„Gherila internetului” l-a împins pe un celebru medic pediatru la o decizie dureroasă. Reacții impresionante ale altor medici

0
3708
Dr. Mihai Craiu

Celebrul medic pediatru Mihai Craiu a anunţat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii. Decizia a fost luată după ce doctorul a primit mai multe atacuri în mediul online.

Dr.  Mihai Craiu este medic primar cu specializarea pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde timp de patru ani a încercat să ofere, gratuit și voluntar, cunoştinţe medicale părinţilor.

Dezamăgit de comentariile unora care incită la ură şi la violenţă, medicul a anunţat pe Facebook că întrerupe activitatea la Spitalul Virtual pentru Copii.

Dr. Craiu a făcut anunțul chiar pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Anunțul medicului Mihai Craiu

„Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc niciun fel de beneficii, în România.

Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…

Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât «producțiile» suburbane.

Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg.

Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. În afară de ură și frustrare, nu există nicio altă consecință care să se repete iar și iar…

Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții.

Cam asta a fost.”

Dr. Gabriel Diaconu: „… să-ți spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că știe unde stai, că-ți face și-ți drege, ție și copiilor tăi”

O reacție rapidă a venit din partea unui alt medic cunoscut, psihiatrul Gabriel Diaconu.

„Un lucru deosebit de grav s-a petrecut în mediul online. După atacuri repetate și o injustă hărțuire, probabil cel mai luminos dintre noi, cei care ne-am asumat educarea oamenilor în pandemia de Covid, doctorul Craiu Mihai, a anunțat că întrerupe proiectul lui de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii.

Spitalul Virtual de Copii este un proiect care a primit acolade atât național, cât și internațional, o idee unică în peisajul medical românesc.

Harul și dăruirea lui Craiu au făcut ca, într-o perioadă în care nimeni nu se mai ocupă de răspândirea informațiilor de bună calitate de la profesionist către părinți, o seamă de subiecte cruciale pentru sănătatea copilului să fie repuse în claritate. Fără vreun sprijin, fără altceva decât propria-i dăruire, Mihai a ajuns – la propriu – în casele a milioane de români. Și e foarte posibil că, prin asta, a salvat sute de vieți, îndeosebi ale celora cu acces greu la servicii medicale de calitate.

Nu avem voie să întoarcem privirea de la asta.

Toți știm, și am aflat, cum e să fii atacat. Cum e, după un text publicat sau o opinie public afirmată, să primești mesaje de intimidare, de amenințare. Știm cum e să-ți spună cineva de pe un cont fals că te taie, te omoară, că știe unde stai, că-ți face și-ți drege, ție și copiilor tăi.

E un subiect dureros. Discutând cu colegi de-ai mei de egală statură, am aflat că și ei sunt țintă, și lor le-au fost vandalizate mașinile, și lor le-a fost invadată viața privată. E o formă de violență concertată, parte a războiului hibrid în care luptăm.

Spitalul Virtual este consumator de timp și de nervi. Asta e clar.

La fel de bine, însă, munca neîntreruptă a doctorului Craiu trebuie și merită continuată. Altfel, pasul înapoi va lăsa un gol dureros, pe care nu văd pe nimeni altcineva, prea curând, să-l umple de altă manieră.

Astfel că, indiferent de unde am fi, și ați fi, vreau să-i trimiteți un gând bun și un mesaj de încurajare lui Mihai. Da, există ticăloși. Dar există și oameni care îl admiră, îl aplaudă și sunt de partea lui.”

Dr. Vasi Rădulescu: „Mă lupt cu morile de vânt, nebunii, periculoșii, ignoranții fără cale de reparare”

O altă reacție remarcabilă a venit de la dr. Vasi Rădulescu.

„Îl înțeleg perfect pe Craiu Mihai. Am momente în care obosesc teribil și simt că mă lupt cu morile de vânt, nebunii, periculoșii, ignoranții fără cale de reparare.

De-a lungul anilor am primit mii de insulte, amenințări din parte unora care n-au făcut decât umbră pământului, dar lejeritatea internetului le permite absolut orice.

Îți trebuie nervi de oțel să reziști, să nu te consumi, să mergi mai departe.

Eu NU mă opresc însă cu nimic. Poate și pentru că sunt mai tânăr.

Iar dacă Mihai Craiu are nevoie de ajutor cu Spitalul Virtual pentru Copii, sunt aici. Un astfel de proiect merită să persevereze.

P. S. Mesajul este de la o doamnă căreia îi e milă de mine că promovez «injecțiile». Milă mi-e mie, că ăștia umplu spitalele și mor…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* VIDEO. Analiza discursului lui Klaus Iohannis de Ziua Națională: ipocrizie, cinism, minciuni, lipsă de responsabilitate

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

„Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* SERIAL (10). Bătrânul KGB-ist și tânărul KGB-ist

* Bănicioiu, ex-ministru PSD, inculpat de DNA pentru luare de mită: 3 milioane de lei ca să țină în funcție șefi de spitale conectați la Mafie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here