marți, aprilie 16, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Revoltat de uciderea lui Navalnîi, un elev rus din clasa a...

VIDEO. Revoltat de uciderea lui Navalnîi, un elev rus din clasa a 9-a a incendiat un sediu al partidului lui Putin

-

Un elev rus de clasa a 9-a, Vladimir C., incendiază furios un sediu local al Partidului Rusia Unită din regiunea Moscova, ca răzbunare pentru lichidarea opozantului Aleksei Navalnîi. Adolescentul folosește trei cocktailuri Molotov, aruncându-le spre clădirea amplasată pe strada Tsiolkovski din orașul Dolgoprudnîi.

Atacul asupra sediului partidului lui Putin s-a produs în seara zilei de 16 februarie 2024.

Conform informațiilor furnizate de canalul de Telegram „Baza” (pro-Kremlin), Centrul de Combatere a Extremismului din Federația Rusă l-a reținut ulterior pe minor și a deschis pe numele său un dosar penal pentru „huliganism”.

„Baza” (Telegram): „Sala de recepție din Dolgoprudnîi a fost incendiată în seara zilei de 16 februarie. O persoană necunoscută s-a apropiat de clădirea de pe strada Tsiolkovski și a aruncat un cocktail Molotov în direcția siglei partidului. După cum se indică în comunicatul de presă al «Rusiei Unite», bărbatul necunoscut cu mască și-a explicat acțiunea ca răzbunare pentru moartea lui Aleksei Navalnîi”.

- Advertisement -

„Bărbatul necunoscut” s-a dovedit a fi un elev al centrului de învățământ „Cheia de Aur” (fondat în 2003) din orașul Himki, situat și el tot în regiunea Moscova, la 13 kilometri de Dolgoprudnîi.

Elevul a ajuns în arest după patru zile de la săvârșirea infracțiunii de „huliganism”. Filiala locală a Partidului Rusia Unită a fost nemulțumită de încadrarea faptei, spunând că elevul ar trebui să fie judecat pentru „terorism”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: 

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -