VIDEO. Tragedie în China: 12 oameni au murit înecați la metrou. Tunelurile au fost inundate. Ploi care se văd „o dată la 1.000 de ani”

0
1167

Inundațiile catastrofale din China au provocat o tragedie inclusiv în metroul din orașul Zhengzhou, capitala provinciei Henan, din centrul țării. Dintre cei 25 de morți raportați, 12 și-au găsit sfârșitul în subteran, la metrou. Sute de pasageri au fost blocați în tuneluri și în vagoane, unii dintre ei cu apa până la gât.

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din provincia centrală chineză Henan. Dintre acestea, 12 au fost surprinse de ape la metroul din capitala acesteia, Zhengzhou, afectată – conform autorităţilor – de c”ele mai abundente ploi din ultimii 1.000 de ani”.

Aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate în Zhengzhou, oraş cu 12 milioane de locuitori, situat la aproximativ 650 de kilometri sud-vest de Beijing.

Apa din zona barajelor şi a lacurilor de acumulare a atins niveluri periculoase, iar mii de soldaţi au fost desfăşuraţi în cadrul operaţiunilor de salvare din provincie.

Imaginile distribuite pe reţelele sociale arată navetişti cufundaţi în apă până la piept, în întuneric, şi o staţie de metrou inundată în întregime. Unii pasageri abia reușesc să-și țină capul deasupra apei.

„Apa mi-a ajuns până la piept”, a scris un supravieţuitor pe reţelele sociale. „M-am speriat foarte tare, dar cel mai înfricoşător lucru nu a fost apa, ci scăderea nivelului de aer din vagon”, a adăugat el.

 

Peste 500 de persoane au fost salvate din tunelurile din Zhengzhou, potrivit BBC, care citează surse locale.

Ploile masive din ultimele zile au provocat pagube mari în provincia Henan, iar 200.000 de oameni au fost evacuați.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat miercuri că sunt „pierderi semnificative de vieți omenești și daune materiale”.

În Zhengzhou a plouat în trei zile cât într-un an. De sâmbătă până marţi, o cantitate de 617,1 mm de ploaie a căzut în Zhengzhou, aproape echivalentă cu media anuală, de 640,8 mm.

Nivelul de precipitaţii din cele trei zile este observat doar „o dată la 1.000 de ani”, au spus meteorologii chinezi.

Așa se face că, marți, sistemul de canalizare a fost depășit, iar apa a ajuns în subteran, la metrou.

Oamenii care au fost salvați de la metrou au povestit cum apa a pătruns prin uși, crescând „până la glezne, apoi până la genunchi și în final până la gât”.

„Toți cei care am putut, ne-am urcat pe scaunele metroului”, a scris o femeie pe rețeaua chineză Weibo.

Copiii au fost ridicați pe umeri de către părinți. Pasagerii și-au abandonat bagajele, care ar fi putut să-i tragă în jos.

Un pasager salvat a spus că după jumătate de oră nu se mai putea respira, oxigenul era tot mai puțin.

În centrul orașului Zhengzhou, mai mulți copii au rămas blocați într-o grădiniță, iar autoritățile au declanșat o operațiune de salvare. Presa a difuzat imagini cu copii salvați în căzi de plastic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DNA i-a băgat frica în oase! După 3 luni de tergiversări, Piedone a demolat chioșcurile de la metrou Izvor imediat ce s-a aflat că i-a cerut cotă-parte baronului Rădoi ca să nu le dărâme

Filiera din justiție care l-a scos pe Dragnea din pușcărie. Rolul judecătoarei anti-#Rezist de la Giurgiu, anchetată de DNA după ce l-a eliberat din arest pe Sile Cămătaru

* Semnatara documentului anti-Orban trimis din Cancelaria premierului Cîțu este Mioara Costin, care lucrează la Guvern de 3 luni. Ea l-a înlocuit pe Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică

* Previziuni electorale 2024: Emil Boc câștigă turul 1 la prezidențiale și intră în finală cu candidatul USR-PLUS. PSD se scindează

Un extremist AUR face lista „trădătorilor nenorociți” care o susțin pe Clotilde Armand. Sunt amenințați și „cei din justiție și structurile de stat”

* VIDEO. Roșca Stănescu către PSD-iști: “Hai, ieșiți la drumul mare!“. Eliberarea lui Dragnea le dă curaj borfașilor: se întorc vremurile haiduciei

VIDEO. Un lider AUR l-a vizitat acasă pe Dragnea – „cel mai mare patriot al României, pe care toți vor să-l omoare!”

* Moartea subită a jurnalistului Mihai Dolinschi. A fost găsit „într-un lac de sânge”, la 29 de ani

* Florin Călinescu se desparte de „actualul management” al Pro TV. Renunță și la „Românii au talent”. Continuă doar la Partidul Verzilor, pentru că are de luptat cu „câteva personaje mondiale” și cu „câțiva de pe aici”!

* VIDEO. Bătaie în direct, la TV, între politicieni din Moldova. Fostul adjunct al ministrului de Interne a rămas lat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here