă e după gratii. Tel Drum câștigă licitații pe bandă rulantă

Am asistat la cea mai rapidă prăbușire a unei formațiuni politice din România. PSD, un partid care a câștigat alegerile parlamentare din 2016 cu 46,5%, a pierdut mai mult de jumătate din electorat în mai puțin de trei ani.

Acest lucru n-ar fi fost posibil fără acțiunile iresponsabile ale fostului președinte PSD Liviu Dragnea.

Un personaj corupt, însetat de putere, condamnat pentru furt de voturi le promite baronilor locali că-i scapă de DNA dacă-l pun în fruntea partidului.

Acesta, pentru a se menține la putere, apelează la populismul de cea mai joasă speță și încearcă o polarizare extremă a societății și manipularea ei, dar sfârșește într-o mare umilință, pierzând alegerile europarlamentare și fiind condamnat la închisoare într-un dosar de deturnare de fonduri.

Care sunt doar câteva din marile erori, acțiuni de lipsite de logică, pe care le-a luat Liviu Dragnea în această perioadă și care au dus, în final, la distrugerea PSD.

 1.  A acceptat să fie președinte al partidului deși era condamnat penal.
 2.  Le-a promis baronilor PSD că-i scapă de DNA, justificând că el însuși are interes să facă acest lucru pentru că are dosare penale.
 3.  Le-a cerut celor din conducere să-i ofere un cec în alb în ce privește numirea unui premier și s-a dus la Iohannis cu Sevil Shaideh, o persoană fără niciun fel de experiență politică sau administrativă.
 4.  L-a forțat pe Iordache și Grindeanu să dea Ordonanța 13 ca să scape de o nouă posibilă condamnare și să poată ajunge premier.
 5.  Nu s-a repliat în fața protestelor de stradă și a încercat să distrugă manifestațiile prin infiltrarea acestora cu huligani din galerii.
 6.  A folosit Ministerul de Interne și Jandarmeria Română pentru a înăbuși protestele și a-și controla propriul partid.
 7.  Și-a demis propriul guvern prin moțiune de cenzură, o premieră în politica românească, eveniment care a șocat opinia publică.
 8.  A adoptat un discurs profund anti-european, a inventa noțiunea de stat paralel și a aplicat rețeta cu “inamicul Soros” într-o țară în care peste 70% din populație e pro Uniunea Europeană.
 9.  A luat măsuri economice care au bulversat investitorii, iar măririle de salarii au venit la pachet cu inflație și scumpiri.
 10. A atacat-o pe Laura Codruța Kovesi, procurorul DNA și l-a pus pe Tudorel Toader s-o schimbe din funcție. A încercat să modifice legile justiției în interes propriu și a mafiei din PSD.
 11. L-a împins la demisie și pe al doilea premier PSD, numind-o pe Viorica Dăncilă, o persoană limitată pe care a controlat-o total.
 12. A transformat referendumul pentru familie într-o confruntare electorală pe care a pierdut-o.
 13. A planificat înăbușirea manifestației din 10 august cu ajutorul jandarmeriei și a Ministerului de Interne.
 14. A încercat suspendarea președintelui și a instigat reprezentanți PSD să-l acuze pe Klaus Iohannis de înaltă trădare.
 15. A mințit și s-a victimizat în nenumărate apariții TV în care vorbea de asasini imaginari și inventa amenințări la adresa sa și la adresa țării. 
Liviu Dragnea va rămâne în istorie ca groparul PSD, un lider corupt care pentru a scăpa de închisoare cere în instanță dizolvarea propriului partid. O ironie mai mare e greu de imaginat. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

4 COMENTARII

 1. O singura (FOARTE IMPORTANTA, zicem noi !) PRECIZARE: P.S.D. a fost, DE FAPT, votat, in 11 decembrie 2016, deee… (DOAR !) 18% (!!!!!!!) DIN ELECTORAT (românii-cu-DREPT-de-VOT !), cei 45% pentru P.S.D. reiesind dinnn… ABSENTA-de-la-URNE (!) aaaa… MULTOR (!) VOTANTI (DE AZI – !!!!!!!!! – ai) P.N.L. si U.S.R. !!!

  Mai pe șleau: NU (!) P.S.D. a castigat TRECUTELE (!) alegeri legislative, ciii… LE-A PIERDUT „CENTRUL-DREAPTA” (!), adica le-auuu… RATAT (U.S.R. numai… PARȚIAL, totuși !) fortele politice ANTI-„CIUMA-ROSIE”, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here