VIDEO. Un întreg detașament de voluntari ruși a fugit de pe front. Putiniștii se simt înșelați: li s-a spus că merg să jefuiască oameni pașnici, dar s-au trezit sub bombardamente. „O cutie de castraveți a explodat și tot curajul le-a căzut în pantaloni”

0
7855

Voluntarii ruși veniți în Ucraina din cele mai îndepărtate zone ale Federației Ruse, mai ales din Siberia, au luat o țeapă uriașă din partea conducerii de la Moscova. Era să moară ca proștii pe front, dar și-au dat seama că au fost păcăliți. Drept urmare, au dat bir cu fugiții.

Inițial, voluntarilor li s-a spus, de către oficialii care-i mobilizau și organizau pentru „excursia” în Ucraina, că vor merge în statul vecin să jefuiască locuințele civililor lipsiți de apărare. Fericiți, siberienii au constituit un așa-zis detașament și au descins la fața locului. Mai exact, în regiunea Lugansk, aflată parțial sub controlul forțelor separatiste pro-ruse.

Ajunși în zona de conflict, „luptătorii” au constatat că de fapt sunt întâmpinați cu bombardamente de artilerie și mortiere, nicidecum cu „flori”. Înspăimântați, s-au îmbarcat rapid în camioanele militare și s-au întors înapoi în Rusia. Apoi au înregistrat un videoclip în care s-au plâns de „înșelăciune”. Filmulețul a apărut pe canalul de Telegram al Centrului pentru Comunicații Strategice al Ministerului Apărării din Ucraina, fiind preluat de site-ul Obozrevatel.com.

VIDEO: Filmulețul înregistrat de voluntarii păcăliți de Putin

„Mercenarii ruși, veniți să omoare ucraineni în Donbass, au refuzat să lupte și se plâng că au fost «utilizați în alte scopuri». Au fost «eliberați în prima linie fără pregătire adecvată și nicio interacțiune cu forțele armate»”

Jurnaliștii ucraineni i-au ironizat pe „teroriștii” fugari ai lui Putin: „Se pregăteau să jefuiască în Ucraina, dar nu erau gata să moară. Așa-numitul «detașament de voluntari» din Rusia a efectuat o «ofensivă negativă» înapoi în Federația Rusă, în timp ce înregistra un videoclip cu scuze și plângeri cu privire la «înșelăciune»”.

Autoritățile de la Kiev dezvăluie cine sunt „voluntarii” care voiau să „denazifice” casele ucrainenilor, bătându-și joc de ei: „Mercenarii ruși care au venit să omoare ucraineni în Donbass au refuzat să lupte și se plâng că au fost «utilizați în alte scopuri». Aceștia au fost «eliberați în prima linie fără pregătire adecvată și nicio interacțiune cu forțele armate». S-au gândit că vor fi întâmpinați cu flori, dar, de fapt, o cutie de castraveți a explodat undeva în apropiere sau poate s-a tras o mortieră – și tot curajul le-a căzut imediat în pantaloni sub formă de fecale. Mercenarii au fugit înapoi în Rusia”. 

„După o călătorie nereușită în Ucraina, «eliberatorii» nu s-au ales nici cu o mașină de spălat furată, nici cu o bobină de cablu sau o tabletă, n-au avut nici bani pentru a ajunge acasă”

Jurnaliștii de la Obozrevatel.com mai constată că, printre „eliberatorii” Ucrainei de „naziști”, se numără putiniști veniți din peninsula Kamceatka, Insula Sahalin, Insulele Kurile, din Murmansk și din alte regiuni îndepărtate ale Federației Ruse, față de care „Republica Populară Lugansk” se situează la mii de kilometri distanță.

Obozrevatel.com: „După o călătorie nereușită în Ucraina, «eliberatorii» nu s-au ales nici măcar cu o mașină de spălat furată, nici cu o bobină de cablu sau o tabletă, n-au avut nici bani pentru a ajunge pur și simplu acasă”.

Unul dintre „voluntarii ocupanți” declară: „Oamenii au fost trimiși la sacrificare. În momentul de față, ne-am întors pe teritoriul Federației Ruse. Nu există ajutor din partea conducerii. Oamenii trăiesc în diferite regiuni, inclusiv în zonele sale cele mai îndepărtate. Inclusiv în Orientul Îndepărtat, în Zona Arhanghelsk”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Încă o navă rusească a fost lovită de ucraineni lângă Insula Șerpilor! Vasul Bobrov e în flăcări, tractat către Sevastopol

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Viktor Orban, pe urmele lui Putin: Croația are „mare și porturi” care i-ar fi fost smulse Ungariei! Zagrebul, indignat de revizionismul maghiar

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

* A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

Dat afară de la TVR, „gornistul penalilor”, Ionuţ Cristache, a fost recuperat de condamnatul Dan Andronic. De luni, emisiune la EVZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here