VIDEO. Un bolnav psihic, acuzat că a ars pagini din Coran, a fost ucis cu pietre de mulțime în Pakistan. Cel puțin 300 de musulmani au luat parte la linșaj

0
1158
Mulțimea furioasă l-a linșat pe un bărbat cu probleme psihice sub acuzația de blasfemie

Problema extremismului religios din Pakistan a revenit brutal în prim-plan sâmbătă, după ce un bărbat, bolnav psihic, a fost torturat și linșat de mulțimea furioasă sub acuzația că ar fi ars pagini din Coran, relatează Agerpres, citând DPA. Bolnavul a fost lapidat, la crimă participând peste 300 de bărbați.

Asasinatul s-a produs în districtul Khanewal, din provincia Punjab, situată în sudul Pakistanului. Mulțimea a bătut cu pietre omul până l-a ucis, apoi l-a spânzurat de un copac.

Nu e primul incident de acest fel în Pakistan. Grupuri de justițiari musulmani practică o vânătoare de vrăjitoare prin țară, căutând persoane suspectate că ar fi vinovate de blasfemie. În unele cazuri, cei bănuiți sunt împușcați, dar în altele sunt torturați înfiorător, arși de vii sau bătuți cu bâtele ori cu pietrele până la moarte.

În cazul de sâmbătă seara a fost vorba de o persoană cu afecțiuni psihice, dintr-un sat din apropiere, care dispăruse de acasă de trei luni. Lapidarea a fost filmată și distribuită de fanatici pe rețelele de socializare, ca exemplu pentru necredincioșii care ar îndrăzni să-l insulte pe Profet.

Imaginile au provocat oroare. Cel puțin trei polițiști au fost răniți în timp ce încercau să-l salveze pe nefericit din mâinile gloatei întărâtate. Muhammad Arshad, purtător de cuvânt al poliției locale, a anunțat duminică: “Arestăm persoanele care au luat parte la linșaj”.
Filmările postate pe Twitter sunt îngrozitoare. Mulțimea a scos omul în curte și l-a lovit cu cărămizi și cataroaie până l-a ucis, în timp ce zeci de alte persoane filmau.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (85) / “L-a umplut de sânge pe Tovarăşu’!”

* Persoanele paralizate ar putea merge din nou. Cum funcționează dispozitivul care se implantează pe măduva spinării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here