sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Infanterist ucrainean după prima zi a contraofensivei din Herson: „Am atacat...

VIDEO. Infanterist ucrainean după prima zi a contraofensivei din Herson: „Am atacat cu tancuri peste un câmp minat, în formație de luptă. A fost dur, dar le-am tras un șut zdravăn. Vom  învinge! Slavă Ucrainei!”

-

Printre nenumăratele informații despre asalturile lansate luni de ucraineni în zona Herson a apărut, luni seara, și relatarea video a unuia dintre infanteriștii care au participat la atac. Din motive evidente, acesta n-a indicat nume de localități și de persoane, dar a menționat că asaltul a fost unul reușit, în ciuda faptului că trupele ucrainene au fost nevoite să înainteze peste un câmp minat, sub atacul dronelor rusești.

Soldatul menționează că singura problemă majoră a unității sale a fost lipsa unor comandanți bine pregătiți, ceea ce a dus la o coordonare defectuoasă a acțiunii. El mai povestește cum dronele rusești au apărut cam la o jumătate de oră după începerea atacului, când ucrainenii ajunseseră deja la mijlocul câmpului, iar câteva încărcături explozive au căzut foarte aproape de el.

Ceea ce frapează este determinarea și optimismul cu care militarul ucrainean relatează totul. Este un contrast evident cu filmările care ajung publice din tabăra inamică, unde rușii sunt supărați, deprimați și se gândesc cum să facă să plece mai repede acasă.

Ucraineanul spune că, în ciuda pericolului și a problemelor, trebuie să-și elibereze țara și că asta e tot ce contează.

„Partea proastă este că n-am avut buni comandanți, n-am avut o bună coordonare, a fost singura noastră problemă serioasă. Dar e OK, trebuie să eliberăm Ucraina noastră, așa că totul va fi bine!“

- Advertisement -

„Deci, prieteni, am lansat un asalt, acum sunt într-un punct fortificat, asaltul a fost în stilul operațiunii de asalt de la Rzhev, nu voi intra în detalii, dar, pe scurt, am atacat cu tancuri peste un câmp, în formație de luptă. Împreună am luat cu asalt pozițiile lor (ale rușilor – n. red.).

Am suferit o ușoară contuzie, niște rahat (dispozitive explozive – n. red.) a fost aruncat dintr-o dronă. După startul atacului și până când am ajuns la mijlocul câmpului a trecut cam o jumătate de oră. În această jumătate de oră, acolo ajunseseră deja dronele lor, cu încărcături explozive.

- Advertisement -

Fiecare a aruncat 3-4 încărcături. Una dintre ele a căzut la vreo 3 metri de mine, alta la cam 5 metri distanță, din fericire nu m-au lovit, dar mi-au provocat niște contuzii. Camarazii au fost șocați să vadă că sunt intact.

Apoi tancurile au început să tragă, artileria, mortierele, una peste alta a fost dur, dar… Dar ai noștri le-au tras un șut zdravăn.

Partea proastă este că n-am avut buni comandanți, n-am avut o bună coordonare, a fost singura noastră problemă serioasă.

O altă problemă a fost că am fost nevoiți să asaltăm pozițiile inamice printr-un câmp minat, în stilul filmului «Batalionul disciplinar».

Dar e OK, trebuie să eliberăm Ucraina noastră, așa că totul va fi bine, vom învinge. Slavă Ucrainei!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

* „Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Cu cine joacă FCSB și CFR Cluj în grupele Conference League: West Ham United, Anderlecht, Slavia Praga, plus danezi, turci și kosovari

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -