VIDEO. Putin, certat de o femeie că are salariul prea mare. Ea câștigă 157 de euro, președintele 11.000

0
1567
Vladimir Putin, Sankt Petersburg
Vladimir Putin, certat de o femeie din Sankt Petersburg pentru că are salariul prea mare - Foto: Twitter/Captură

Punere în scenă sau nu, Vladimir Putin se confruntă cu tot mai multe cazuri de nemulțumire populară în Rusia. Acesta a fost criticat de o femeie din Sankt Petersburg pentru că are un salariu prea mare, ea plângându-se că-i este imposibil să trăiască având venituri de doar 157 de euro pe lună, 750 de lei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost luat la întrebări miercuri în legătură cu salariul său de o locuitoare din Sankt Petersburg, oraşul său natal, într-un moment în care Rusia încearcă să-şi revigoreze economia anemică, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

O femeie care afirmă că suferă de un handicap şi are un edem cerebral l-a interpelat pe liderul de la Kremlin la finalul unei ceremonii comemorative în fosta capitală imperială rusă şi l-a întrebat, dacă este posibil, după părerea lui, să trăieşti în Rusia dintr-un venit lunar de 10.800 de ruble (în jur de 157 de euro).

„Cred că este foarte dificil”, a afirmat Putin, al cărui salariu lunar depăşeşte 770.000 de ruble (11.215 euro), potrivit informaţiilor oficiale.

Venitul minim vital, respectiv suma considerată indispensabilă de autorităţi, este în prezent de circa 11.300 de ruble (164 de euro) pentru Sankt Petersburg.

„Salariul dvs. atinge probabil 800.000 de ruble”, a spus femeia, întrebându-l pe preşedinte despre nivelul chiriilor, cumpărăturile zilnice sau preţuri, insinuând practic că şeful statului este străin de problemele cu care se confruntă persoanele defavorizate.

„Preşedintele nu are salariul cel mai mare din ţară”, a replicat Putin, înainte de a reaminti că pe viitor urmează să fie aplicate o serie de măsuri care vizează creşterea alocaţiilor sociale şi ameliorarea nivelului de viaţă al ruşilor.

„Statul face tot ce este în măsură să facă”, a dat asigurări preşedintele rus.

Vladimir Putin a surprins în ianuarie propunând o reformă constituţională care a fost însoţită de demisia guvernului şi de desemnarea unui nou prim-ministru, Mihail Mişustin.

Ultimul s-a angajat, la momentul nominalizării, ca ruşii să beneficieze de „schimbări reale în mai bine” şi asta în condiţiile în care economia rusă întâmpină dificultăţi în a se redresa de la începutul crizei în 2014, provocată de sancţiunile economice occidentale şi de căderea preţului petrolului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Chirică, primarul Iașiului, anunță că se face liberal. PNL tace, dar apar turbulențe în rândul electoratului anti PSD

* OPINIE. De ce blochează PSD formarea unui nou Guvern Orban, iar Ciolacu spune că nu vor fi anticipate?

* Blestemul Diamond Princess. Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră, infestat cu coronavirus

* Mizerie PSD-istă la Ministerul de Externe. 111 diplomați au fost promovați cu pile de partid

* VIDEO. A cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Intervenția a durat 4 ore și a fost un succes

* Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori necalificați!

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare, într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here