„Virusul tinde să dispară singur. Întoarcerea la viața normală nu este atât de îndepărtată”

3
14085
Medicul Francesco Le Foche

Se definește optimist, dar zice că optimismul său se bazează pe știință. Francesco Le Foche, medic primar la Secția imuno-infecțioase de la Spitalul „Policlinico Umberto l” din Roma, a spus referitor la „faza a doua” a carantinei, într-o emisiune la Rai Radio 2, că întoarcerea la viața normală nu este atât de îndepărtată. 

„Întoarcerea la o viață mai mult sau mai puțin normală nu este atât de îndepărtată. Trebuie să așteptăm următoarele două săptămâni. Dacă lucrurile continuă să evolueze cum trebuie, până în primele două săptămâni din luna mai am putea să ieșim și să reorganizăm societatea. Dacă acest virus se va comporta cum ar trebui să se comporte, vom putea să ne întoarcem la viața noastră socială. Nu cred că va fi nevoie să restrâgem foarte mult libertatea și autonomia noastră socială”, a explicat Le Foche, conform site-ului HuffPost Italia.

Medicul din Roma spune că și perspectiva vacanțelor în Italia este realistă. „Nu cred că vacanțele estive trebuie făcute în afara Italiei, ci că ne vom putea face liniștiți vacanțele în țara noastră.”

Câtă nevoie avem nevoie de vaccin? „Nu cred că este absolut indispensabil, peste un an sau peste un an și jumătate, acest vaccin. Dar, dacă va fi posibil să-l avem, e binevenit. Doar vaccinul va putea să facă să dispară definitiv acest virus în toată lumea. Deși, dacă virusul se va comporta precum virusul SARS, este destinat să dispară singur. Fiind un virus identic în proporție de 80% cu virusul SARS, este posibil să fi avut o fază pandemică accelerată, care acum stă se se stingă. Optimismul meu este bazat pe știință”.

Conform spuselor lui Le Foche, se pare că virusul ar fi pierdut din vigoare: „Acest virus, precum alți coronaviruși pe care i-am cunoscut în trecut, tinde să se stingă singur. Este știut în mediile științifice că acești coronaviruși au tendința de a declanșa pandemii, pentru ca mai apoi să dispară singuri. În special când există o reducere substanțială a posibilităților de a se răspândii rapid. Mulțumită măsurilor de distanțare socială luate, nemaiputând să infecteze persoanele închise în casă, virusul nu va mai avea puterea de a se înmulți și va dispărea încet-încet, printr-un fel de moarte programată. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. Se pare că sosirea temperaturilor ridicate ne va ajuta mult”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Vom trai si vom vedea,sa dea Dumnezeu sa fie asa…cu contributia fiecaruia dintre noi,daca suntem educati sa fim responsabili,bineinteles! Un pic de optimism nu strica,in marea asta de necunoscute..

  2. Abia aștept al doilea descălecat al lui Vela…. să-l vedem de unde morții mă-sii aduce vreo 3 miliarde de măști și mănuși pentru populime!!!!…o să ziceți că m-am țicnit,dar ai să calculăm….să zicem că suntem 15 milioane de români, până în decembrie sunt cam 200 de zile … dacă un om folosește o mască pe zi… calculați și voi ,că sudorul lui pește prăjit nu le are,el caută de vreo 40 de ani să sudeze o fontă de o bucată de fag,!!..cu ajutorul dronelor …eu ști calculat??…de unde aduce Orban miliarde de măști???…ai??… v-ați gândit că aici sunt spălate miliarde de euro??….păi 3 miliarde de măști ori 3 lei masca fac …9 miliarde de lei ,sau in sistem European,vreo 2 miliarde de euro!!!!….. acești bani vor intra direct in buzunarele clientelei politice….deci o mască se va plati de două ori, odată de uniunea europeană,și odată de prosti din țară….!!cât de cretin poți fi să-ți amendezi propriul popor și după aia să-l mulgi și de ultimii banii..,?? .. apropo după 15 mai să nu credeți că scăpați de amenzi ??,…nu!!!..de va amenda Vela că nu porți masca cumpărată de la soția lui Tătaru!!!… așa că nu vă gândiți la libertatea…

    • Rautate gratuita. Daca ati putea sa si probati ceea ce spuneti! Dar asa, aruncati niste vorbe rautacioase, sa murdariti pe amaratii de la guvernare. Romania trebuie sa iasa din marasm. Asta e important. Doar ca agentii pro-rusi din tabara PSD-ista sunt extrem de activi in a compromite tot ce inseamna relatiile cu UE, chiar cu riscul prabusirii Romaniei, ca ei au averi si daca vine Putin pe post de salvator, ei tot in picioare cad, ca i-au slujit interesele. In loc sa puna umarul sa ajute prin tot ce pot la eradicarea imbolnavirilor de COVID-19 si ca tara sa se redreseze cat mai repede, ei ataca infect PNL si pe presedinte ca si cand acestia ar fi nebuni sa nu vrea sa fie bine totul pentru ca romanii sa fie multumiti si sa-i voteze cand va fi cazul. Tot ce merge prost la ora actuala se datoreaza in mare masura sabotajelor iresponsabile ale psd-eilor, cele mai joase caractere mafiote aflate in retele de paianjen PESTE TOT, rauvoitori pana la inconstienta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here