PSD îi cere lui Isărescu un lucru foarte grav: să dea atacul la rezerva Băncii Naționale, pentru a stabiliza leul! Moneda a fost destabilizată de guvern prin „ordonanța lăcomiei”

0
6570
Mugur Isarescu, BNR
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu dă prima veste bună Guvernului Orban

Speriat de prăbușirea leului, PSD a distribuit un clip, în care promovează două mesaje otrăvite:

  1. induce ideea că vinovată de dezastru este Banca Națională, „singura care poate interveni” pentru stabilizarea cursului leu-euro;
  2. sugerează să fie cheltuite rezervele Băncii Naționale (cifrate la 36,8 miliarde de euro) pentru stabilizarea cursului.

Mesajul PSD:

„Cursul valutar nu poate și nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piață liberă. Singura instituție abilitată să administreze «controlat» cursul leu-euro este Banca Națională, care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro, ce îi permit să țină sub control variațiile de curs”.

Vinovată: „ordonanța lăcomiei”

Moneda naţională a înregistrat miercuri a şaptea zi consecutivă de depreciere, la minime istorice. Cursul afişat de Banca Naţională pentru moneda europeană a fost de de 4,7569 lei/euro, o creştere cu 4,27 bani (+0,91%) faţă de cotaţia de marţi, de 4,7142 lei/euro.
Joi, la cele mai mari bănci comerciale din România, euro se vindea şi cu peste 4,85 lei, potrivit News.ro. Astfel, Banca Comercială Română (BCR) vindea euro cu 4,8590 lei, Leumi Bank afişa un curs de 4,8410 lei/euro, BRD vindea un euro cu 4,8290 lei, Banca Transilvania afişa un curs de 4,8050 lei/euro, ING Bank vindea un euro cu 4,8215 lei.

Joi, pe piaţa interbancară, euro a rămas peste nivelul de 4,76 lei.

Deprecierea zilnică a leului față de euro, de la începutul anului a fost provocată de intrarea în vigoare a OUG 114/2018 – așa-zisa „ordonanță a lăcomiei”. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a respins ipoteza atacului speculativ, arătând cu degetul spre „lipsa de credibilitate” provocată de „ordonanța lăcomiei”.

CITIŢI ŞI:

ACUZAȚII GRAVE. Deprecierea leului şi prăbuşirea economiei au fost premeditate de PSD+ALDE! Ce dezastre mai au în program

Povestea ministrului care, beat criță, se chinuia să îngroape două milioane de euro în grădina casei

Andrei, şef de promoţie la Oxford, se întoarce acasă. „Să schimbăm România ca PAŞOPTIŞTII!”

Atac mârlănesc al lui Vosganian la adresa lui Andrei, studentul eminent de la Oxford care vrea să se repatrieze

Andrei, şeful de promoție de la Oxford, îl pune la punct pe „miruitul” Vosganian: „Nu mă intimidați!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here