Nepotul unui lider stalinist, combinat cu interlopii lui Dragnea și cu fiul lui Năstase, candidează la Primăria Constanța

2
3184
Horia Constantinescu
După ce a fost dat afară de Orban, nașul lui Andrei Năstase candidează la Primăria Constanța

Horia Constantinescu, nepotul liderului stalinist Miron Constantinescu și nașul de cununie a fiului lui Andrei Năstase, a anunțat că va candida la Primăria Constanța. Constantinescu a fost șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în Guvernul Dăncilă, fiind un apropiat al lui Dragnea.

Constantinescu a fost dat afară de Ludovic Orban imediat după ce a devenit premier, dar a rămas șeful Comisariatului Județean Constanța pentru Protecția Consumatorilor. Constantinescu se află într-un vădit conflict de interese, el fiind asociat cu mai mulți patroni de cluburi și restaurante din București și Constanța.

În acest moment, nu se știe dacă va candida independent sau susținut de un partid politic, dar, după mandatele lui Radu Mazăre, un blestem mai mare pe capul orașului Constanța nimeni nu ar fi putut inventa.

Horia Constantinescu este nepotul unui sinistru lider comunist, Miron Constantinescu (1917-1974), una dintre cozile de topor cu care ocupantul sovietic a distrus România și elitele sale. După în 1944, el a fost directorul ziarului „Scînteia”, prin care făcea o propagandă criminală. În 1974, când a murit, Miron Constantinescu era președintele Marii Adunări Naționale.

Un personaj dubios

Într-un interviu pentru Info Sud-Est, în 2017, Horia Constantinescu s-a prezentat ca un individ cu apucături ciudate și cu legături interlope, devenit milionar în euro și asociat cu foști lideri PSD pe care-i admiră: Adrian Năstase și Liviu Dragnea.

A fost copil al nomenclaturii. S-a născut pe strada Gogol, în casa în care, 30 de ani mai târziu, avea să se mute fostul președinte Traian Băsescu.

Se laudă că a făcut bani din camătă și din escrocherii. Este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase. Nașul și finul dețin împreună terasa de fițe „Bonton” din Parcul Herăstrău.

A fost botezat la 33 de ani, are doi copii din două relații diferite și două firme în Panama, paradis fiscal care atrage mulți escroci.

Din gândirea unui capitalist roșu – Horia Constantinescu

 • „La decesul bunicului meu, toate țările din blocul comunist au ținut doliu național trei zile. A fost un om care a crezut foarte tare în ideolodia comunistă.”
 • „M-am golănit destul de repede, am petrecut perioada tinereții în mai multe instituții de învățământ, am fost bătăușul școlii. Primul 7 la purtare l-am avut în clasa a IV-a. De nebun. M-a dat afară într-a VII-a. După Revoluție, într-a XI-a, pentru că am stropit o profesoară cu apă și pentru că l-am bătut pe unul din Lazăr puțin cam tare, m-au lăsat singurul repetent la purtare din ultimii 75 de ani din învățământul românesc. Am avut media 5 la purtare.”
 • „După ce m-au dat afară, am plecat în Italia, să văd cum e viața acolo.M-am întors după ce am venit cu italienii aici și i-am dus să vâneze în Deltă.”
 • „Primii bani pe care i-am câștigat n-au legătură cu primul meu job. Am fost unul dintre haiducii Bucureștiului. Am fost bătăuș de cartier la vârsta la care alții jucau elasticul. Primii bani i-am făcut cum se făceau, mai cu bișniță, mai cu camătă, mai cu stânga, mai cu dreapta…”
 • „Prima oară am muncit pentru Gheorghe Costraș, zis Duțu, care a fost fiul adoptiv al unui alt mare comunist, Chivu Stoica.  A fost primul importator al Procter&Gamble în România, în anul 1993. Și domnul acesta, ținând foarte mult la mine, mi-a dat zona Constanța-Tulcea-Călărași. Distribuiam Ariel, Pampers, toate alea, și așa am ajuns la 17-18 ani în Constanța. Când au descoperit oamenii Ariel și Pampers, vindeam cu tirurile. Și aveam comision 5%, iar după aceea ne-a scăzut la 3% din vânzări, pentru că ajunseserăm la niște sume enorme. Ajunsesem la 19-20 de ani cu niște sume de bani… nu știam ce să fac cu ei. De fapt… i-am făcut praf.”
 • „Habar n-am câte businessuri mai am. Sunt alea care sunt pe numele meu și alea care sunt pe numele altora. Marea majoritate le-am descărcat către alți membri ai familiei și prieteni.”
 • „Liviu Dragnea m-a câștigat, la fel ca Adrian Năstase, ca om puternic în interior. Pentru că vorbim de un om care, de asemenea, înțelege nealinierea. Eu nu sunt nealiniat în sensul în care sunt necumpătat și mă duc seara și mă îmbăt și mă târăsc pe stradă. Nu, sunt un om nealiniat în sensul că nu pot să mă comport ca o oaie socială. Da, Liviu Dragnea este un om cu caracter.”
 • „Domnul Liviu Dragnea mi-a acordat încredere după ce mi-a luat Radu Mazăre postul de președinte al organizației PSD Costinești, ca s-o pună pe Ema Gavrilă, concubina fratelui lui, în locul meu. Nicușor Constantinescu i-a scris lui Radu Mazăre un mesaj pe care mi l-a pus în copie și scria: «Ai așteptat ca să fiu canceros ca să-ți bați joc de oamenii pe care eu i-am adus în județul Constanța».”
 • „Să vă spun de ce îl iubesc pe Adrian Năstase? Pentru că Adrian Năstase, pus în fața tirului de mortiere, cum se spune popular, nu a pus chifla în pământ. Arătați-mi momentul în care a devenit un plângăcios!”
 • „Nicușor Constantinescu m-a impresionat în multe lucruri. M-a impresioant că știa cotele apei Dunării într-un an în care au fost inundații, le știa pe dinafară. Cel care ocupa postul la Apele Române le avea în agendă și nu avea agenda la el. Dar i le-a zis Nicușor și, apoi, verificându-le, alea erau. M-a impresionat mai ales datorită bărbăției lui.”
 • „Din haos m-am născut și mă întorc în haos.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Chirică, primarul Iașiului, anunță că se face liberal. PNL tace, dar apar turbulențe în rândul electoratului anti PSD

* OPINIE. De ce blochează PSD formarea unui nou Guvern Orban, iar Ciolacu spune că nu vor fi anticipate?

* Blestemul Diamond Princess. Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră, infestat cu coronavirus

* Mizerie PSD-istă la Ministerul de Externe. 111 diplomați au fost promovați cu pile de partid

* VIDEO. A cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Intervenția a durat 4 ore și a fost un succes

* Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori necalificați!

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare, într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

2 COMENTARII

 1. Am citit declaratiile abjecte ale individului…evident este produsul epocii! Mi/ar placea sa afle ca sint de multe, multe ori mai bogat ca el! N/am jucat la pacanele sau loz in plic…Am insa fostii mei elevi, pe care ii numesc si acum copiii mei, am o familie fericita! Asta e bogatie!! cui ii pasa cit ai in cont??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here