Blestemul Diamond Princess. Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră, infestat cu coronavirus

0
261
Diamond Princess, Yokohama
Pasagerii au început să fie debarcați de pe vasul de croazieră Diamond Princess - Foto: Euronews/Captură TV

Vasul de croazieră Diamond Princess este al doilea mare focar de coronavirus din lume după metropola Wuhan din China. Nava se află de două săptămâni în portul Yokohoma, Japonia, iar astăzi au fost lăsați să plece primii 100 de pasageri care au primit un certificat medical care dovedește că nu sunt infestați.

La bordul vasului s-au aflat 3.711 turiști și 1.100 de membri ai echipajului, 542 dintre aceștia au fost infestați cu coronavirus, fiind al doilea mare focar de infecție la nivel planetar.

Un al doilea român a fost depistat cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Japonia, conform MAE, care precizează că este vorba despre un membru al ecipajului navei, anunță News.ro.

VIDEO. Euronews anunță că a început debarcarea pasagerilor de pe Diamond Princess.

Pe navă s-au aflat 17 cetățeni români, dintre care 15 membri ai echipajului și doi turiști. Și primul cetățean român infestat cu coronavirus făcea parte tot din echipa angajată să deservească vasul.

”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess”, a transmis MAE, citat de News.ro.

Diamond Princess, cabina
Așa arată o cabină de lux de pe vasul de croazieră Diamond Princess

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome.

VIDEO. Mărturia un profesor-medic japonez care a urcat la bordul navei și care susține că a găsit un dezastru în ce privește măsurile luate pentru protecția pasagerilor și a echipajului.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor.

Cei care trec testul medical, pot părăsi vasul de croazieră. Virusul a ajuns pe Diamond Princess la începutul epidemiei când vasul a făcut o escală la Hong Kong în data de 25 ianuarie 2020. Atunci, turiștii au vizitat orașul, iar unul dintre ei s-a infestat, aducând virusul la bordul giganticei nave. De atunci a început calvarul.

VIDEO. Prezentarea unei vacanțe de lux pe Diamond Princess.

Diamond Princess este un uriaș vas de croazieră care aparține companiei Princess Cruises, parte a Carnival Corporation, fiind una dintre cele mai mari companii din domeniu. Este dotată cu 1.337 de cabine, are 290 de metri lungime și 20 de metri înălțime, 18 punți (nivele) și un tonaj de 115.875.

Prețul unei excursii de șapte zile începe de la aproximativ 500 de euro de persoană, prețul depinde de mărimea și amplasamentul cabinei și traseul croazierei.

Până acum, 2004 persoane au murit în urma epidemiei și peste 75.000 de oameni s-au infestat cu coronavirus, marea majoritate a cazurilor fiind în China, numai 700 fiind identificate în restul lumii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mizerie PSD-istă la Ministerul de Externe. 111 diplomați au fost promovați cu pile de partid

* VIDEO. A cântat la vioară în timp ce era operată pe creier. Intervenția a durat 4 ore și a fost un succes

* Brexit: veste proastă pentru România. Marea Britanie nu mai acceptă muncitori necalificați!

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare, într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

* Barurile și cafenelele mai pline cu elevi ca sălile de clasă. Chiulul, fenomen de masă în România

* Irina Rimes, aleasă ambasadoare Brâncuși pentru că „e un artist profund”. Scandal în parlament pe această temă

* Război în Ucraina. Separatiștii ruși, asalt cu mitraliere și tancuri pentru a compromite procesul de pace

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here