VIDEO. Rușii și-au doborât un avion Suhoi 35 pe frontul din sudul Ucrainei. Trupele invadatoare sunt sub o presiune teribilă în zona Verbove-Robotine, pe direcția Tokmak

0
1506
Rușii și-au doborât noaptea trecută, din greșeală, un avion multirol Su-35, cel mai avansat aparat pe care-l au pe câmpul de luptă din Ucraina

Pe frontul din sudul Ucrainei se desfășoară, în acest moment, niște lupte absolut teribile, a căror intensitate cu greu poate fi comparată, în istorie, cu altceva. Presiunea e atât de mare încât, spune un ofițer ucrainean, blindatele nu rezistă în câmp liber mai mult de 10 minute înainte să fie reperate și distruse. Dronele roiesc și nimicesc tot ce mișcă, iar rușii încep să împacheteze și să evacueze Tokmak, oraș-cheie aflat la circa 18 kilometri de front.

Tensiunea insuportabilă în care se află toată lumea determină ambele tabere să comită erori. În noaptea trecută, rușii și-au doborât singuri, din greșeală, un avion de luptă multirol Suhoi Su-35. Informația a fost confirmată deja de un fost pilot rus din aviația de vânătoare. Pilotul aflat la bordul aeronavei doborâte de antiaeriana rusească a murit.

Episodul a avut loc la Tokmak, iar cauza primordială pare să fie teroarea în care trăiesc forțele defensive rusești, după ce ucrainenii au distrus sistematic sistemele antiaeriene în ultimele luni. După primele date, s-ar părea că rușii au folosit un sistem S-300 pentru a-și doborî propriul avion.

Nimeni nu rezistă în câmp deschis mai mult de câteva minute. Toți cei care ies din adăpost sunt uciși sau răniți, relatează surse ucrainene despre bătăliile intense care se dau în acest moment pe frontul Verbove – Robotine. Ambele tabere dispun de un număr uriaș de drone care survolează permanent terenul, transmit în timp real informații și ajută la corectarea tirului de artilerie.

Ucrainenii au folosit primii acest sistem, începând cu luna mai a anului trecut, dar rușii au învățat din mers și acum industria lor – alimentată de echipamente occidentale obținute prin contrabandă și cu ajutorul unor terțe țări ori al unor companii vestice care-și maschează exporturile – produce la rându-i mii de drone pe lună.

Un general ucrainean citat de publicația The Wall Street Journal spune că blindatele rezistă doar câteva minute în câmp deschis. General-maior Vadim Sibițki a relatat: „În prezent, o coloană de tancuri sau o coloană de trupe care avansează poate fi descoperită în decurs de 3 până la 5 minute și lovită în alte 3 minute. Rata de supraviețuire în mișcare nu este mai mare de 10 minute”.

Afirmațiile sunt confirmate indirect de imaginile de pe câmpurile de luptă. Rușii publică filmări din drone cu numeroase vehicule blindate ucrainene risipite pe câmpuri și afirmă că au fost distruse 47 de astfel de mașinării, iar militarii – uciși. Informațiile n-au putut fi confirmate din surse independente, dar e clar că de ambele părți sunt pierderi masive.
Ucrainenii execută de două zile bombardamente nimicitoare, încercând să lărgească spărturile reușite în frontul rusesc. Soarta bătăliei e însă departe de a fi stabilită.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În loc să elimine pensiile speciale, coaliția PSD-PNL a încercat să fure pensiile private ale românilor!

Ministrul Boloș (PNL), pe urmele premierului Ciolacu (PSD): „Măsurile fiscale nu au impact asupra vieţii de zi cu zi a românilor”

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu. Definiția PSD-ismului: o geantă cu bani, o oală cu mâncare, câteva sticle de vin, un baron feudal, o nevastă în Senat, o beizadea în Guvern, o amantă leșinată, un Solomon obraznic, un afacerist de casă, un ginere deputat și unul ucigaș

* Șah-mat în 5 fotografii: ridicolul în care e aruncat Mircea Badea când susține că n-a existat flagrant în „cazul Buzatu”. Partida anti-justiție a sărit deja în apărarea mega-șpăgarului PSD

VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* „Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii? Nu vezi că e numai carne pe masă? Tu nu știi că eu țin post?” Vasalitate feudală în Vaslui: asistenta lui Buzatu îl umilea pe șeful de la Protecție Socială pe județ, transformat în servitor

Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Hemoragie din PNL: deputatul Ben Oni Ardelean – al treilea parlamentar plecat din partid în ultima lună, după senatorii Potecă și Bîca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here