VIDEO. Ucraina a masacrat o concentrare de trupe rusești folosind muniție cu dispersie livrată de SUA. Atacul, filmat cu drone

0
3881
Primul bombardament în care Ucraina a folosit muniție cu dispersie împotriva rușilor

A apărut prima confirmare video a folosirii de muniție cu dispersie de către ucraineni pe frontul cu rușii. Imagini filmate cu drona surprind, în doar câteva secunde, lichidarea unei unități de infanterie rusească. Utilizarea muniției cu dispersie a fost confirmată de americani, care au livrat-o armatei ucrainene.

Lovitura a avut loc la sud de localitatea Krasnohorivka, într-un atac de noapte încercat de ruși. Tot grupul de infanteriști trimis la atac a fost nimicit.

Doi oficiali americani au confirmat pentru CNN că Ucraina a început să folosească muniția cu dispersie livrată de SUA în efortul de a străpunge masivele fortificații rusești. Contraofensiva din sud înaintează greu din cauza nenumăratelor câmpuri minate, a tranșeelor rusești și a faptului că, lipsită fiind de aviație, armata ucraineană este expusă atacurilor lansate de ruși din elicoptere și cu avioanele.

Muniția cu dispersie este văzută de specialiști ca o armă eficientă pentru curățarea forței vii a rușilor din tranșee. Putin a amenințat că va replica la fel dacă ucrainenii vor folosi muniție cu dispersie. Problema e că rușii deja au folosit intensiv acest tip de muniție de la începutul războiului și până acum, atât în orașe, cât și în afara lor.

Sursele CNN spun că oficialii americani încă așteaptă informații de la armata ucraineană cu privire la eficiența muniției cu dispersie pe câmpurile de luptă. John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, le-a spus jurnaliștilor joi: „Ucrainenii le folosesc în mod corespunzător. Le folosesc în mod eficient și chiar au un impact asupra formațiunilor defensive ale Rusiei și asupra manevrelor defensive ale Rusiei”.

Așteptările sunt mari. Generalul de brigadă ucrainean Oleksandr Tarnavski a declarat săptămâna trecută, într-un interviu, că muniția cu dispersie „poate schimba radical lupta. Inamicul înțelege că, odată cu primirea acestei muniții, noi vom avea un avantaj”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

* A mai murit un FSN-ist de frunte: Dan Matei Agathon. Ion Iliescu îi îngroapă pe toți. Lista e lungă: Bîrlădeanu, Brucan, Marțian, Militaru, Chițac, Dan Iosif, Sassu, Duvăz, Lupoi, Cico Dumitrescu, Sergiu Nicolaescu…

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here