Raluca Turcan: Minciuni gogonate! Nu discutăm creșterea vârstei de pensionare și nici a stagiului minim de cotizare

0
812

Un nou val de manipulări și dezinformări, profesionist instrumentat de propaganda PSD, a asaltat România în ultimele zile, acreditând ideea că Guvernul va crește vârsta minimă de pensionare și numărul anilor de contribuție pentru pensie. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a negat marți acuzațiile.

Aceasta a explicat că manipularea a plecat de la intenția reală a Guvernului de a le permite celor care ating pragul pensionării să mai rămână în activitate, dacă își doresc acest lucru – ceea ce înseamnă cu totul altceva decât versiunea „cosmetizată” de propaganda PSD.

Turcan spune că se și miră cum astfel de bazaconii au putut fi promovate: “Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit. Opțiune poți face și acum, doar că ai nevoie de acord și să rămâi mai mult la muncă de la an la an. Uitându-ne la cifre, am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, așa că ne-am gândit să lăsăm această opțiune. Este foarte important și din perspectiva reformei, sunt sprijinite și sistemul de contributivitate, și sistemul de pensii. În privința stagiului de cotizare e absurd să spui sau cineva să iasă în spațiul public să vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare de 15 ani în condițiile în care acum stagiul de cotizare maxim e de 35 de ani. Sunt niște minciuni atât de gogonate, încât te întrebi cât se mai pot rostogoli în spațiul public.”

Fake plecat direct de la Ciolacu

În baza acestor informații false, la posturile TV și de radio au apărut lideri sindicali – apropiați PSD – care au condamnat pe un ton vehement așa-zisa majorare a vârstei de pensionare și celelalte măsuri “hotărâte” în laboratoarele propagandei PSD.

Fake-ul a plecat tocmai de la Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a publicat pe contul său de Facebook un document cu antetul Guvernului, în engleză, unde se scria despre reforma sistemului de pensii în România.

Plecând de la această reformă, Ciolacu a acuzat Guvernul Cîțu că a promis Comisiei Europene să desființeze pensionarea anticipată, să crească vechimea minimă în muncă necesară pensionării și să nu mai majoreze pensiile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Cei 6 pasageri rămași la Minsk, după deturnarea avionului: ziaristul + prietena sa + 4 agenți KGB care au provocat diversiunea cu „bomba la bord”

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here