VIDEO. Scene cu ruși beți pe frontul din Ucraina. „Beau aproape non-stop, peste tot: în cazărmi, când păzesc unitățile, când repară blindatele sau când gătesc”

3
2218

„A doua armată a lumii”, așa cum era considerată cea a Federației Ruse până la declanșarea invaziei în Ucraina, își îneacă tot mai des amarul în alcool din cauza stresului și a pierderilor suferite pe front. Conform unei analize realizate de publicația „Verstka”, ai cărei jurnaliști au vorbit și cu unii militari invadatori, putiniștii beau aproape non-stop în „operațiunea specială”.

Bețiile-maraton au loc chiar în cazarmă, după așa-zisa stingere (culcare) sau în timp ce „denazificatorii” sunt de gardă și „păzesc” unitatea. De asemenea, când repară vehiculele blindate sau când gătesc.

Spre exemplu, instanțele de judecată din regiunile de frontieră aflate în zona de sud și cele din Crimeea anexată au ajuns să se ocupe în fiecare zi de cazurile de abuz de alcool din rândul „pațanilor”.

Informațiile din „Verstka” au fost dezvoltate de site-ul „Realitatea Crimeeei”, care scrie: „Instanțele militare rusești din regiunile limitrofe cu Ucraina judecă în fiecare zi cazuri de ebrietate în armată. Militarii ruși beau aproape non-stop – în cazarmă după stingerea luminii, în timp ce stau de gardă, când repară vehicule sau când gătesc mâncarea. Acest lucru se întâmplă încă de la începuturile invaziei rusești pe scară largă în Ucraina”.

„Militarii ruși au băut întotdeauna, dar înainte o făceau doar în orele libere. Acum au început să bea direct cu armele în mână”

„Verstka”: „Din ianuarie până în iunie 2023, Tribunalul militar al garnizoanei Rostov a examinat cel puțin 48 de cazuri de alcoolism; Tribunalul Militar Crimeea – 38 de cauze; Vladikavkaz – 29 de cauze. Spre comparație, în ianuarie 2022, cu o lună înainte de începerea războiului, au existat doar 4 astfel de cazuri în curtea militară a garnizoanei Crimeea și nici unul la Vladikavkaz”.

Aproape toți ocupanții care s-au prezentat în fața judecătorilor în decursul acestui an au fost trimiși ulterior în centre de arest pentru perioade de la 5 până la 25 de zile, atât cât prevede în prezent legislația rusă.

Aleksandr, un voluntar din batalionul „Bașkir”, le-a dezvăluit reporterilor: „Toată lumea bea, mai ales în unitățile de voluntari. Cu cât sunt mai aproape de linia frontului, cu atât beau mai mult”.

Grăitoare este mărturia pentru „Verstka” depusă de Evgheni, un ofițer rus care a dezertat din armata Moscovei după ce a fost rănit în Ucraina: „Militarii ruși au băut întotdeauna, dar înainte o făceau doar în orele libere. Acum au început să bea direct cu armele în mână. Înainte de război, lucrai de la 8 la 18. După ora 18 te puteai îmbăta până te luau dracii, principalul lucru era să fii la serviciu a doua zi”.

Comandant de batalion putinist: „Iată cum arată luptătorii noștri ciuvași, care-și îndeplinesc sarcinile militare în deplină beție! Ăsta este primul, țineți-l bine!”

Sunt prezentate mai multe cazuri de militari care s-au trezit după gratii pentru consum de vodcă, spirt sau diverse tipuri de droguri. Cele mai elocvente au ajuns, sub formă de filmări, pe rețelele de socializare, strângând zeci de mii de vizualizări pe contul de Twitter al blogger-ului militar Necro Mancer.

În primul caz, 8 sublocotenenți ruși au fost pedepsiți de către superiorii lor înainte de a da raportul în fața comisiei de disciplină a unității din care fac parte. Puși să facă exerciții fizice pentru că s-au îmbătat, aceștia n-au izbutit să execute corect nici măcar cinci genuflexiuni. Asta, deși comandantul le-a tot strigat „Mai tare!” sau „Tovarăși sublocotenenți, nu vă aud deloc, la naiba!”.

În al doilea caz, comandantul unui batalion putinist, Kolia Egorov, cu porecla „Zima” („Iarna”), le-a prezentat compatrioților săi din Republica Ciuvașia ce fel de luptători au trimis în prima linie a „operațiunii speciale” din Ucraina. „Nenorociții” sunt scoși la raport în fața camerei de luat vederi.

Mesajul comandantului „Zima”: „Sunt comandantul celui de-al doilea batalion, Zima. Iată cum arată luptătorii noștri ciuvași, la naiba, care-și îndeplinesc sarcinile militare în deplină beție. Ăsta este primul, țineți-l bine! Iată-l și pe al doilea. Stimați ciuvași (…), eu pentru acești nenorociți nu voi ști să cedez. Dracii ăștia sunt ciuvașii voștri. Sunt Zima, lumea mă știe acolo. Dacă vreți să ne arătați ceva, arătați-ne! (…) Acești ticăloși au un singur scop: să bea. Eu mi-am spus cuvântul”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Nu, Marcel, nu merge să fugi când vine nota de plată! Voi ați creat dezastrul. Voi, PSD și PNL, patronați de Iohannis!”

* Dosarul „10 August”: „găzarii lui Dragnea”, în frunte cu Cucoș, Sindile și Cazan, au fost trimiși în judecată. Dar după 5 ani?! Se așteaptă prescrierea faptelor?!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat mii de infractori, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* CNN: Este cel mai dificil moment al războiului. Aliaţii occidentali primesc actualizări „tot mai sumbre” despre contraofensiva Ucrainei

3 COMENTARII

 1. Aceia sunt oameni obisnuiti imbracati vai mama lor. In fata unei armate profesioniste sunt carne de tun. Este semn ca profesionistii fie au murit, fie au fost scosi din joc. Wagner s-a topil incet si el. Cu asemenea oameni greu castigi un razboi. Cred ca se doreste prelungirea razboiului pentru a duce Rusia in epoca de piatra deliberat.

 2. Va dati seama ce fac nenorocitii aia intr un oras cucerit de rusi? Betivii aia, si nu numai ei, trec prin foc si sabie tot ce misca. Ucid si distrug pe oricine si orice le iasa in cale. La fel ca dupa razboi cind au terorizat tot estul europei cind au ucis si deportat milioane de oameni. Acest popor de ticalosi salbatici, cu arme nucleare, nu au evoluat deloc in ultimii 200 de ani. Si etnicii rusi din Ucraina care ii asteptau cu dragoste nemarginita s au ingrozit cind au vazut cum arata libertatea acestor criminali salbatici. Intr un oras cucerit de rusi ar trebui trimisi toti ce ce inca mai viseaza la evul mediu rusesc.

  • „Ticalosi salbatici cu arme nucleare”
   – cine le-a dat arme nucleare si de ce?

   „La fel ca dupa razboi cind au terorizat tot estul europei”
   – pai nu doar dupa razboi ci si inainte
   – in cazul Romaniei doar
   – Atentatul cu bomba din Parlamentul Romaniei
   – rebeliunea de la Tatar Bunar
   – teroristii bulgari (comitagiii) care actionau in Dobrogea cu sprijin sovietic
   – afacerile de spionaj si sabotaj nenumarate (afacerea Skoda – putin cunoscut in Romania, toata conducerea de la firma Skoda era formata din agenti sovietici)
   – toata miscarea socialista, comunista, sindicalista era plina de agenti sovietici
   – cazurile de tradare si santaj la nivel inalt (cazul Titulescu, implicat inclusiv in musamalizarea afacerii Skoda)

   In Spania sau in Germania lucrurile stateau si mai rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here