VIDEO. Rusia trimite lunetiști și tancuri în Donbass, să-i provoace pe ucraineni. SUA e gata să-i deconecteze pe ruși de la sistemul bancar internațional dacă invadează Ucraina

1
1484
Echipă de lunetiști ruși în Ucraina. Imaginile au fost publicate de serviciile secrete ucrainene

Rusia desfășoară lunetiști și unități de tancuri în Donbass – zona ocupată de separatiști –, încercând să atragă armata ucraineană într-un conflict care să justifice o invazie, acuză Guvernul de la Kiev. Criza din Ucraina continuă să escaladeze, existând informații certe, confirmate la nivel oficial de NATO, că regimul lui Putin plănuiește o ofensivă de proporții împotriva statului vecin. În acest caz, spun specialiștii, Statele Unite sunt pregătite pentru „opțiunea nucleară”: decuplarea Rusiei de la sistemul bancar internațional.

Conform planurilor rusești obținute de serviciile secrete și publicate zilele trecute de presa internațională, Guvernul de la Moscova e pregătit ca, în ianuarie, să declanșeze o invazie din mai multe direcții, în trei etape, prin care să ocupe două treimi din Ucraina, inclusiv Kievul.

La acțiune ar urma să participe circa 175.000 de soldați ruși, după ce, în prealabil, un bombardament puternic, inclusiv cu rachete balistice, va fi scos din luptă capacitățile de apărare ale Ucrainei. E vorba despre un război-fulger care ar urma să se încheie în maximum 7-10 zile, conform planurilor.

Nu e clar dacă Putin a semnat deja directiva privind atacul asupra Ucrainei

Nu este clar dacă Putin s-a hotărât definitiv și și-a pus deja semnătura pe directiva privind atacul, sau încă mai există șanse de a stopa această acțiune. Cert este că ofensiva este pricinuită de intenția Ucrainei de a adera la NATO și de pretenția Rusiei de a revendica spațiul ex-sovietic ca sferă proprie de influență.

Ministrul Apărării din Ucraina, Alexei Reznikov, a menționat, într-un comunicat preluat de Reuters: „Inamicul a mărit numărul echipelor de lunetiști, gata pregătite să provoace pierderi în rândul forțelor noastre, să distrugă dispozitivele de supraveghere video și să ne provoace astfel pentru a răspunde cu foc împotriva lor“.

În cursul zilei de marți e programată o discuție video între Joe Biden, președintele SUA, și Vladimir Putin, dictatorul Rusiei. Biden a transmis deja că SUA nu acceptă nicio „linie roșie” impusă de Rusia în privința drepturilor altor state suverane, precum Ucraina, de a-și face propria politică externă și de a adera la ce structuri internaționale doresc acestea. SUA refuză acest joc al sferelor de influență, a avertizat Biden.

SUA pot băga rapid în faliment Rusia prin decuplarea de la sistemul internațional de plăți. La rândul lor, rușii pot devasta Europa tăind de tot livrările de gaze

Americanii sunt pregătiți, în cazul unei invazii a Rusiei în Ucraina, să ia mai multe măsuri, dar printre acestea nu se numără intervenția militară directă. SUA vor trimite trupe suplimentare în țările NATO vecine cu Rusia, vor alimenta Ucraina cu armament și alte produse și vor impune sancțiuni suplimentare Moscovei.

Printre acestea din urmă se numără și așa-zisa „opțiune nucleară” din punct de vedere economic: decuplarea Rusiei de la sistemul de plăți internaționale SWIFT, folosit de sistemul bancar mondial, scrie Reuters.

Această măsură ar impacta direct băncile rusești și ar face imposibilă convertirea rublelor în dolari sau alte valute externe. Ar fi o lovitură devastatoare pentru economia Rusiei, care poate intra rapid în colaps.

Însă situația este deosebit de complicată, pentru că rușii au, la rândul lor, arma gazelor naturale, pe care au folosit-o deja pentru a arunca Europa într-o profundă criză energetică. Dacă Rusia taie livrarea de gaze către continent în plină iarnă, pentru europeni va fi o tragedie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bomba cu ceas pusă de Firea sub București: de la 1 martie, PUZ-urile criminale emise de fosta primăriță vor permite blocuri de 30 de etaje pe spațiile verzi

Influent ziar elvețian despre Kovesi: „Această femeie hotărâtă a condus DNA până a fost alungată de post-comuniștii aflați la putere”

Dragnea s-a despărțit de „nepoțica” Irina, dar a rămas cu feciorelnicul Codrin. Lacheul ar fi lucrat pe partea de gelozie

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here