Ludovic Orban îl susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. USR și PMP au anunțat deja că-l vor sprijini pe matematician

1
496
Ludovic Orban și Nicușor Dan s-au întâlnit și au vorbit despre prioritățile de dezvoltare a Bucureștiului

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a anunțat public că-l susține pe Nicușor Dan pentru o nouă candidatură la Primăria Bucureștiului. Două partide, USR și PMP, și-au anunțat deja sprijinul politic pentru actualul primar al Capitalei, conturându-se acum destul de clar un bloc al formațiunilor de dreapta care se opun PSD-ului. PNL-ul oscilează, fiind tentat să se arunce iar în brațele lui Marcel Ciolacu, dar o decizie definitivă nu s-a luat.

Ludovic Orban a fost cel care l-a susținut cel mai activ pe Nicușor Dan și la alegerile din septembrie 2020, în acel moment din postura de președinte al PNL.

Acum, liderul grupării Forța Dreptei scrie: „După 12 ani de circ mediatic, de praf aruncat în ochii bucureștenilor de pesediștii Oprescu și Firea pentru a ascunde dezastrul administrativ și colapsul financiar, Capitala are în sfârșit un primar general serios în persoana lui Nicușor Dan. Un primar care nu face spectacol, ci este dedicat rezolvării problemelor de fond ale Bucureștilor.

Împreună cu Violeta Alexandru, Antonel Tănase și Horia Grigorescu ne-am întâlnit cu Nicușor Dan pentru a discuta despre evoluția mai multor proiecte importante ale primarului general: realizarea planului de urbanism general, creșterea calității serviciului de transport public în București, extinderea semaforizării inteligente, construcția radialelor care fac legătura cu autostrada de centură, modernizarea a peste 300 de kilometri de rețea de transport a energiei termice, realizarea registrului spațiilor verzi, desființarea companiilor-căpușă ale lui Firea, realizarea masterplanului pentru pistele de biciclete din București etc.

Foarte multe dintre proiectele demarate de primarul general au nevoie de timp pentru a putea fi finalizate în bune condiții și de aceea am discutat despre nevoia de continuitate la primăria Capitalei”.

În urmă cu o lună, Nicușor Dan – care este de profesie matematician și dublu laureat cu aur pentru România la Olimpiadele de matematică din 1987 și 1988 – spunea că, foarte probabil, la anul bucureștenii vor trebui să aleagă din nou între PSD și candidatul dreptei. El a spus că intenționează să candideze pentru un nou mandat: „Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci, intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva, la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă o „țeapă” a guvernării PSD-PNL: Legea salarizării promisă de Guvern profesorilor în timpul grevei nu e gata nici azi, deși pe 15 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare!

* Conflict la vârf: PSD vrea să sufoce economia privată cu măriri de taxe și impozite, ca să acopere deficitul făcut de ministrul Câciu și clientela de partid; PNL nu e de acord

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Gonind pe contrasens cu Mercedesul său, deputatul Gheorghe Șimon (PSD) a băgat în spital două femei și s-a oprit în curtea unui localnic. Șimon a fost ministru al Economiei în regimul Dragnea

* Pandele către Ciutacu, în direct la RTV: „Voi știți cât am de plătit? Întrebați-l pe Sebi Ghiță cât am de plătit pentru faptul că… da? După cât am de plătit, îmi dați voi înapoi că am făcut rating?”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

* A mai murit un FSN-ist de frunte: Dan Matei Agathon. Ion Iliescu îi îngroapă pe toți. Lista e lungă: Bîrlădeanu, Brucan, Marțian, Militaru, Chițac, Dan Iosif, Sassu, Duvăz, Lupoi, Cico Dumitrescu, Sergiu Nicolaescu…

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

* VIDEO. La o zi după ce a nenorocit Nașul TV, Șoșoacă a adus o amendă și pentru Realitatea Plus! De data asta, complice la fake-news i-a fost conspiraționista dragnistă Anca Alexandrescu

1 COMENTARIU

  1. orban E DIN FAMILIE DE SKURISTI. E SI EL SEKURIST ? E VREUNUL CARE NU E SEKURIST ?
    orban CE NATIONALITATE ARE ?
    rafila E DIN FAMILIE DE SKURISTI. E SI EL SEKURIST ? E VREUNUL CARE NU E SEKURIST ?
    oprescu E DIN FAMILIE DE SKURISTI. E SI EL SEKURIST ? E VREUNUL CARE NU E SEKURIST ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here