Patru PENALI în camera secretelor. Dăncilă nu există, deşi subiectul e BUGETUL. De ce?

3
9212

Liviu Dragnea a publicat pe pagina sa de Facebook poza de mai sus, însoţită de următorul mesaj: „Viitorul sună bine. Cu cifrele pe masă”.

Câteva observaţii:

  • După o absenţă de o lună, fără precedent în România după decembrie 1989, liderul PSD a ieşit în sfârşit în public. Dar nu direct, cum obişnuia, în faţa camerelor de luat vederi, ci prin Facebook, o noutate de comunicare. De ce? Nu merită să ne batem capul.
  • De la masa la care el însuşi a anunţat că se discută bugetul pe 2019 (oricum, foarte târziu şi deja în prag de colaps economic) lipseşte ditamai primul responsabil al ţării în materie de buget: prim-ministrul Viorica Vasilica Dăncilă! De ce? Oficial, se vor găsi zeci de răspunsuri (e ocupată, citeşte un discurs în altă parte, dă interviuri despre adopţia băiatului plasat în loja oficială lângă liderii UE, e la un curs de gramatică, la masaj etc.). În realitate, răspunsul e simplu: cei de la masă nu dau doi bani pe Dăncilă. Vâlcov e premierul neoficial. Dăncilă e pe post de paparudă.
  • Este o întâlnire a oamenilor cu dosar penal. Patru din cei şase au avut o implicare mai mică sau mai mare în anchete penale, doi – cercetaţi penal, doi – condamnaţi deja.

Călin Popescu Tăriceanu. În noiembrie anul trecut, DNA a cerut parlamentului să încuviinţeze urmărirea penală a sa în Dosarul Microsoft. Tăriceanu este acuzat de luare de mită în sumă de 800.000 de euro.

Darius Vâlcov. Este deja condamnat deja în primă instanţă la opt ani de închisoare cu executare pentru trei infracţiuni de corupţie. În mod suspect, procesul său trenează, nici până azi neexistând motivaţia sentinţei de condamnare, fără de care procesul nu poate continua.

Daniel Chiţoiu: În 2014, DNA a cerut urmărirea penală a fostului ministru al Finanţelor, acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat în dosarul ASF – Carpatica.

Liviu Dragnea. Condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru furt de voturi la referendum. Condamnat în primă instanţă la trei ani şi sase luni de închisoare cu executare în Dosarul Bombonica (bani deturnaţi de la Direcţia Copilului Teleorman). Urmărit penal în Dosarul TelDrum, în care Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, în noiembrie anul trecut: constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

CITIŢI ŞI:

PSD îi cere lui Isărescu un lucru foarte grav: să dea atacul la rezerva Băncii Naționale, pentru a stabiliza leul! Moneda a fost destabilizată de guvern prin „ordonanța lăcomiei”

ACUZAȚII GRAVE. Deprecierea leului şi prăbuşirea economiei au fost premeditate de PSD+ALDE! Ce dezastre mai au în program

Povestea ministrului care, beat criță, se chinuia să îngroape două milioane de euro în grădina casei

„Nu vă jucați cu focul! Dacă noi, în prima zi de guvernare, vă aruncăm pe toți în puşcărie, prin ordonanță de urgență?!”

Povestea unei șpăgi colosale. Un fost șef al Casei de Sănătate a primit 6,3 milioane de euro, în garajul din București și în contul din Elveția

3 COMENTARII

  1. Nepotul meu,inginer,a participat,recent,la un concurs-l-a luat- pt.angajare într-o instituție publică. Prima etapă,eliminatorie: DOSARUL. Trebuia să ai cazierul curat, lacrimă,altfel se respingea dosarul și nu participai la examenul scris/oral.Chiar dacă erai AS in cunoștințe. Acești PENALI decid soarta românilor,conduc o țară. Nu Venezuela,nu, ci România!!!!!!!!! Mai există speranță în România? Nu!!!

    • Mircius,poate exprimarea nu a fost explicită. Vroiam să spun că,pt.un loc de muncă oarecare, românul de rând are nevoie de cazier curat. In schimb,in cele mai înalte funcții din stat, pușcăriașii,condamnații,infractorii țopăie in voie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here