luni, aprilie 15, 2024
AcasăNewsNicușor Dan e favorit la alegerile pentru București până și în sondajele...

Nicușor Dan e favorit la alegerile pentru București până și în sondajele PSD! Primarul e cotat cu 36%, iar Firea – cu 33%. Burduja are 8%

-

Creșterea de popularitate a lui Nicușor Dan în rândurile bucureștenilor e atât de evidentă, încât până și institutele sociologice apropiate de PSD nu mai au încotro și sunt nevoite să recunoască ierarhia reală. Un sondaj făcut de CURS îl plasează pe primul loc pe Nicușor Dan, cu 36% din intențiile de vot, în timp ce Gabriela Firea are 33%, iar Sebastian Burduja – 8%.

CURS este un institut controlat de Iosif Buble, soțul deputatei PSD-iste Diana Tușa și patronul site-ului pro-PSD „Știri pe Surse“. În general, sondajele date de acest institut favorizează PSD-ul, deci e de așteptat ca, în realitate, diferența dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea să fie chiar mai mare decât cea anunțată. Sondajul a fost făcut în perioada 9-23 februarie.

La întrebarea pe cine ar vota dacă ar avea loc alegerile duminica viitoare, bucureștenii care s-au hotărât au răspuns astfel:

 • Nicușor Dan (independent, susținut de USR-PMP-Forța Dreptei) – 36%
 • Gabriela Firea (PSD) – 33%
 • Cristian Popescu Piedone (PPUSL / Dan Voiculescu) – 10%
 • Sebastian Burduja (PNL) – 8%
 • Mihai Enache (AUR) – 8%
 • Diana Șoșoacă (SOS) – 5%.

Potrivit CURS, doar 50% dintre cei întrebați au spus că vor vota sigur și știu pentru cine vor opta. Ceilalți 50% ar fi nehotărâți sau nu vor vota.

- Advertisement -

În ceea ce privește partidele, CURS dă mare câștigător PSD-ul. Conform sondajului:

 • PSD – 34%
 • Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) – 23%
 • PNL – 16%
 • AUR – 13%
 • SOS – 6%
 • PPUSL (Dan Voiculescu) – 6%
 • Alții – 3%.

Acest din urmă sondaj ridică mari semne de întrebare. În primul rând, e greu de crezut că PSD are peste o treime din voturile bucureștenilor (mai mult chiar decât ia Gabriela Firea). În al doilea rând, PNL, care e în picaj, e cotat cu un neverosimil 16%. În al treilea rând, apare iar peste pragul electoral de 5% partidul-fantomă al oligarhului Dan Voiculescu, cel care în realitate este mereu în marja de eroare.

Spre exemplu, la ultimele alegeri – cele din septembrie 2020 –, oamenii lui Voiculescu, de la PPUSL, au luat fix 6.165 de voturi, adică 0,94% din total.

- Advertisement -

Acum, Iosif Buble și „specialiștii” săi de la CURS vor să convingă publicul că partidul oligarhului a crescut spectaculos în popularitate și va fi votat consistent de bucureșteni. Iosif Buble a fost angajat la Antena 3, unde continuă să fie invitat cu regularitate. El este soțul deputatei Diana Tușa (PSD).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI: 

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Aseara, la B1, l-am vazut pe candidatul Piedone in mare verva, incurajat discret de moderator. Ar fi o rusine ca acesta sa conduca capitala.
  In partea a doua a emisiunii – doi galagiosi si mincinosi activisti de la PSD si PNL, in comparatie cu care reprezentantul AUR parea un domn. L-au atacat pe Nicusor Dan si, conform punctajului, au dat toate relele in vina USR, acoperind cu galagie toate argumentele inteligentei si documentatei reprezentante a USR, Oana Toiu.
  Totul, cu evidenta complicitatea lui Dan Bucura care, in contrast cu moderatorii foarte corecti pe care ii are postul B1, calca pe urmele lui Manastire.

  Nu locuiesc in capitala, dar capitala ne repreznta pe toti romanii si ar fi nu doar umilitor, dar nesanatos sa fie condusa de un corupt sau de o marioneta a unor grupuri mafiote, puse pe furat.
  Sa dea Domnul ca bucurestenii sa fie mai destepti decat cred televiiziunle si ca Nicusor Dan va fi reales.

 2. Votați-o pe Fierea că-i pe drojdie 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 3. Apropo, banditul bolsevic buzat participă și el la alegeri ? Ce dacă a furat, maică ? A furat de la Stat nu de la om … 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -