marți, martie 5, 2024
AcasăNewsTăriceanu, un dictator tot mai mare într-un partid tot mai mic. Contestatar...

Tăriceanu, un dictator tot mai mare într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

-

Într-o scrisoare publicată pe Facebook, deputatul Andrei Gerea (ALDE) l-a criticat dur pe liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu. La câteva zile după apariția mesajului, Gerea a fost schimbat de la conducerea filialei București a ALDE, fiind înlocuit cu Varujan Vosganian, un apropiat al lui Tăriceanu.

Mesajul lui Andrei Gerea care l-a înfuriat pe Tăriceanu

„Deși toate acțiunile noastre au avut ca unic scop proiectul pentru candidatura dlui Tăriceanu la Președinția României, prin deciziile luate acest proiect a fost îngropat și partidul a intrat pe o pantă descendentă. Am rupt alianța de guvernare cu PSD și ne-am avântat în opoziție și într-o aventură politică alături de Pro România (de care am aflat pe Facebook). Ne-am apucat să strângem semnături pentru dl Tăriceanu pentru ca, peste noapte, să aflăm că dl Tăriceanu renunță la candidatura pentru care am ieșit de la guvernare, în favoarea unui candidat din afara partidului. Această soluție nu numai că nu a servit intereselor ALDE, dar a dus și la ratarea proiectului cu Pro România.

Fără prea multe regrete, din nou ne-am avântat, de data aceasta în dărâmarea guvernului PSD și susținerea guvernului PNL.

- Advertisement -

În doar o jumătate de an, ALDE si dl. Tăriceanu au devenit neloiali atât electoratului, prin ieșirea de la guvernare și renunțarea sa la candidatura pentru prezidențiale, cât și membrilor săi, prin discuțiile cu PSD și Pro România, asta în timp ce colegii noștri ocupau posturi în guvernarea PNL. Astfel, ALDE și dl. Tăriceanu și-au pierdut cota înaltă de credibilitate avută în fața electoratului și a actorilor politici.

Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluția ALDE.”

Andrei Gerea, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, este un apropiat al PSD, iar protestul lui are legătură cu ruperea alianței dintre ALDE și PSD.

Formațiunea lui Tăriceanu a intrat într-o degringoladă totală după alegerile europarlamentare din mai 2019, atunci când ALDE nu a reușit să treacă pragul de 5%, neavând astfel niciun reprezentant în Parlamentul European.

- Advertisement -

Din acel moment, Tăriceanu și partidul său au intrat în disoluție, făcând tot felul de manevre pentru a supraviețui, dar pericolul ratării pragului și la alegerile parlamentare este uriaș.

Asocierea cu Dragnea și acuzațiile de corupție au făcut țăndări cariera politică a lui Tăriceanu și i-au distrus micul partid. Apucăturile dictatoriale au rămas neatinse, iar conflictul din ALDE e în toi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Barurile și cafenelele, mai pline cu elevi ca sălile de clasă. Chiulul, fenomen de masă în România

* Irina Rimes, aleasă ambasadoare Brâncuși pentru că „e un artist profund”. Scandal în parlament pe această temă

* Război în Ucraina. Separatiștii ruși, asalt cu mitraliere și tancuri pentru a compromite procesul de pace

* Acuză că Iliescu i-a ucis părinții! Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului, se consideră victimă a Revoluției din 1989

* Coronavirusul duce România în grupa mondială a Cupei Davis și continuă să facă ravagii în China

* Aberațiile Elenei Udrea. Condamnarea ei „a fost un plan extern de schimbare a țării”. Altfel, ar fi fost „în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa”

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -