FSB a primit misiunea să organizeze „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei rusești, scrie „The Guardian”

1
2756
Comandouri FSB sunt pregătite să preia controlul asupra marilor orașe ucrainene imediat după începerea invaziei, pentru a bloca transformarea lor în fortărețe, scrie The Guardian

Rusia pregătește un plan-surpriză pentru a bloca împotmolirea ofensivei sale din Ucraina în sângeroase bătălii de gherilă urbană, scrie publicația britanică „The Guardian”, citând surse militare. FSB (fostul KGB) a primit misiunea de a organiza „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei, pentru a prelua controlul acestora înainte ca apărătorii să se poată organiza.

Conform scenariului, Rusia va ataca mai întâi obiectivele militare, apoi va înconjura capitala Kiev. Echipe operative FSB vor avea misiunea să instaleze lideri pro-ruși la conducerea orașelor vizate. Acesta va fi apoi și argumentul Kremlinului, care va justifica intervenția armată prin protejarea „poporului” care s-a lepădat de „fasciștii susținuți de Occident”.

SUA și Marea Britanie consideră că, în acest moment, Rusia a ajuns la concentrația optimă de trupe și militari pentru a lansa o invazie încununată de succes a Ucrainei. Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, și-a întrerupt vacanța și a revenit de urgență la Londra, unde a declarat că atacul rus a devenit acum „foarte probabil”.

Kremlinul acționează în acest moment după rețeta sa tradițională, pe care a aplicat-o și în România de câteva ori în ultimii 80 de ani. A recrutat și pregătit deja o echipă de politicieni ucraineni gata să fie instalată la Kiev. Patru din cei cinci așteaptă la Moscova semnalul pentru a se întoarce în capitala Ucrainei, unde să preia puterea.

Cotidianul german Bild a scris acum câteva zile, citând surse din serviciile secrete, că Rusia racolează activiști ucraineni și face presiuni printre liderii opoziției de la Kiev pentru a construi o majoritatea pro-Kremlin în Parlamentul Ucrainei.

SBU, serviciul ucrainean de informații, a publicat încă din 2014 dovezi nenumărate ale operațiunilor executate de Rusia pe teritoriul țării vecine. Ocuparea Crimeei fără luptă, în 2014, a fost rodul trădării unor generali ucraineni. Ulterior, în Ucraina s-a dus un adevărat război invizibil cu agenții GRU și FSB. Numeroase asasinate, sabotaje și acțiuni de spionaj, precum și atacuri cibernetice au afectat viața locuitorilor din Ucraina.

În urmă cu câteva zile, CIA a anunțat că miercuri, 16 februarie, e data cea mai probabilă la care Rusia va declanșa invazia Ucrainei. Ulterior, oficiali americani au făcut un pas înapoi, spunând că nu sunt siguri de informație, dar SUA, Canada, Marea Britanie și numeroase alte țări le-au recomandat cetățenilor lor să părăsească urgent, în 24-48 de ore, teritoriul Ucrainei. În același timp, și-au evacuat personalul ambasadelor, unde acum mai sunt doar câțiva funcționari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (85) / “L-a umplut de sânge pe Tovarăşu’!”

* Persoanele paralizate ar putea merge din nou. Cum funcționează dispozitivul care se implantează pe măduva spinării

1 COMENTARIU

  1. Purtătorii de obiele împuțite și ciubote de ieri,recidivează și în prezent. Inculți,puturoși,,hoți,bețivii de ieri cu sloganul „davai ceas,davai palton” și care ne-au furat tezaurul național și jefuit 25 de ani România cu celebrele SOVROMURI. Nație însetate de crime și sînge.Ăștia sunt EI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here