Românii și bulgarii, singurii din Centrul și Estul Europei reticenți la vaccinare. Guvernul a eșuat să-și convingă cetățenii, arată un studiu

19
917
La ultimele mitinguri împotriva restricțiilor, organizate simultan la Piața Universității și Piața Victoriei, au participat în jurul a 100 de persoane. Mesajele care invocau copiii, Apocalipsa, focurile Iadului și pe Bill Gates s-au amestecat cu cele împotriva lui Iohannis și a Guvernului

Românii și bulgarii sunt popoarele cele mai reticente din Europa la vaccinarea anti-Covid, arată un raport al think-tank-ului Globsec, din Bratislava. Analiza semnalează că, după ce au epuizat deja segmentul celor interesați să se vaccineze, guvernele vor avea mari probleme cu restul populației.

Potrivit graficului publicat de Globsec, în martie 2021 doar 38% dintre bulgari și 46% dintre români voiau să se imunizeze contra Covid.

Autoritățile de la București au fost cele mai ineficiente din Centrul și Estul Europei în campania de convingere a propriilor cetățeni privind importanța vaccinării

Autorii raportului arată că Guvernul de la București a fost incapabil să-și convingă cetățenii de utilitatea și beneficiile vaccinării. Din acest motiv, România a înregistrat cel mai mic progres, dintre toate țările UE, în rândurile celor dornici să se imunizeze.

În octombrie 2020, românii care voiau să se vaccineze reprezentau 45% din populație, iar după 5 luni, în martie 2021, acest coeficient crescuse cu doar un procent, la 46%!

Prin comparație, proporția bulgarilor convinși în intervalul octombrie 2020 – martie 2021 să se vaccineze a crescut de la 23% la 38%.

Cel mai mult au crescut maghiarii, care în octombrie 2020 erau la fel de sceptici ca și românii – 45%, dar în martie 2021 procentajul urcase la 72%!

Concluzia studiului: Guvernul României se va confrunta cu o provocare majoră în următoarele săptămâni

Concluzia think-tank-ului Globsec este că Guvernul României se va confrunta, în săptămânile următoare, cu o provocare majoră. Cei care voiau să se imunizeze au făcut-o deja, doze de vaccin sunt acum din belșug, dar s-au împuținat clienții.

Guvernul Cîțu și-a propus să imunizeze, până în toamnă, 10,4 milioane de persoane, adică 70% dintre adulți. Dar la finalul lunii aprilie sunt vaccinați doar 3,2 milioane de oameni, iar una din ținte – vaccinarea a 5 milioane de persoane pânăla sfârșitul lunii mai – pare deja imposibil de atins.

Prin contrast, în Occident nu există posibilități fizice ale autorităților să vaccineze toate persoanele care-și doresc acest lucru. Francezi veniți la lucru în România s-au bucurat să se vaccineze, spunând că în țara lor le-ar fi venit rândul, probabil, abia la anul.

Germania a turat motoarele și vaccinează, în acest moment, circa 7-800.000 de persoane pe zi.

Marea Britanie a ajuns deja la peste 32 de milioane de oameni vaccinați (mai bine de 50% din întreaga populație și circa 70% dintre adulți) și a stopat pandemia – ieri au mai fost 22 de decese, deși viața a revenit aproape complet la normal.

Europa se îndreaptă cu viteză către momentul când se va obține imunitatea de grup, care se estimează că va fi atinsă în iulie-august.

Concluziile studiului Globsec

 • Majoritatea popoarelor din Centrul și Estul Europei vor să se vaccineze. Excepție fac Bulgaria și România.
 • Numărul oamenilor dornici de a fi vaccinați a crescut cu 20-30% în 5 luni și s-a dublat în Slovacia.
 • O parte de circa 20% din societate rămâne însă indecisă sau la “mai degrabă nu”.
 • Europenii din centrul și estul continentului își manifestă preferința clară pentru vaccinurile dezvoltate de țările vestice (Moderna și Pfizer).
 • Doar 5% dintre respondenți au menționat Sputnik V ca preferință de vaccinare. Excepție fac slovacii, care preferă vaccinul rusesc în proporție de 15%.

Vârsta și nivelul de educație al respondenților a influențat clar interesul pentru vaccinare. 60% dintre cei cu facultate spun că vor să se vaccineze. Dintre cei cu educație elementară, doar 45% sunt interesați. De asemenea, interesul pentru imunizare crește odată cu vârsta.

Întregul raport poate fi citit AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

* Rusia a trimis Braziliei vaccinul Sputnik V cu virus viu, nu mort! Mai mult i-a infectat decât i-a imunizat

19 COMENTARII

  • Altceva ? Da,DEZINFORMARE! Uitati-va la topul vaccinarilor in tarile UE,veti vedea pe ce loc-REAL,OFICIAL,NU BALIVERNE IMBRACATE IN „STIRE”!BULGARIA E PE ULTIMELE LOCURI,NOI,PE LOCUL 4,MUUULT DEASUPRA FRANTEI,GERMANIEI….O mizerie de articol,demn de „stiripescursebuble.ro”….

 1. Nu a fost luata on seama campania de dezinformare dusa casa cu casa, om cu om. Pesedeaua toxica, aurolacii, popimea, prisoforii si buna parte a parazitilor antisistemului medical.

  Iata rezultatul.

 2. Românii și bulgarii…, Ce vreți…, NU-I (chiar… DELOOOC!!!!!) VREO PROSTIE NICI… LINIA/harta-LUI-(Samuel-P.-)HUNTINGTON (profesorul de la Harvard devenit celebru-global cu lucrarea „Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale” – „The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order” –, publicată în 1996!): „Mitteleuropa” este parte-INTEGRANTĂ a… CIVILIZAȚIEI (!) Occidentului (catolic și protestant), în timp ce Zona-Balcanică aparține (SOCIAL-CULTURAL!)… ORIENTULUI/”LEVANTULUI” (ortodox), daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  • Astfel, în timp ce ÎNALTUL-PONTIF (PAPA-de-la-Roma) și TOOOOȚI (FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE SEMNIFICATIVĂ!) Înalții-Prelați ai Bisericilor Occidentale „CLASICE” (adică: cea romano-catolică și cele protestante/reformate-TRADIȚIONALE/VECHI!) S-AU IMPLICAT DIN PRIMA CLIPĂ ÎN BĂTĂLIA-ANTICOVID și AU SUSȚINUT FĂRĂ-EZITARE ȘI ACESTE (!) VACCINURI NOI, o IMPORTANTĂ (!) parte din… POPIMEA-(și-CĂLUGĂRIMEA-)ORTODOXĂ (mai ales cea cuuu… subordonare-spirituală sau numai atracție-spirituală PRAVOSLAVNICĂ – ! –), din… ROMÂNIA, Bulgaria, Serbia și, desigur, „Mama-Rusia”, S-A POSTAT (AGRESIV, chiar… ISTERIC!) pe VITUPERANTE poziții (VULGARIZANT-)NEGAȚIONISTE în privința recunoașterii periculozității SarsCov-2, ba inițial chiar și a… existenței noului-coronavirus (!) și (BLAMANT-)OSTILE în legătură (ȘI!!!!) cu vaccinurile anti-Covid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Încă o dată (PENTRU A… CÂTA OARĂĂĂ!!!!) este DEMONSTRATĂ (!)… IMENSA-FALIE (!!!) dintre CULTURA SOCIALĂ-și-SPIRITUALĂ a… APUSENILOR catolici-și-protestanți și cea a… RĂSĂRITENILOR (inclusiv a… balcanicilor!) ortodocși!

    • Desigur, în Estul-Europei, „Țările-Baltice” (Lituania, Letonia și Estonia) toooot din CULTURA-OCCIDENTALĂ fac parte, iar în S.-E.-ul continentului-nostru, Grecia sau Cipru, deși țări-ortodoxe, sunt demuuuult… „occidentalizate”, îndeajuns încât să percuteze ușor la orice nouă normă a CIVILIZAȚIEI-de-tip-EUROPEAN!

 3. Imi permit sa va contrazic. Iar maestrului Samuel sa-i intorc vorba. Zice dumnealui ca Occidentul se termina acolo unde se inalta ultima arcada gotica… pai si pe la Botosani e plin de arcade gotice de pe la 1400 daca bati tara la pas.

  „Romania – the easternmost western country” spunea un profesor mare de la Chicago, pe numele lui Revillo Pendelton Oliver.

  Prof. Oliver cu siguranta intelegea Europa si America mai bine si cu siguranta ii pasa mai mult de soarta popoarelor, culturii si civilizatiei occidentale.

  • O.K., dar atunci… CUM explicați ÎNAPOIEREA (din… PREA-MULTE – !!! – puncte de vedere!) mai mult decât EVIDENTĂ (!) a populației locuitoare pe aceste meleaguri cuuu… vechi-arcade-gotice?????!

   Cum Vă explicați, de exemplu, CAFTEALA-de-la-moaște…, BĂTĂLIA-la-oferte-la-tigăi…, RĂZBOIUL-peee…-„NE, DĂ, MĂ, NE DĂ!”… Ș.A.M.D.?????!!!

   De ce numai la noi, de pildă, imediat după 1990, în timp ce cehii îl alegeau președinte pe… Havel , iar polonezii pe… Walesa, noi eram (chiar/MAI-ALES în Moldova aceea cuuu… arcade-gotice-de-pe-la-1400!!!) cuuu… „Iliescu-apare, / Soarele răsare!”, aiiiii?????!!!

   • Doar (!!!) SCUZA cuuu… CEI-45-DE-ANI-DE-COMUNISM și cuuu… TANCURILE-RUȘILOR-COTROPITORI (NU zicem nu: lucruri… REALE, ÎNGROZITOARE chiar!) țineee… (NUMAI!!!) PÂNĂ LA UN ANUMIT PUNCT, nu credeți?!!!!!

  • Explicatia e simpla.

   1. Invazia tatara din secolul XIII si distrugerea practic a tuturor targurilor si oraselor de pe teritoriul Romaniei.
   2. Ortodoxia.
   3. Otomanii si Fanariotii
   4. Efectele disgenice ale conflagratiilor mondiale
   5. Exterminarea sau declasarea intregii paturi inteligente de catre rusi
   6. Efectele disgenice ale politicilor demografice si sociale ale lui Ceausescu
   7. Ion Iliescu – ticalosul suprem.

   Si totusi am supravietuit. Asta spune multe.

   Degringolada si prosteala zilei de azi nici macar nu este imputabila in totalitate romanilor. Mare parte este creata si gestionata de spionajul rusesc.

   Vom trece si peste asta.

   • Ca de obicei în cazul analizelor-SINTETICE cu care ne-ați obișnuit deja (!!!), stimate Domnule „Dunn”: este FOARTE CORECTĂ (FELICITĂRI!), după umila noastră părere…, (ȘI!) această SCURTĂ (!) enumerare/trecere-în-revistă a… momentelor/perioadelor NEFASTE din Istoria-Românilor, ce constituie… CAUZE-IMPORTANTE (așadar… NU EXCLUSIVE, totuși…, opinăm noi!) aleee… UNEORI TRAGICELOR (!) REALITĂȚI autohtone de astăzi!

    Acumaaa…, rămâne să discutăm/analizăm dacăăă… ar trebui să ne mândrim cuuu… SPIRITUL-acesta-DE-SUPRAVIEȚUITORI (!): vechea… DILEMĂ-EXISTENȚIALĂ (!) a individului dar și a comunității (a… popoarelor „y compris”!) rămâne opțiunea/alegerea de a fi… vultur (o clipă, desigur discutând despre… „o-clipă-la-scara-istoriei”!) sau… muscă (MAI-MEREU, / LA-GREU!)!

    Noi, românii, am adus cu-adevărat, ca indivizi dar și ca popor, „ARTA” (Sic!) SUPRAVIEȚUIRII peee… cele mai înalte culmi, „CAPUL PLECAT… SABIA NU-L TAIE!” fiind, practic, de-a lungul aaaa… două (2!) milenii, DEVIZA/”LEGEA-de-MIȘCARE” care ne-a… DEFINIT!!!!!!!!

    Fost-a bineee…, fost-a răuuu…, „A FI SAU A NU FII, ACEASTA-I ÎNTREBAREA!”, nuuuuu?!!!

    Încheiem prin a reaminti că cele două decenii-„ASTRALE” (1920-1940) ale „României-MARI”, MAXIMUMUL ISTORIC (NU NUMAI caaa… teritoriu!) al poporului-român au urmat (de fapt, în-cea-mai-mare-parte, au fost chiar consecința-politică – ! – a:) unor momente de… MARE-DEMNITATE-NAȚIONALĂ (Retragerea Casei-Regale și a Executivului în Moldova!) și de IMENSĂ-GLORIE-MILITARĂ (Mărăști – Mărășești – Oituz), dar… MAI-ALES (!) al unui APROAPE-INCREDIBIL șir (în perioada 2016-2018) deee… TRĂDĂRI (!!!), SCHIMBĂRI-(BRUȘTE!-)de-TABĂRĂ-BELIGERANTĂ (!!!) și chiar, CULMEA-DEDUBLĂRII-ca-popor (!!!), deee… BICEFALISM-ANTAGONIC (Sic!) – !!!!! – , Puterea-Politică în Țară fiind ÎMPĂRȚITĂ/DISPUTATĂ întreee… Guvernul-REFUGIULUI-,-de-la-Iași (de partea Antantei!) șiii… Guvernul-COLABORĂRII-cu-OCUPANTUL-,-de-la-București (de partea Puterilor-Centrale!)!!!
    Și totuși, în ciuda faptului că, PER-ANSAMBLU privind problema…, în cea de-a doua jumătate a „Marelui-Război” am fost un soi deee… TÂRFE-POLITICE-ale-Europei (de-aia NU ne mai înghit NEMȚII, de-atunci, nici cuuu… lămîie; iar NOUA… TRĂDARE, din 23 august 1944, a pus… PIPER-pe-RANĂ, daaaaaa?!!!!!), NOI AM AJUNS SĂ FIM (între 1918-1920, culminând cu Conferința-de-Pace-de-la-Paris/Versailles și cu una dintre urmările acesteia, Tratatul-de-la-Trianon!) … PRINCIPALII BENEFICIARI (TERITORIAL vorbind) AI PRIMULUI-RĂZBOI-MONDIAL, la care am participat doar în ultima… JUMĂTATE (!!!) și în care… am tooooot schimbat-UNILATERAL tabăra-beligerantă (încălcând inclusiv… vechi-TRATATE-BILATERALE!), deee… CÂTEVA ORI !!!!!!!!!!
    Și unde mai pui că premierul Brătianu (președintele Consiliului-de-Miniștri, cum se numeau funcția și, respectiv, guvernul atunci) părăsea… supărat-nevoie-mare Conferința-de-la-Versailles pentru că nu ni se dădeau, PRINTRE-ALTELE (!!!) șiii… Maramureșul-de-dincolo-de-Tisa și, mai ales,… TOT-Banatul (!!!!!), ca să avem granița cu sârbii… lângă Belgrad (Sic!), practic!

    Concluzia: cu cât am fost maiii… „MUȘTE” (Sic!), cu atât „am dus-o” precummm… „VULTURII”!!!

    Uitați…, de-aia venim și spunem, la-final, căăă… AR FI INCORECT SĂ UITĂM CELE DOUĂ „DATURI” (Sic!) CE NE-AU CAUZAT (!!!)… SUPRAVIEȚUIREA (ca popor, și-ncă EXACT pe teritoriul locuit de noi – majoritar sau minoritar, funcție de zonă și de perioadă-istorică! – deee… DOUĂ MILENII!): NOROCUL… „CHIOOOR” (!!!!!!!!!!!) șiii… LIPSA-de-CARACTER/DEMNITATE/CURAJ/TĂRIE-MORALĂ!!!
    Iar aceste douăăă… „ajutoare” (Sic!) pe care ni le pune în traistă nouă, „BERZEI-CHIOARE/OARBE”, BUNUL-Dumnezeu (NOROCUL șiii… VERSATILITATEA-MORALĂ!), par a ne „lovi” (Sic!) și-n-CONTINUARE!
    Așadar…, pen’că sunt șiii… Sfintele-Paști-ortodoxe, zicem și noi:… Slavă-Domnului-&-Doamne-ajută! DAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

    • Scuze (inclusiv pentru… ALTE greșeli din acest comentariu, datorate grabei!), CORECTĂM (în rândul trei, paragraful cinci!): „(…) poporului-român, au urmat (…)”, așadar cu virgulă între fraze!

     • E adevarat ce spuneti si ma roade tare si pe mine.

      Trabuie insa sa intelegem ca cei ce au sucit mintile poporului roman in halul asta au facut-o „stiintific”.

      De la Pavlov (cel cu reflexele conditionate – daca ati citi ce experimente facea – sadice si monstruoase, nu povestea frumoasa cu clopotelul) la derbedeul Makarenko (asta chiar de asta s-a ocupat – de reeducare in inchisoare). Nu mai vorbim de Iliya Ivanov si Serghei Voronoff, alti savanti psihopati (ati auzit de humanzee?).

      Monstrii astia au inventat Canalul, Experimentul Pitesti, tehnicile psihosociale. Vedeti cele patru nume si imaginati-va ce au facut astia in realitate poporului roman.

      Daca acum 100 de ani lucrau la asta oare la ce nivel au ajuns azi?

      In creierele noastre s-a intamplat ceva sinistru sub comunism.

      Realizati ca suntem un popor supus unui genocid. Ca ne roade e una dar nu poti blama victima – POPORUL ROMAN. Blamarea victimei acopera o MONSTRUOASA CRIMA.

     • CORECT, RUȘII-SOVIETICI ne-au NENOROCIT, în… MARE-MĂSURĂ ei sunt de vină, iar poporul-române este, cu-adevărat, VICTIMA ACELOR COTROPITORI-INFAMI!!!

      Noi încercăm doar să atragem atenția că… NU (!!!) SUNTEM TOTALMENTE INOCENȚI, în privința… HALULUI (!) în care ne-am prezentat mai-mereu și ne prezentăm și astăzi în fața… LUMII-CIVILIZATE și, în fond, fără „vorbe-mari”.., ÎN FAȚA… ISTORIEI(-EUROPEI)!

      Mai pe șleau/concret… NUUU rușii (sau alți STRĂINI!) ne-au… BLESTEMAT (!!!!!) cuuu… MIORIȚA-aia-TÂMPITĂ (așa-zisul… „SPIRIT-MIORITIC” – Sic! –, care ne-aaa… NENOROCIT, pur-și-simplu, ca nație!

      Și NUUU… cotropitorii/dușmanii au ales/pus ca STEMĂ-…REPREZENTATIVĂ/CARACTERISTICĂ/DEFINITORIE, pe steagurile celor-două-state-românești-medievale, unnn… BOU (Sic!) și, respectiv, oooo… CIOARĂ (!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

 4. MINCIUNILE OFICIALE SEEE… DEZUMFLĂ (!), UNA DUPĂ ALTA: MORȚII-Covid sunt… MAI MULȚI decât cei din comunicatele autorităților române, în schimb ritmul vaccinărilor-ANTICOVID este… MAI MIC decât al tuturor țărilor U.E., cu excepția… TRADIȚIONALILOR „FRAȚI-de-SUFERINȚĂ” bulgari!!!

  • RÂD și curcile deee… ambiția-PROSTEASCĂ (!) a unora de a IGNORA datele oficiale europene: suntem printre… CODAȘII-EUROPEI (!) ȘI (!) la ritmul vaccinării!!!

 5. Datele oficiale pe care le-am vazut inainte de a posta comentariul,sunt de pe „europa fm”,nu de pe „valeriu gheorghita.com”..😮😆Dar sa nu ne suparam ,frustratii ,mai ales de la o varsta si in general barbatii sunt de compatimit….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here