Mizerie PSD-istă la Ministerul de Externe. 111 diplomați au fost promovați cu pile de partid

0
2547
Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu a vorbit la audierile din parlament despre corupția din Ministerul de Externe

Bogdan Aurescu, la audierile din comisia parlamentară pentru validarea propunerii de Ministru de Externe, a dezvăluit cât de mare a fost presiunea politică asupra acestei instituții.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că în minister angajările și promovările se fac numai pe bază de pile. La cea mai recentă promovare din 2019, la nivelul MAE, 111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea unor criterii minime de transparenţă, a declarat Parlament ministrul propus la Externe, Bogdan Aurescu.

„Auditul pe care l-am declanşat la începutul mandatului meu, care s-a finalizat în perioada foarte recentă, a remarcat chestiuni destul de ciudate în legătură cu promovarea în grade diplomatice. De la ultima promovare, 113 diplomaţi au fost promovaţi pe procedura legată de parcurgerea stagiilor de grad, în timp ce 111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea unor criterii minime de transparenţă. Aceste chestiuni au creat o nemulţumire puternică în rândul diplomaţilor şi celorlalte categorii de personal şi cu siguranţă trebuie să fie remediat acest aspect. Este nevoie de o planificare mai bună a carierei diplomatice”, a declarat Aurescu, citat de Agerpres.ro.

Bogdan Aurescu l-a înlocuit pe Teodor Meleșcanu la conducerea Ministerului de Externe în la începutul lunii noiembrie 2019. Acesta sugerează că în interiorul instituției sunt tensiuni între diplomați din cauza corupție și presiunilor făcute de PSD.

Acesta a anunțat că încearcă să profesionalizeze ministerul, iar la 31 august acest an detașările din mediul privat vor înceta. E vorba de stoparea hemoragiei de „consuli onorofici”, adică sinecuri de partid prin care tot felul de pile au împânzit lumea ca să taie frunze la câini pe bani publici.

Aurescu a sugerat la audieri că vom avea o diplomație slabă atâta vreme cât corupția politică va rămâne la un nivel ridicat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. A cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Intervenția a durat 4 ore și a fost un succes

* Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori necalificați!

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare, într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

* Barurile și cafenelele mai pline cu elevi ca sălile de clasă. Chiulul, fenomen de masă în România

* Irina Rimes, aleasă ambasadoare Brâncuși pentru că „e un artist profund”. Scandal în parlament pe această temă

* Război în Ucraina. Separatiștii ruși, asalt cu mitraliere și tancuri pentru a compromite procesul de pace

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here