Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

4
12718

Celebra publicație germană „Bild” a dezvăluit sâmbătă „planul complet” al dictatorului Vladimir Putin privind invazia Ucrainei: două treimi din patria lui Taraș Șevcenko, inclusiv capitala Kiev!

Jurnaliștii de la „Bild” citează surse din cadrul NATO, dar și din sfera unor servicii secrete. Conform acestora, în cazul unui ordin venit de la Vladimir Putin (fost ofițer KGB), armata rusă va lansa „un atac simultan din nordul Crimeei și prin teritoriile separatiste din est și nord”.

Acest asalt va avea loc cel mai probabil spre sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, dacă Ucraina și NATO nu răspund solicitărilor lui Putin de a nu apropia alianța nord-atlantică de granițele Rusiei.

Ziaristii.com vă prezintă planul invaziei rusești asupra Ucrainei, așa cum este dezvăluit, cu lux de amănunte, de prestigiosul „Bild” și preluat de cel mai popular ziar din Ucraina, „Ukrainskaia Pravda”.

Faza 1 – Sud: „Putin va crea un coridor din Rusia până la granița NATO cu România”

Tăierea proviziilor. Federația Rusă intenționează să cucerească sudul Ucrainei cu un scop cât se poate de precis. „Pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și pentru a «tăia» Ucraina de la mare și, prin urmare, de la aprovizionare”, a ținut să precizeze un ofițer de securitate pentru „Bild”.

Nave de asalt tip amfibie. Un alt ofițer, care a dorit să-și păstreze anonimatul, dezvăluie, pentru aceeași publicație, că rușii vor folosi în regiune, printre altele, și nave de asalt tip amfibie de la Marea Baltică „pentru a transporta tancuri și trupe din Crimeea în regiunea Odesa”.

Înconjurarea Odesei până spre Transnistria. Un alt militar de rang înalt a clarificat că planurile rusești prevăd o operațiune amfibie „la est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo”. Trupele ruse „vor înainta spre nord-est de oraș, apoi vor face stânga și vor înainta spre Transnistria”. Astfel ar înconjura Odesa.

Bombardamente în regiunea Herson. În regiunea Herson, de-a lungul râului Nipru, se vor desfășura „operațiuni aeriene ale forțelor speciale”, care vor bloca podurile peste cel mai important râu al țării și vor întrerupe astfel aprovizionarea. În același timp, din Crimeea se vor desfășura focuri de artilerie asupra pozițiilor puternice ucrainene, care ar trebui să comunice cu restul trupelor ucrainene.

Tancuri spre Zaporoje. Unitățile de tancuri rusești, cu sprijinul marinei și al aviației, se vor deplasa spre vest din Donbasul ocupat, apoi se vor despărți, avansând spre în Zaporoje (un important centru militar din sudul Ucrainei) și spre Crimeea. „Dacă vor reuși acest lucru, întregul sud al Ucrainei va fi sub control rusesc, iar Putin va crea un coridor din Rusia până la granița NATO cu România”, scrie ziarul „Bild”.

Faza 2 – Nord-Est: Putin aruncă în război chiar și rachete balistice!

Înaintare spre Dniepr și Poltava. În paralel cu prima fază a războiului, aviația și rachetele balistice ale lui Putin plănuiesc să slăbească capacitățile militare ale Ucrainei în întreaga țară. Dacă Kremlinul consideră că au fost îndeplinite toate condițiile pentru acest atac, unitățile blindate rusești pot trece granița în regiunile Lugansk și Harkov pentru a avansa spre marile orașe Dniepr și Poltava.

Fără gaz și electricitate. „În primul rând, ei vor înconjura orașe și vor întrerupe electricitatea, gazul și alimentele. În câteva săptămâni, rușii se pot glorifica în salvatori ai civililor, vor invada orașele capitulante și vor salva populația ucraineană de foame sau moarte”, explică pentru „Bild” unui dintre ofițeri.

Faza 3 – Kiev: Cum va fi cucerită Capitala Ucrainei

Atacul din nord. În cea de-a treia etapă, armata rusă va ataca Kievul din nord. Surse din NATO nu sunt sigure dacă regimul Lukașenko va participa la acest război. Dacă Belarus se va alătura asaltului sau își va pune teritoriul la dispoziție, Rusia ar putea încercui Kievul dinspre nord-est și nord-vest. Ulterior, trupele ruse „vor avansa aproximativ până la linia Korosten-Uman, pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei. Atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului, și deci a Ucrainei, sub presiunea Occidentului”. Ca urmare a unui astfel de plan maximal, Rusia ar putea ocupa aproximativ două treimi din teritoriul actual al Ucrainei.

Armata ucraineană se va retrage spre Vest. „Ucrainenii vor lupta, dar nu vor putea rezista unui atac major rusesc”, a declarat un înalt oficial pentru „Bild”. Potrivit acestuia, forțele armate de la Kiev se vor retrage în vestul țării, „dacă nu vor fi complet distruse”.

Apărare posibilă doar cu rachete antinavă Harpoon și rachete antiaeriene Wetern Patriot. Un alt ofițer a declarat publicației germane că rachetele antitanc americane Javelin nu vor fi suficiente pentru a face față tancurilor rusești, iar dronele turcești Bayraktar ar fi o pradă ușoară pentru avioanele de război trimise de Putin. Potrivit acestuia, Ucraina va avea nevoie de rachete antiaeriene Western Patriot și rachete antinavă Harpoon pentru a apăra Ucraina. „Aliații regândesc în prezent furnizarea de arme către Ucraina. Dar această decizie nu poate veni de la NATO, ci doar de la membrii săi suverani”, a declarat pentru „Bild” un ofițer de securitate occidental.

General de brigadă: „Va fi cel mai mare atac asupra Ucrainei”

Anterior planului publicat de „Bild”, două ziare americane au relatat despre transferul trupelor rusești la granița cu Ucraina. „Washington Post” a scris, pe 31 octombrie, despre concentrarea trupelor, iar Politico.eu a publicat o fotografie pe 1 noiembrie pentru a susține acest lucru.

Pe 11 noiembrie, agenția Bloomberg a scris că Statele Unite și-au informat aliații din Uniunea Europeană că Rusia ar putea plănui o invazie a Ucrainei, având în vedere escaladarea tensiunilor legate de migranți și problemele aprovizionării cu energie.

Șeful Direcției Principale de Informații Ucrainene, generalul de brigadă Kirilo Budanov, a declarat că Federația Rusă se pregătește pentru cel mai mare atac asupra Ucrainei până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Serviciile de informații americane au descoperit că puterea de la Kremlin plănuiește o ofensivă asupra Ucrainei pe mai multe fronturi la începutul anului viitor, cu participarea a 175.000 de militari, a informat „Washington Post”.

În tot acest timp, Rusia a negat planurile ofensive de care este acuzată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Șoșocă italian” a ajuns la spital în stare gravă, infectat cu Covid. De la „No Vax” la „Vaccinați-vă!”

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* SERIAL (11). Silviu Brucan, agentul de pe axa Est-Vest

* Bănicioiu, ex-ministru PSD, inculpat de DNA pentru luare de mită: 3 milioane de lei ca să țină în funcție șefi de spitale conectați la Mafie

4 COMENTARII

    • Cand tragi astfel de concluzii,ca si cum ai fi expert in geopolitica,mai trebuie sa le si explici…asa ar fi normal,cu modestie,altfel faci doar pe interesantul,nu crezi?Mai ales ca ai si un nume super caraghios,luat din schitele lui Caragiale,nu prea te poate lua lumea in serios…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here